• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Hvidbrud

    Specialisten kunde inte pressa in oss idag, så vi får vänta till på torsdag.. Tynker att det kanske är ett bra tecken, att det inte var SÅ brådskande.... Ska på RUL ( heter det det? Eller heter det TUL?) Då kanske de kan se något där?

  • Heloise

    Hvidis: Usch vilka tråkiga nyheter, jag hoppas att det bara är omognad.
    Andbeyond: Snart så kommer lilla Mary, tycker ni har valt ett sådant underbart namn och jag gissar på den 17e

    Fru Sy: underbart att du får börja vara uppe lite mer du har gjort ett strålande jobb, och jag håller alla tummar och tår för din pappa!

    Blomman: Truls är så ljuvlig och jag är glad att de hittat ditt sköldkörtelproblem, min morfar har problem med den också men upplevde en stor skillnad efter att han börjat med medicinerna.

    Jag tyckte diskussionen om mat var intressant, som ni vet kommer ju Panzer ochjag vara tvugna att ändra hela vår kosthållning. Det känns på ett sätt spännande men det är också väldigt tråkigt och tragiskt eftersom mat inte får vara en stor grej längre i vår familj. Jag är utb kock och har jobbat som kock, Panzer är utb kock, jag älskar att baka, älskar att laga god mat och jag är dessutom väldigt bra på det. Den optimala kosthållningen för Elise kommer att vara den där mat är nått man äter för att överleva, that's it. Det kunde inte bli längre ifrån vårt nuvarande liv.
    GI kommer inte att fungera eftersom hon inte får äta speciellt många kalorier, så byebye alla vanliga mejeriprodukter och hello light och fettsnålt. Det ska väl vara VV fast VV ala extrem. Det är egentligen ganska fjolligt men jag sörjer faktiskt att jag inte får vara den där bullmamman som jag längtat efter. Att jag inte kommer att ha en massa ungar som äter upp hembakade kakor.

    Det är klart att vi kommer att äta god mat ändå( det är väl tur att ajg är bra på att laga även sådan mat) men det är en enorm förändring för oss, av alla människor så får jag och Panzer med vår matglada famlij en unge som man inte får uppmuntra till att tycka om mat

    Men iaf så har vi börjat förändringen, för att vi vill att rutinerna ska vara befästa innan det är dags för Elise att börja äta. Så nu ska jag ta en cambridgeshake och sedan ta en långpromenad i solskenet.  Jag tror att alla dieter fungerar bara man håller sig till den, men jag personligen kan inte fungera på GI, det äcklar mig med mkt kött och fett om jag inte får ha kolhydrater till. Vilket ju naturligtvis är varför jag borde låta bli kollisar VV fungerar för mig ät av allt men ät lite

    Annars är det bra här, det är mkt sjukhus, samtal till sjukhus, habilitering, försäkringskassa etc. I helgen var jag så trött att jag faktiskt bara ville sova och aldrig vakna, men så tog Panzer nätterna i helgen och vips, ny människa

    Den1a april ska vi till KS igen och sen så ska hon börja med TH, kan inte vänta på det! Nu börjar henne hypertoni vara ett problem, ex hon vill sträcka sig efter saker men kan inte( och då gråter hon, och det skär fanimig i hjärtat) eller hon vill rulla runt från rygg till mage men får inte med sig huvudet och gråter( varpå jag gråter).

    Annars är hon ett lyckligt barn som har ett ljuvligt skratt och de blåaste ögon jag någonsin sett, och hon väger in sig på 5135gram fördelat på 57cm. Låren har fått de där ljuvliga babyvecken Får hindra mig själv ifrån att ta ett par tuggor.

    Kram

    Jag

  • Norrskensflamman

    Härligt att höra från dig Heloise! Och härligt med babyveck på låren... Mmmmmmm de är så ljuvliga

    Förstår att det är lite av en sorg för er det här med maten. Men samtidigt så kommer jag på mig själv, återigen, med att känna en lättnad att Elise hamnade just hos dig och Panzer. Ni är så duktiga, kompetenta, härliga, starka, intelligenta och engagerade människor och att ni båda är utbildade kockar är ju bara hur bra som helst. Ni om några kommer ju kunna laga god mat som funkar i er familj!! Ni kommer garanteat komma på en massa god mat och skulle inte förvåna mig om ni så småningom ger ut som en liten receptbok för familjer i samma situation som ni
    Ni är verkligen underabara och jag beundrar er styrka enormt! Härliga lilla Elise, vilken viljestark tjej ♥.
    Kram till hela familjen!

  • Ninnnis
    Hvidbrud skrev 2011-03-14 11:43:19 följande:
    Specialisten kunde inte pressa in oss idag, så vi får vänta till på torsdag.. Tynker att det kanske är ett bra tecken, att det inte var SÅ brådskande.... Ska på RUL ( heter det det? Eller heter det TUL?) Då kanske de kan se något där?
    Så tänker jag också, hade varit akut hade de klämt in det idag. Hoppas det ser bra ut på torsdag. När ska ni på TUL/RUL?
  • Ninnnis

    Flamman, det måste var jättejobbigt med så bristande kommunikation. Men det låter ändå lite positivt att ni har återfått värmen mellan er. Kram!

  • Ninnnis

    Vi ska till Ullared på lite babyshopping på lördag tillsammans med bästisen och hennes sambo. Är det någon som har någon slags lista på vad man behöver (och inte behöver) till en nyföding? Jag har för mig att jag har sett en sådan lista långt innan det var aktuellt för vår del. Eller var det kanske i granntråden?

  • Ninnnis
    Hvidbrud skrev 2011-03-14 14:10:04 följande:
    I morgon, ninnnis! Det glömde jag skriva...
    Då håller jag tummarna för att allt är bra med Elvis lilla hjärta imorgon!
  • muggles
    Daa skrev 2011-03-11 17:09:28 följande:
    Jag har slängt in en magbild från 36+2, det vill säga dagen innan tvillingarna föddes.
    Skojar du med mig eller?! Är det den bilden som det står 101227 på? Den är ju jätteliten?! My god, du skulle se min!
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård