• sensom­marbru­d
    Äldre 22 Jul 15:33
    6694 visningar
    30 svar
    30
    6694

    Natta mat i all enkelhet

    Tjabba alla blivande och alla andra fruar (och ogifta)


    Vi äter vår middag och sedan är festen igång. Och efter några timmar är man oftast sugen på något matigt. Har ni förslag på god nattamat som bara är att plocka fram. Man ska kunna äta utan bestik utan något man kan ta i servett/handen. Massa tips skulle uppskattas!

  • Svar på tråden Natta mat i all enkelhet
  • Äldre 22 Jul 21:31
    #11

    Kul att folk kör annat än snittar, snittar känns ganska förutsägbart! :)

  • Äldre 22 Jul 21:46
    #12

    Smörgåsbuffé känns ju jätteroligt! Tänker mig att det är lite som hotellfrukost..?

  • sensom­marbru­d
    Äldre 22 Jul 22:36
    #13

    Det verkar bra med smörgåsbord men tyvärr känns det ganska bökigt att 110 personer ska stå och bre mackor. Men annars låter det super. Något som kan göras dagen innan och som man bara kan plocka fram är det ultimata. Tack för alla tips! Keep it coming

  • sansun
    Äldre 23 Jul 00:04
    #14

    Är inne på samma som du sensommarbrud. Det ska vara enkelt och självgående.
    Visst korv med bröd i all ära men såååå tråkigt! Vet inte om det vi valt att ha är såå mycket roligare men lite tycker jag alla fall
    Vi kommer servera lite olika röror (görs i förväg, blir ju bara godare om dom får gosa till sig lite)
    ex nubberöra, kalkonröra, tonfiskröra, röktälgkött och pepparotsröra m.f  serveras med hårdbröd! Man tar en servett, en hårdbröd bit och klickar på den röra man vill ha Man går så många gånger man vill och det blir ingen disk  
     

  • Äldre 25 Jul 10:24
    #15
    sansun skrev 2013-07-23 00:04:22 följande:
    Är inne på samma som du sensommarbrud. Det ska vara enkelt och självgående.
    Visst korv med bröd i all ära men såååå tråkigt! Vet inte om det vi valt att ha är såå mycket roligare men lite tycker jag alla fall
    Vi kommer servera lite olika röror (görs i förväg, blir ju bara godare om dom får gosa till sig lite)
    ex nubberöra, kalkonröra, tonfiskröra, röktälgkött och pepparotsröra m.f  serveras med hårdbröd! Man tar en servett, en hårdbröd bit och klickar på den röra man vill ha Man går så många gånger man vill och det blir ingen disk  
    Det låter supergott tycker jag! Bra ide! Vi var på bröllop för drygt två veckor sen och blev serverad kall pizza som brudparet hade köpt från en italiensk restaurang. Den var SUPERGOD! Massa soltorkad tomat, vitlök och färsk basilika. Jäkligt gott i sommarvärmen med! :)
  • Äldre 25 Jul 20:17
    #16

    Vi kommer ha lite ost och kex. Cheddar, brie och smaksatt färskost som vi gör själva. Blir nog digestive och salta kex. Enkelt och uppskattat.

  • sensom­marbru­d
    Äldre 25 Jul 21:36
    #17

    det här med pizza verkar intressant. Hur var det att äta kall pizza?

  • Äldre 25 Jul 22:26
    #18

    Hårt tunnbröd med rörir hade jag gått igång på, alltid supergott!

  • Äldre 25 Jul 22:47
    #19
    sensommarbrud skrev 2013-07-25 21:36:30 följande:
    det här med pizza verkar intressant. Hur var det att äta kall pizza?
    Jag tyckte det var jättegott! Det var två italienska pizzor (alltså inte lika mycket på samt en tunn krispig botten) och det fanns två sorter. Min favorit med soltorkad tomat, vitlök och basilika och en med ost och proccioto. De hade köte 3-4 familjepizzor och skurit i bitar (vi var 60 gäster, det blev lite över vad jag kunde se) och de var lätt att ta för sig och väldigt väldigt gott, samt lätt att duka fram! :) 
  • Äldre 25 Jul 22:54
    #20

    Vi ska ha karelska rispiroger med äggsmör. Pirogerna är i cocktailstorlek (ca 5 cm långa) så de blir lätta att servera med servetter. Min blivande är från Finland och pirogerna är traditionell festmat därifrån och så goda.

  • viXan
    Äldre 25 Jul 23:38
    #21

    Hade vi grillat så hade vi nog lagt kycklingspett på grillen (willys har supergoda)


    Men nu kommer vi nog bara koka korv så vi slipper fixa o dona med grill o så...

  • Mandal­a
    Äldre 26 Jul 08:38
    #22

    Vi gör vegetariska wraps, kalla. Kör en fyllning likt grekisk sallad med tzaziki, ev har vi veg.nuggets också i men har bara provsmakat utan och de var goda


  • Helipa
    Äldre 27 Jul 20:21
    #23
    jonsar02 skrev 2013-07-25 22:54:03 följande:
    Vi ska ha karelska rispiroger med äggsmör. Pirogerna är i cocktailstorlek (ca 5 cm långa) så de blir lätta att servera med servetter. Min blivande är från Finland och pirogerna är traditionell festmat därifrån och så goda.
    Oh lord, karelska piroger med äggsmör är typ det godaste som finns! Är själv halvfinsk och älskar dem! Har serverat dem hemma flera gånger och alla älskar det! bra idé, ska defintivt fundera på om vi också kan servera det som nattmat! 
  • Äldre 2 Aug 10:50
    #24
    Helipa skrev 2013-07-27 20:21:57 följande:
    Oh lord, karelska piroger med äggsmör är typ det godaste som finns! Är själv halvfinsk och älskar dem! Har serverat dem hemma flera gånger och alla älskar det! bra idé, ska defintivt fundera på om vi också kan servera det som nattmat! 
    Vi kan verkligen rekommendera pirogerna!!!! Vi gifte oss i lördags (27/7) och jag ville hellre ha priogerna istället för den traditionella korv med bröd eftersom jag tycker att pirogerna är såååååå goda. De var en supersuccé och alla 45 gästerna åt hur många som helst. Vi hade köpt ca 200 piroger men alla tog slut. Det var bara släkten (ca 10 st) från Finland som hade ätit det innan men alla från Sverige åt och berömde oss för vårt val.
    Vi köpte pirogerna i Finland och där kostade de bara ca 150 kr för alla. Vi blev chockade över att det var så billigt med äkta rågpiroger. 

    Det är enkelt att fixa. Bara slänga in i ugnen och så sköter de sig själv. Äggsmöret gick fort att göra dagen innan och bara ställa fram. Vi la fram servetter istället för tallrikar och alla gick många svängar förbi bordet.
  • Helipa
    Äldre 2 Aug 20:21
    #25
    jonsar02 skrev 2013-08-02 10:50:04 följande:
    Vi kan verkligen rekommendera pirogerna!!!! Vi gifte oss i lördags (27/7) och jag ville hellre ha priogerna istället för den traditionella korv med bröd eftersom jag tycker att pirogerna är såååååå goda. De var en supersuccé och alla 45 gästerna åt hur många som helst. Vi hade köpt ca 200 piroger men alla tog slut. Det var bara släkten (ca 10 st) från Finland som hade ätit det innan men alla från Sverige åt och berömde oss för vårt val.
    Vi köpte pirogerna i Finland och där kostade de bara ca 150 kr för alla. Vi blev chockade över att det var så billigt med äkta rågpiroger. 

    Det är enkelt att fixa. Bara slänga in i ugnen och så sköter de sig själv. Äggsmöret gick fort att göra dagen innan och bara ställa fram. Vi la fram servetter istället för tallrikar och alla gick många svängar förbi bordet.
    Vad roligt att läsa! Ska kolla upp vad de kostar här nere i Malmö, tyvärr misstänker jag att de är lite dyrare... Dock börjar vi fundera på att skippa nattamaten helt och hållet eftersom vi ska äta buffé mellan 18:30-21 och sen slutar festen runt 02. Men vi kanske kan lägga till pirogerna till bufféen, jag är ju ändå halvfinsk och det skulle vara en fin hälsning till mitt finska arv.. 

    Om inte annat tänker jag köpa ett gäng piroger och äta själv inom kort :)

    Kul att läsa att det var lyckat på ditt bröllop! och grattis!!
  • sensom­marbru­d
    Äldre 2 Aug 23:21
    #26

    Nu vänder jag lite på steken. Tycker ni att det är nödvändigt med nattamat? För vår vigsel börjar Kl 15. Sen kanske vi inte kommer till bords fören Kl 17 sedan vid Kl 20 eller Kl 19 är det tårta. Hade NI vart sugna på nattamat innan tolvslaget? Jag menar frågan är hur många som stannar till sent och behöver nattamat.

  • Äldre 3 Aug 10:44
    #27

    sensommarbrud skrev 2013-08-02 23:21:42 följande:Nu vänder jag lite på steken. Tycker ni att det är nödvändigt med nattamat? För vår vigsel börjar Kl 15. Sen kanske vi inte kommer till bords fören Kl 17 sedan vid Kl 20 eller Kl 19 är det tårta. Hade NI vart sugna på nattamat innan tolvslaget? Jag menar frågan är hur många som stannar till sent och behöver nattamat.Våra gäster tyckte att det var bra med nattamat. Vår vigsel började kl 15. Vi satt till bords ca 17:30 och började äta då. Folk åt hur mycket mat som helst (vi hade 45 gäster men de åt mat för 65 personer, tur att vi gjorde extra mat). Vid kl 20 var det tårta, vi hade ingen efterrätt utan körde bara på tårta. Vi hade snacks som stod framme och som folk åt av sedan. Vid midnatt ställde vi fram nattamaten och folk åt mer än gärna av den också. Majoriteten av våra gäster stannade kvar till kl 01 och vi åkte hem kl 01:30.

  • Helipa
    Äldre 3 Aug 15:37
    #28
    sensommarbrud skrev 2013-08-02 23:21:42 följande:
    Nu vänder jag lite på steken. Tycker ni att det är nödvändigt med nattamat? För vår vigsel börjar Kl 15. Sen kanske vi inte kommer till bords fören Kl 17 sedan vid Kl 20 eller Kl 19 är det tårta. Hade NI vart sugna på nattamat innan tolvslaget? Jag menar frågan är hur många som stannar till sent och behöver nattamat.
    Som jag skrivit lite längre upp kommer vi nog skippa det. Vår vigsel är kl 16 och vi serverar buffé vid 18:30, däremellan bjuder vi på nåt tilltugg till mousserande. Sedan är det tårta vid 21 så vi känner att det blir alldeles för mycket mat. Folk hade säkert ätit men samtidigt så kommer nog ingen gå hungrig eftersom vi kommer ha chips och liknande. Jag är själv inte hungrig om jag äter middag vid 19 och sen efterrätt och sen snacks. När "stänger" ni? Vi kommer sluta 02 så det känns som att de sista timmarna klarar sig nog de flesta. Men hade vi haft fest till 04 hade vi nog serverat något extra vid 01.

     
  • Äldre 3 Aug 16:01
    #29

    Jag var på ett bröllop där de serverade kalla minipajer (isåna små folieformar) som nattamat. Det var jättegott och även om just det här bröllopet var catetrat tänker jag att det skulle vara enkelt att fixa själv också. De går ju att göra i förväg och frysa in, och ta fram och tina i lagom tid. Man skulle kunna göra ett par olika fyllningar, så att alla hittar nåt de gillar.:)

  • sensom­marbru­d
    Äldre 3 Aug 22:09
    #30

    Jag känner nog att jag skiter i nattamaten faktiskt. Vår middag är ju oxå ganska sen och sedan tårta på det. Tack snälla alla för bra tips!

Svar på tråden Natta mat i all enkelhet