• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Soldemor

    Jag är på så gott humör nu! Chefan är ledig och jag skall ha vikarierande musiker t julnatten, vilket innebär att jag kan excellera (eller vad det typ heter) i julpsalmer utan att någon bromsar och säger att det blir för långt. Vadå långt? Vi firar The Greatest Party Here! HANS födsel om jag får be! Och det finns så många ljuvliga julpsalmer att frossa i så jag blir rent till mig!

    Fast det börjar visst bli lunch...

    Hemma så sover kräkexperten och maken trodde att han fått i honom losecen...ha ha! En skogis lurar man inte fullt så lätt! Så han får göra ett nytt försök när den randige mannen vaknar.

  • Soldemor
    MSW skrev 2013-06-13 20:16:34 följande:
    Alltså det här med skolavslutning i skolan.. Så är min ståndpunkt lite att ska man vara i kyrkan borde det vara på kyrkans villkor.. Förstår liksom inte varför kyrkan "vill" gå med på att inte prata om sådant som är dess grund/skäl på något vis. Då tycker jag att det är bättre att man är någon annanstans. Jag har alltså absolut inget emot att vara i kyrkan (och hade tyckt att det vore helt okey att jag eller mina barn hade avslutning i något annat trossamfunds lokal och lyssnat på det de isf eventuellt pratar om). Oj blev nog lagom rörigt, hoppas att min åsikt något så när kommer fram och inte kan missuppfattas allt för mycket..
    Oh, vad jag håller med dig om detta! Tyvärr verkar det inte som om Svenska kyrkan tar ställning i detta, utan de flesta jamsar med och låter skolorna komma ändå, på skolornas villkor. Lite som med brudöverlämning.
    Argument som att de ser symbolerna i kyrkorummet och liknande köper jag inte riktigt. Jag tycker det är hyckel att låta skolorna komma dit men sedan inte ge dem det budskap som "hör till" lokalen s a s.
    Vi har en skola här, som vill ha kyrkan men är livrädda för att stöta sig med föräldrar och skollagen. Men bara kyrkan är stor nog för att rymma alla...
    Därför vägrade jag att ha skolavslutning i somras. Nu är det snart dags igen och det börjar kännas lite jobbigt...
  • Soldemor

    Nu mina vänner har jag gjort agendautkast t julnatt och annandagens skymningsmässa, skrivit någon sorts predikan till julnatten samt förbön till dito och hittat nattvardsbön som passar. Därmed tycker jag mig vara förtjänst av att stänga ner datorn, åka hem, packa, diska och städa. I morgon bitti 06.23 (ja, seriöst som konfirmanderna säger, på morgonen!) åker vi till stora huvudstaden för att gå på teater m m.

    Ha en trevlig helg alla!

  • Hvidbrud

    Butiken godkände vårt örslag md stor budjet och alt! Ville till och med ha MER! Så himla roligt Idag har jag varit i kontakt med tryckeriet och "mina" stora posters ska tryckas upp och det blir nog bra. Måste säga att det käns skönt att ha en tydlig roll och veta tydligt vad man gör, att vara specialist, liksom, innom ett smalt område. Det gilar jag. Gruppen jag är i fungerar förvånansvärt bra ihop och 1+1+1 = 5, vi kan mer ihop.  
    Nu är jag så trött att jag skulle kunna sova med en kladig padda utan att märka det, så nu hoppar jag i säng.

    HA en bra nat och morgon! Tjingeling! 

  • Kjell Präst
    Soldemor skrev 2013-11-21 12:08:00 följande:
    Jag är på så gott humör nu! Chefan är ledig och jag skall ha vikarierande musiker t julnatten, vilket innebär att jag kan excellera (eller vad det typ heter) i julpsalmer utan att någon bromsar och säger att det blir för långt. Vadå långt? Vi firar The Greatest Party Here! HANS födsel om jag får be! Och det finns så många ljuvliga julpsalmer att frossa i så jag blir rent till mig!
    Så är det för mig i julottan. Jag vräker på med många psalmer, och alla verser på samtliga!
  • Norrskensflamman

    Hur mycket kan man fika på en dag egentligen? Och utan att gå upp i vikt... Tungan ute Här var två sorters tårtor, två wienerlängder och stora hallongrottor på kontoret idag. 
    En kollegas födelsedag sammanföll med personalmöte nämligen... *mumsar* Känns som att jag fikat hela dagen.  

  • Norrskensflamman

    God morgon trådisar!
    Jobb idag. Hela dagen. Och ingen gospel ikväll. De ska öva inför julaftonsmässa och jag ska inte vara med där.
    Det innebär att jag har ledigt från gospelkören till efter jul/nyår. Lite trist förstås, nu när man kommit igång, men skönt också för gudarna ska veta att vi har fullt upp alla veckans dagar nu innan jul...
    Igår hade vi körrep från 13:30 - 17:30... Liiiite mör var jag efter det passet.
    På torsdag ska T spela piano på en pianoafton som musikskolan anordnar. Första gången hon ska spela piano offentligt. Nervöst!
    Vet inte vad hon tänker spela, det vet hon nog knappt själv. Förra gången hon skulle vara med tänkte hon spela små grodorna... Men drog sig ur i sista stund. Hon har en tendens att gå efter minsta motståndets lag. Tycker det vore lite synd om hon väljer Små grodorna denna gång, då hon ju faktiskt kan spela lite svårare, och vackrare stycken än så... T ex en fin liten Menuett av om det nu var Mozart eller någon annan begåvad kompositör. 

  • Norrskensflamman

    VAd har ni gjort i helgen?
    Jag har dammsugit. Övervåningen. Det tog 2,5 timmar. Jag pausade inte annat för än att dricka ett glas vatten. Jag h-a-t-a-r att dammsuga. Och när någon säger "ja, men det går ju så fort. En halvtimme bara" så undrar jag vad jag gör för fel?  

  • Klockarbol

    Hej alla!

    Solde - Kräkande katter är inte roligt men jag hoppas Sthlmshelgen blev bra?

    Mindre än en månad kvar till julafton och jag lider ofattbar - och lite förvånande - tokstress över allt som inte är gjort!
    De senaste veckorna med ont i ryggen efter det envetna ryggskottet har ju sannerligen inte hjälpt till :(

    Så här dags på året brukar de flesta 'köpesklapparna' vara klara eller åtminstone att jag vet vad jag ska ha och frysen brukar vara full med saft och halvklara grunder till sylt, marmelad och gelé men så icke i år.
    Inte minsta lilla saftflaska flyter runt i frysen...
    Det mesta i julklappsväg som vi ger bort är nämligen just ät- och drickbart (saft, i min familj ger man inte alkohol i gåva till nån). Alla har det mesta dom behöver, de flesta av oss bor i små stugor och behöver inte alls fylla på med fler prylar som man inte har plats för och skulle nu nån av oss faktiskt behöva nåt så är det i alla fall för dyrt för att klassa som julklapp.

    I går kväll så skrev i alla fall jag och yngsta en lista på vilka om ska få julkorg och vad vi vill stoppa i de olika korgarna.
    Listan landade på 4 sorters saft, 3 sorters gelé, 1 marmelad, 1 curd och 2 sorters sill.
    Å den listan blev jag ju inte ett dugg mindre stressad av...
    Den skånska julsenapen gör mor och bror så det slipper jag iaf!

    Lite bättre känns det trots allt efter helgen - första helgen på en månad utan hysteriskt ont i ryggen!
    Jag har tvättat ikapp hela högen, lagt in saker i skåp både högt och lågt, dammat här och var, storstädat fågelburar (aka torka galler och byta pinnar) och inte minst - dammsugit!

    Jag tror inte att du gör något fel alls Flamman - det tar en ruskig tid att dammsuga!
    I alla fall när dammsugandet innefattar dammsugandet av soffor, madrasser, under sängar, bakom skåp och ett evigt PLOCKANDE AV SAKER SOM LIGGER DÄR DE INTE SKA LIGGA!
    Det tar också en stund att pilla ut uppdamsugna strumpor som förvarats under Yngstas säng. Antagligen bor strumporna där i väntan på att jag ska dammsuga upp dom eller att dom ska promenera på egen hand till tvättkorgen?

    Jag har dessutom äntligen lyckats gräva en grop vid syrenhäcken så vi kunde begrava vår lilla undulat som flög ihjäl sig härom veckan.

    Plockat soper och saker ur bilen gjorde jag också eftersom bilen lämnades in på verkstad i morse för att få nya skivor och bromsbelägg i fram.
    Det ska bli trevligt med en bil som inte låter som en stenkross men lite bekymrad blev jag när jag lämnade in den för hux flux så hade bilmeken inte alls hört talas om att skivorna skulle bytas också...
    Och ändå var det han som talade om för mig att skivorna behövde bytas när bromsbeläggen legat emot metall mot metall?
    Jag antar att det överenskomna priset från förra veckan inte alls kommer att gälla :(

    Yngsta och hennes klasskamrater började sälja kakor från Kakservice förra veckan.
    Det hade varit bättre om dom sålt salami för det tycker jag inte om.
    Kakservice har en väääälig massa jättegoda kakor...
    Ujuj vad det kommer att bli dyrt för mig Flört

    Här i lärdomstaden skiner en kylslagen och lite blek sol men ändock sol!

    Kram på er Hjärta

  • passionsblomman

    Idag har jag varit på ny MR-hjärna. Det återstår nu att se vad de säger när de väl återrapporterar från Linköping, för det är dit bilderna skickas. Trött blir man efter sådana där undersökningar.

    Men, inte tröttare än att jag sedan åkte förbi skroten med bailen full av gamla gjutjärnsrör. Den gamla trasiga grillen och diverse andra små metallskräp åkte också med. 180 kilo vägde det jag asade över i en container! Ja, och då fick jag sålunda 180 kr betalt också.

    Det förslog iofs inte långt väl nere på stan, då vinterkängor till sonen, julklapp till mamma och en till soenen, samt raggsockor till mig själv, nyfödd babypresent och så en flaska mörk rom till den godaste vinterchokladen skulle inhandlas. Ja, och så brödkasse från finbageriet (ojsan, en bulle slank visst också med) och några matvaror fån den lilla asiatiska livsmedelsbutik som öppnat på hörnet och ju såklart måste spanas in. OMG vad mycket de äter i asien som jag inte ens vet vad det är och inte kan tillaga! men killen som jobade där, sa flera gånger att om jag undrade hur man lagar något eller vill ha tips skulle jag bara fråga. Så med hem kom nu några burkar och frysvaror jag egentligen inte riktigt vet vad jag ska göra med och än mindre hur innehållet smakar, men, prövar man aldrig något nytt, så lär man sig ju inget heller. Sjögrässallad tillexempel, vad tror ni om det?

    Jaha, och så har rörmokaren varit här, ungar har utfodrats och snart ska det åkas på träning, delas ut lite newbody och så vore det väl kanske en bra idé med någon middag? Poff så var den dagen all och mörkret har slutit sig över gård och stuva.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård