• zorken19

    På måndag ska jag börja med lchf

    Någon som är sugen på att följas åt? Jag är inte överviktig men vill gå ner några kilon samt så har jag läst att många mår jättebra av lchf. Så jag tänkte att jag försöker iallfall! Men det hade varit kul om någon annan med antingen vill börja eller som kanske redan kör denna metoden.

  • Svar på tråden På måndag ska jag börja med lchf
  • zorken19

    Då äter du frukost , lunch och middag eller? Inga mellanmål!?
    Kan du skriva lite vad du äter för nåt?

  • Wormgirl

    Jag äter ägg med majonnäs till frukost, kött eller fisk med sås eller kryddsmör till lunch och ungefär samma till middag som till lunch. Om jag skulle bli hungrig utöver detta så tar jag en bit ost, typ brie -fast det händer nästan aldrig att jag blir hungrig mellan måltiderna. Jag har gått ner en storlek på en månad genom denna diet.

    Sen är jag kanske överdrivet strikt just nu, äter väldigt lite grönsaker. Så extrem behöver man ju inte vara om man inte vill.

  • 100510

    Här kommer ett lycka till! Jag körde LCHF för ett och ett halvt år sedan. Jag gick ner 12 kg på tre månader och håller vikten än idag fast jag dricker vin ibland och fuskar vid fest. Jag är/var en riktig sockerknarkare, men det gick över med LCHF. Men det bästa är att jag aldrig har problem med magen längre vilket jag hade tidigare.

  • zorken19

    Oj det var ju riktigt bra med 12 kilo! har du några bra tips?
    om man äter kött och fisk så är man ju van vid nåt till tex ris eller potatis, vad äter ni till nu, bara en sallad eller?

  • emelia79

    Jag kör också lchf. Har gått ner 6 kg på några veckor. Det som jag har märkt är viktigt för mig är att skippa mjölkprodukter. Jag använder vispgrädde i viss matlagning men utöver det inget. Ett tag åt jag fet meze yoghurt och åt typ hallon med grädde men när jag slutade med det blev resultatet bättre.

    Istället för t ex ris och potatis äter jag broccoli och blomkål. Går att göra ett jättegott blomkålsmos på att koka blomkål i vipsgrädde, mosa och krydda. Det viktiga är att man får i sig fettet eftersom det är därifrån då får energi och det är det som gör att du inte blir hungrig lika snabbt igen.

    Precis som någon ovan skrivit räcker det nu oftast med 3 mån om dagen. Förr åt jag var 3dje timme och det var ett jäkla släpande på mellanmål. det är så skönt att slippa det.

    Min mage var väldiigt uppsvullen tidigare och ut balans. Det ändrades snabbt.

  • say yes

    åh jag hänger gärna också på den här gruppen! vill gå ner ca 15 kg och tycker lchf låter som en toppen metod. Hur mycket skall ni andra gå ner? Är det någon som vet om man får äta linser och/eller bönor? När börjar/slutar de olika "faserna"?

  • emelia79

    I lchf har du ingen "fas" som det är i GI. Du ska äta max 20 g kolhydrater/dag.

    Ang linser/bönor eller vilken mat det nu är. Ta för vana att alltid läsa på förpakningen. Jag tror att bönor innehåller väldigt mycket kolisar. Linser också antagligen. Sedan finns en sida som heter minmat.se där de listat alla livsmedel.

    Ett tips är att köpa en våg så att du har koll på att du inte får i dig för mycket kolisar.

  • gruyerienne

    Jag har ocksa problem med uppsvullen mage och ofta ont i magen. Skulle aven vilja ga ner ett par kilo aven om jag inte ar overviktig (man vill ju vara extra fin pa brollopet..)


    Har forsokt lite med skara ner pa kolhydaterna, men tycker det ar svart. Jag ar vegetarian, vad ska man ata sa for att bli ordentligt matt? Blomkalsmos var en bra ide, ska prova det. Vanligtvis ater jag alldeles for mycket frukt, vilket ju bara ar en massa socker. 


    Jag vill verkligen lyckas denna gangen, men jag har ingen lust att ga hungrig o vara trott hela tiden, a det verkar ju inte som man ska vara det. Kanske ska tillagga att jag tranar boxning och pa gym 5-6 ggr per vecka. 

  • bruden 82

    Hej!
    Tänkte bara skriva hur jag lägger upp min diet inför bröllopet, om det är intressant för någon :)
    Jag kör en diet just nu, som innebär att jag äter ungefär 60-70g kolhydrater, ca 180-200g protein och 40-50g fett. 

    Är 27 år,  1.59, väger 61,6kg (började på 66kg 20/6, dvs 5 veckor sedan)

    Anledningen till att jag inte äter ännu mindre kolhydrater är för jag tränar väldigt mycket och är väldigt rädd om mina muskler. Har tävlat i bodybuilding tidigare, men tränar nu enbart för att det är kul och för att jag vill se bra ut. Muskler är såå snyggt!

    Jag tränar uteslutade på morgonen av två själ:
    1. Förbränningen är bäst på morgonen flöre frukost ( varvar mellan crosstrainer, trappmaskin och cykel)
    2. efter jobbet är jag oftast trött

    Jag äter 5mål per dag (iom att jag börjar jobba först kl 11.00)
    kl 10.30: proteindrink + ev banan
    kl 13.00: kyckling/nötkött/nötfärssås + ris/bulgus, olja el naturella nötter + grönsaker
    kl 16.30: 1 burk cottage cheese 1% (valio laktosfri) brukar ha kanel på! :)
    kl 19.30 som lunch fast mindre kolhydrater.
    kl 22.30: proteindrink

  • Hoppe

     


    Ängla80 skrev 2010-07-17 19:34:27 följande:
    Jag ska också försöka köra på det men jag vet inte om jag ska köra fas 1, dvs helt utan kolhydrater. Problemet då är att man inte får träna hårt och jag är just nu inne i en fas med mycket träning så vi får se. i vilket fall som helst så skulle jag behöva gå ner ca 3 kg på 6 veckor.

    jag har ätit enligt LCHF i fyra år ungefär och har kunnat träna precis som vanligt.
    mejeriprodukter, grönsaker osv innehåller ju en liten del kolhydrater, så den lilla andel som en del säger att kroppen/hjärnan behöver, får man i sig ändå.

    hur har det gått för dig förresten, vore kul att höra? :)

  • 100510

     


    zorken19 skrev 2010-07-23 21:05:00 följande:
    Oj det var ju riktigt bra med 12 kilo! har du några bra tips? om man äter kött och fisk så är man ju van vid nåt till tex ris eller potatis, vad äter ni till nu, bara en sallad eller?

    Mycket kött, typ en grillad tomat eller lite sallad till, lyxa med goda feta såser (då blir man mätt och suget efter socker eller att småäta försvinner). Det behöver inte bara vara dyra köttbitar, köttfärssås och sallad är gott, hamburgare utan bröd, gräddiga soppor som svampsoppa men istället för bröd till kan du klicka högar med parmesan på en plåt och in i ugnen, gräddiga grytor med sallad ... Det finns hur mycket gott som helst. Massa gott kallskuret med goda ostar också! Frukost: ägg och bacon om du klarar det. Själv äter jag fil med kanel och kokt ägg, eller skär lite ostkuber med något kallskuret.

  • Sarastiko

    Jag har ätit i LCHF i en månad nu och jag märker verkligen hur olika det är med vissa måltider. Som idag har jag ätit en gratäng, fyra ägg tror jag det var, 3 dl grädde, salt o peppar o så ett paket bacon och 200 gram broccoli.. åt inte hela såklart, ungefär halva fick jag i mig.. ursäkta  men JÄVLAR vad jag har hållt mig på det länge... Jobbar på förskola så jag gör av med en hel del energi och brukar behöva äta mellis igen vid två men nu behövde jag inte ens det.


     


    Frukosten tycker jag är jobbigaste på något sätt. Jag saknar verkligen smörgåsar, less på ägg o bacon .. o ägg. men nu är det fil med lite kanel i som gäller o lite ost o skinka ibland..


     


    Sen är det såklart jobbigt att komma på vad man ska äta hela tiden.


    Jag har bara gått ner 4,5 kg på en månad. Hur har det gått för er? Måtten har minskat mer, var 16 cm i midjan efter en månad. Det är la ok?

Svar på tråden På måndag ska jag börja med lchf