• Anonym
    Äldre 16 Aug 00:49
    3499 visningar
    12 svar
    12
    3499

    1 dagkvar innan bröllopet och

    OBS!!! Det ta är bara massa bekymmer

    Är det bara jag som sitter 1 dag innan bröllopet och gråter floder?
    Just nu är allting bara pest! Om jag hade vetat allt det jag vet om bröllop som jag vet nu så skulle jag ALDRIG NÅGONSIN GIFTA MIG! Detta har hänt de senaste 2 dagarna...

    Jag är nog bara överkänslig men det känns som att min relation till min blivande håller på att gå i kras. Och jag håller på att drunkna i alla tårar och bekymmer som hopar sig runt mig. Jag vill bara ställa in bröllopet av många olika anledningar....
    1. Min pappa klagar på bordsplaceringen och säger att det är viktigt att följa vet och etikett. Saken är den att jag verkligen har verkligen gjort allt som står i min makt med bordsplaceringen så attt den ska följa vet och ettiket och alla regler som går och försöka få våra gäster att få det trevligt. Min far tycker att jag ska göra om allt! För det kommer jag lugnt att hinna göra innan lördag.
    2. Folk (och arbetskamrater) som vi känner men som vi inte kunnat bjuda in ringer till min m2b och som hört att vi ska gifta oss och frågar varför de inte har blivit bjudna och inte lyssnar på vår förklaring att vi kan inte bjuda in alla som vi känner till bröllopet. Menb som vägrar att acceptera att vårt svar och frågar om de får komma till bröllopet ändå.
    3. Jag har hur mycket som helst kvar att göra som har med festhäften, dekoration etc. som jag inte kunnat göra p.g.a möhippa och besök och andra som stannade länge idag trots att de visste hur fruktansvärt mycket jag har att göra.
    4. Vi ska dekorera och duka lokalen imorgon och jagh vet allvarligt talat inte hur jag ska hinna eller orka med det så som jag mår nu och har mått den här veckan.

    Jag funderar allvarligt på att säga till min m2b att vi måste ställa in bröllopet, för jag kommer snart att gå under av allt det här. 
    Är det verkligen så här fruktansvärt hemskt innan man gifter sig?

  • Svar på tråden 1 dagkvar innan bröllopet och
  • Äldre 16 Aug 01:02
    #1

    Jag menar inte att förminska dina känslor, men du är förmodligen stressad och nervös och jagar därför upp dig över saker som du egentligen inte behöver lägga tid eller energi på. Din pappa, säkerligen en viktig person, men ändå bara en person.. Bry dig inte om vad han säger! Faktiskt. Du har lagt ner tid på en bordsplacering som mest troligt kommer bli toppen. Det får han se på lördag! Personer som ifrågasätter varför dom inte är bjudna? Ignorera! Ni behöver inte förklara er. Säg att ni är upptagna, svara inte. Strunta i dom. Om dom inte kan förstå att ni inte kan bjuda in alla bekanta, att ni är upptagna nu, att dom inte bara kan gratulera och lyckönska.. Ja, lika bra att ni inte bjöd dom och låt dom inte ta upp mer av er tid nu! Behöver du göra festhäften eller allt annat som ska göras? Kan du få hjälp av någon med att duka och dekorera? Hur svårt det än är, så försök tänka att även om inte allt är perfekt, om inte allt blir som du tänkt dig, så kommer du få gifta dig med din älskade på lördag och dagen kommer mest troligt bli jättebra! :) Sov, slappna av och låt inte andra jaga upp dig i (faktiskt) onödan.


  • Äldre 16 Aug 01:16
    #2

    Det är ERT bröllop! Bordsplaceringen bestämmer ni över, vilka som får komma också. Bordsplaceringen blir ju inte bättre av att du gör den tokstressad i sista minuten... Säg till din far att du ska försöka göra det, strunta sen i det. Du kan säga att du inte hann efteråt :) Förmodligen har han också ett utslag av bröllopsnerver och han vill att det ska bli perfekt. På själva festen märker han att det blev trevligt i alla fall.Folk som bjuder in sig själva är ohyfsade, inga ni vill ha på ert bröllop ändå! Strunta i dem också.Strunta i allt som är överflödigt i form av festhäften och dekorationer (det mesta). Good enough! Dekorationerna avgör inte om du blir gift eller hur trevligt folk får.Gå och lägg dig och samla kraft till imorgon, och till lördag. Var snäll mot dig själv. Ingen vet vad du tänkt göra men inte hann, de ser bara det som blev gjort! I dagsljus brukar allt kännas bättre dessutom, så sov nu :)     

  • Fröken J
    Äldre 16 Aug 08:54
    #3

    Det är ett bra tag kvar tills vi gifter oss, men jag känner igen det där om att folk lägger sig i det upplägg som man har valt, alltifrån klänningsval till kyrka och vilka vi planerar att bjuda. Man ska inte behöva försvara sina val, det är ju er bröllopsdag och ni har ju planerat på ett sätt som ni tror kommer att bli bra! Angående folk som vill bjuda in sig själva, det går inte att bjuda alla och de borde även de förstå. Vi har några som redan nu tjatat om att få bli bjudna, men då har vi svarat att vi kan inte bjuda alla samt att ingen kan hindras från att närvara vid vigseln i kyrkan. (för man hoppas ju att det är vigseln de är intresserade av och inte bara att bli bjudna till festen...). Ta ett djupt andetag, det är nog bara bröllopsnerver och jag är övertygad om att ni kommer att få ett underbart bröllop. =) Och, det är inte hela världen om allt inte hinns med!

  • Disa
    Äldre 16 Aug 10:10
    #4

    1. Ert bröllop - er bordsplacering. Visst vett & etikett men ibland är det viktigare att tänka in vilka som passar var. Vad är viktigast - att gästerna sitter på rätt sätt enligt någon tradition som någon långt bak i tiden kommit på eller att de sitter på "fel sätt" men det blir en trevlig middag som ni troligtvis lagt ut en hel del pengar på.
    Säg åt din pappa att är han så noga med bordsplaceringen så kan han väl ordna en egen fest där alla får sitta i rätt ordning.

    2. När de frågar om de får komma på bröllopet ändå svarar ni bara nej. Ni har redan gett en förklaring och den ska räcka. Ingen kommer ju dyka upp utan att man sagt att dom får komma. Så stå på er och säg, nej tyvärr. Denna gången går det inte.

    3. Fokusera på vad som är viktigast att fixa först. Gör en slags checklista för det som är viktigast och följ den till punkt och pricka. När du sen ser hur mycket du har hunnit bocka av då infinner sig säkert lite lugn. 
    Finns det någon du skulle kunna ta hjälp av? Brudtärna/marsalk? Föräldrar? Vänner? 

    4. Försök göra det tille en rolig grej när ni dukar och dekorerar. Beställ lite pizza (om ni inte är på en restaurang vill säga) sätt på lite musik som ni gillar och kolla om inte några kan hjälpa er att dekorera. Försök att göra det till en liten "förfest" inför bröllopet. Klart det säkert är stressigt, men försök att hitta de små studerna då du kan andas ut och aknske till och med få dig ett litet skratt. 

    Det som du beskriver verkar ju inte direkt vara något som din blivande har orsakat, så även om du är stressad och ledsen på folk runt om så ser han ju också framemot bröllopet. Hur skulle du känna om det var tvärtom och han sa att ni skulle ställa in det? 
    Nu säger jag inte att du har det, men då kan det ju istället uppfattas som att du har fått kalla fötter och har dekorationerna som en "täckmantel".

  • Äldre 16 Aug 10:19
    #5

    Folk som frågar om dom får komma på bröllopet ändå kan mena själva vigselcermonin. Och där kostar dom ju inget. Så det hade ju faktiskt kunnat vara ett alternativ att svara att ni är väldigt glada att dom vill dela er dag, men att ni har inte möjlighet att bjuda in dom till middag och fest. Men om dom vill närvara under själva cermonin så är dom varmt välkomna...

    Bordsplaceringen har din pappa inget med att göra. Han sitter där du sätter honom. Punkt slut.
    Här hade jag helt kallt svarat "är det du eller jag som gifter mig? Jag gör så gott jag kan, men om det inte duger så får du väl ta din tallrik och ställa dig i ett hörn och äta då".

    Skippa festprogrammen och alla extra dekorationer.
    Dom kommer varken göra till eller från när ni väl sitter där sen Glad 
    Allt som är ett extra stressmoment är bra om ni kan hoppa över. Ett leende brudpar som är närvarande mentalt också är mycket mer värt för stämningen än ihoppysslade dekorationer och festprogram Solig 

    Ha en underbar dag 

  • Äldre 16 Aug 10:29
    #6
    daniiel skrev 2013-08-16 01:02:51 följande:
    Håller med om allt som daniiel skrev!
  • venne
    Äldre 16 Aug 10:37
    #7

    Tänk efter hur mycket du minns av dukningar, festprogram och bordsplaceringar på de bröllop du varit på. Själv minns jag det då INTE. Jag minns den trevliga festen, minglet, vigseln osv. De där mindre detaljerna är inte avgörande. Sålla i uppgifterna! Vad är prio ett nu? Jag hade kört på bordsplaceringen du har gjort, be din far hålla tyst. Jag hade antagligen helt och hållet hoppat över festprogram osv, jag har själv valt bort det. Du ber alla nära och kära att hjälpa till med lokalen, folk brukar vilja hjälpa till om man bara ber dem. Ta ett varmt bad och satsa på en ordentlig natts sömn innan.

  • Äldre 16 Aug 10:55
    #8

    Efter bröllopet känns alla små detaljer så gott som "minta bekymret i världen" jag förstår inte ens hur vi kunde stressa upp oss över vissa detaljer som folk inte ens la märke till..
    Så ta allt med en nypa salt och glöm inte bort anledningen till ni gifter er...
    Det kommer att gå bra och vara en faktastisk dag oavsett detaljer kring bordsplaceringen.
    Det kommer också kännas skönt när det är över :D

    Lycka till 

  • Äldre 16 Aug 11:55
    #9

    Jag gifte mig för 2 o en halv vecka sedan. Det är stressigt att gifta sig. Man måste be om hjälp och så får man tänka att allt inte måste vara perfekt. Good enough, var vårt motto. Det viktigaste är att vila och må bra och ta hjälp av andra. Delegera.

    Fundera på vad man minns från andra bröllop. Inte minns jag exakt hur placeringskorten såg ut, eller ens vilken mat det var. Man minns människorna.

    Att folk vill lägga sig i, får man strunta i. De som vill komma, men ej är bjudna. Bjud dem till vigselakten, men ej till festen. Det är ni som gifter er, det är ni som bestämmer.

    Sedan är det så att när man är trött och stressad, känns allt större och svårare än det skulle göra annars. Se till att vila, andas och sov. Och ha sen en riktigt härlig dag! 

  • Anonym (onödi­gt)
    Äldre 16 Aug 11:56
    #10

    Festprogram känns så himla onödigt. Ni äter, det hålls tal, det ska kanske dansas etc. Allt brukar falla på plats helt naturligt och att lägga tid och energi på festprogram känns totalt överflödigt. 

  • Äldre 17 Aug 20:14
    #11

    Såg tråden nu, hoppas allt är fantastiskt för er idag!

  • Äldre 17 Aug 20:16
    #12

    Ja, hoppas att ni haft, och fortfarande har, en underbar bröllopsdag och att du hann hämta andan en aning under gårdagen! :)


Svar på tråden 1 dagkvar innan bröllopet och