• Maliinka

    - 5 kg

    Här samlas vi som vill gå ner litegrand i vikt!

    Vi diskuterar vikt och träning, peppar och gläds med varandra och stöttar varandra i motgångar! Ibland slinker det in andra ämnen än vikt och träning också

    Välkomna, gamla som nya!

  • Svar på tråden - 5 kg
  • junikul08

    Vilken bra tråd! Jag hakar på!

    Jag behöver inte gå ner så mycket i vikt, men jag behöver definitivt bli piggare och starkare. Jag vet att jag blir piggare och gladare de gånger jag tränar, och jag tycker det är jätteskönt med promenader. Jag vet också hur man äter bra och mångsidigt. Jag har kort på SATS som ligger på sin höjd 200 meter från mitt jobb. Jag har filmer om yoga och pilates samt en hel del utrustning för sådant hemma, samt hantlar. Har relativt flexibla arbetstider och inga barn att ta hänsyn till.

    Men tror ni att jag kommer igång? Nix! Ibland får jag ett ryck och kommer iväg till gymet två gånger på en vecka, men sedan blir jag förkyld eller det blir stressigt och jag får helt enkelt inte till en vana. Lat är jag också.

    Vilket är DITT bästa motivationstips? Vad är det som gör att man kommer igång med en vana? Min man tror att det är för att jag inte hittat någon träning som är jättekul och verkligen ger mig en adrenalinkick. Jag ser det liksom bara som ett nödvändigt ont...

  • Hope2008

    Välkomna alla nya!

    Här har det varit störtförkylning och för mycket jobb. Kände mig riktigt eländig förra veckan.

    Nu börjar förkylningen så smått släppa och jag ska ta tag i mig själv igen. Promenader är ju ett big no-no för mig enligt naprapaten (tydligen inte bra för de höft/ryggproblem som jag har), så det får bli crosstrainern istället. Ska bara vänta ett par dagar till så att hostan släpper. I nuläget fixar jag inte ens trapporna på jobbet. Målet är fortfarande 6 kg ner till den 20:e nov.

    Mikis: Du glömmer väl inte bort att du fyller en väldigt viktig uppgift här också?!? Vi behöver dig och även om du i nuläget känner dig låg så vet jag att du snart är på gång igen med energi och lust! Hoppas att Miami blir den energikick du behöver!

    Imorgon är det väg/mätdag! Fasar lite för detta....

    Kram på er!

  • Ninnispinnis

    God morgon alla!

    Sitter här med huvudvärk och känner mig allmänt hängig... Jaja, solen skiner i alla fall utanför fönstret, och imorgon är det fredag

    Hej söta Mikis! Jag förstår absolut din frustration. Tycker Hvidis tips var strålande, tänk att detta är egentid som ger dig möjlighet att känna efter vad du vill, och ta hand om dig själv. Om du hade satt igång med nytt jobb direkt (tex det du tackade nej till) så hade du ju inte haft så mycket tid till träning och Dubai Och du, 51-52 är ju super! Jag är säker på att du ser strålande ut även utan smink

    Med din härliga personlighet är jag säker på att du kommer att hitta ett jobb som passar dig. Vem skulle inte vilja ha dig som kollega/anställd? Åh vad härligt med Miami... När är det ni åker? Det kanske du inte hade kunnat ta ledigt till om du hade börjat jobba direkt! Se vad många fördelar med att ha lite "transformationstid" som Hvidis sa

    Precis som Cantaton påpekade är det så bra med den här tråden att vi turas om att peppa. Den som har energi och motivation över för tillfället peppar, för att nästa gång kanske själv vara den som behöver pepp. Det är därför vi är så bra!

  • ingenjörsbruden
    Ninnispinnis skrev 2008-10-16 09:21:51 följande:
    Det är därför vi är så bra!
    Hear hear!!
    Vi vill, vi kan, vi ska!!!
    Tillsammans grejar vi allt!! Nästan iallafall!!

    Igår fick jag bara ihop 8000 steg......var på Ålagillé o mår helt ok idag....förutom trött som ett ösregn!!
    Provade potatismos med sirap för första gången i mitt liv.....intressant....dock lite för sött för min GI-smak!!
    Provar (nästan) allt minst en gång!!

    Idag har jag hunnit med 2500 steg så långt...siktar på 10000-13 000 steg idag!!
    Vill ju eg vara ute i det underbart fina vädret!! Får bli en promenad på lunchen med!!
  • Mikabella

    Tack tjejer. Jag sitter här med tårar i ögonen. Ni är bäst! Helt fantastiskt! Jag har aldrig vågat erkänna mig svag med rädsla för att bli hånad, att berätta för er o att få den här responsen är helt underbart! det värmer ända in i benmärgen. Känner redan att inspirationen är på väg tillbaka! Shit tjejer vad skulle man göra utan er?! PUSSAR!

    Roligt att se att det är så många nya på tråden oxå! Härligt. Tror verkligen tt alla som hoppar på denhär tråden är såååå lyckligt lottade. Här finns verkligen hjärtan av guld och mer omtanke än vad man kan tänka sig

    Jag tar till mig era tips som en liten svamp som suger näring. Miami på lördag känns ju mer än underbart just nu! Jag sksa NJUTA i STORA drag!! Tack tack tack!!!

  • Cantaton

    Ninnis, var hittade du solen?? Jag är dyngsur efter att ha gått till och från tunnelbana, buss och tåg. Inte en solstrimma så långt ögat når.

    Ingenjören,
    äsch, jag glömde min stegräknare... har inte riktigt kommit in i det igen. Inkluderar du träningen omvandlat till steg när du räknar steg eller är det ren gång?

  • Ninnispinnis

    Här i Köpenhamn lyser solen! Har Öresundsbron precis bakom fönstret, det är verkligen vackert! Skickar lite sol till dig också!


    Cantaton skrev 2008-10-16 10:29:24 följande:
    Ninnis, var hittade du solen?? Jag är dyngsur efter att ha gått till och från tunnelbana, buss och tåg. Inte en solstrimma så långt ögat når.
  • ingenjörsbruden
    Cantaton skrev 2008-10-16 10:29:24 följande:
    Ninnis, var hittade du solen?? Jag är dyngsur efter att ha gått till och från tunnelbana, buss och tåg. Inte en solstrimma så långt ögat når.Ingenjören,äsch, jag glömde min stegräknare... har inte riktigt kommit in i det igen. Inkluderar du träningen omvandlat till steg när du räknar steg eller är det ren gång?
    Soooooolen finns i SKÅNE med!! MÅSTE ut o få lite solstrålar på lunchen!

    Ja eg kan man ju omvandla annan träning till steg osså.....men har nog inte funderat så mkt på det än.....vill mest få ett riktvärde så jag kommer ut varje dag....har ingen helt motionsfri dag faktiskt.....hur fel är det?.....vet ju att kroppen behöver återuppbygga sig efter träning......men känns som att promenaderna inte tar så hårt....eller?...ska försöka ligga på 10 000 steg varje dag ändå.....går nästan med min vardagsmotion...fattas ca 2000 steg.
  • Ninnispinnis

    Ingenjören, jag tror inte det är nån fara med promenader dagligen. Det är nog mer om man tex styrketränar varje dag. Jag försöker också göra någon motion varje dag, dvs promenera om jag inte tränar. Läste nånstans att en tumregel är att man inte ska träna mer än två dagar på rad, men inte heller vila mer än två dagar på rad. Tror dock det sammanhanget var styrketräning eller annan hårdare träning. Är nog bra att inte träna samma muskelgrupper många dagar i rad.

    Så länge kroppen mår bra så är det nog bara att köra på! Har man träningsvärk efter styrketräning är det ju skönt att varva med en promenad