Inlägg från: Helipa |Visa alla inlägg
  • Helipa

    Natta mat i all enkelhet

    Vi kommer antingen ha korv med bröd +tillbehör eller pizzabullar (alltså typ som kanelbullar men med pizzafyllning och pizzadeg istället), har inte bestämt oss än.

  • Helipa
    jonsar02 skrev 2013-07-25 22:54:03 följande:
    Vi ska ha karelska rispiroger med äggsmör. Pirogerna är i cocktailstorlek (ca 5 cm långa) så de blir lätta att servera med servetter. Min blivande är från Finland och pirogerna är traditionell festmat därifrån och så goda.
    Oh lord, karelska piroger med äggsmör är typ det godaste som finns! Är själv halvfinsk och älskar dem! Har serverat dem hemma flera gånger och alla älskar det! bra idé, ska defintivt fundera på om vi också kan servera det som nattmat! 
  • Helipa
    jonsar02 skrev 2013-08-02 10:50:04 följande:
    Vi kan verkligen rekommendera pirogerna!!!! Vi gifte oss i lördags (27/7) och jag ville hellre ha priogerna istället för den traditionella korv med bröd eftersom jag tycker att pirogerna är såååååå goda. De var en supersuccé och alla 45 gästerna åt hur många som helst. Vi hade köpt ca 200 piroger men alla tog slut. Det var bara släkten (ca 10 st) från Finland som hade ätit det innan men alla från Sverige åt och berömde oss för vårt val.
    Vi köpte pirogerna i Finland och där kostade de bara ca 150 kr för alla. Vi blev chockade över att det var så billigt med äkta rågpiroger. 

    Det är enkelt att fixa. Bara slänga in i ugnen och så sköter de sig själv. Äggsmöret gick fort att göra dagen innan och bara ställa fram. Vi la fram servetter istället för tallrikar och alla gick många svängar förbi bordet.
    Vad roligt att läsa! Ska kolla upp vad de kostar här nere i Malmö, tyvärr misstänker jag att de är lite dyrare... Dock börjar vi fundera på att skippa nattamaten helt och hållet eftersom vi ska äta buffé mellan 18:30-21 och sen slutar festen runt 02. Men vi kanske kan lägga till pirogerna till bufféen, jag är ju ändå halvfinsk och det skulle vara en fin hälsning till mitt finska arv.. 

    Om inte annat tänker jag köpa ett gäng piroger och äta själv inom kort :)

    Kul att läsa att det var lyckat på ditt bröllop! och grattis!!
  • Helipa
    sensommarbrud skrev 2013-08-02 23:21:42 följande:
    Nu vänder jag lite på steken. Tycker ni att det är nödvändigt med nattamat? För vår vigsel börjar Kl 15. Sen kanske vi inte kommer till bords fören Kl 17 sedan vid Kl 20 eller Kl 19 är det tårta. Hade NI vart sugna på nattamat innan tolvslaget? Jag menar frågan är hur många som stannar till sent och behöver nattamat.
    Som jag skrivit lite längre upp kommer vi nog skippa det. Vår vigsel är kl 16 och vi serverar buffé vid 18:30, däremellan bjuder vi på nåt tilltugg till mousserande. Sedan är det tårta vid 21 så vi känner att det blir alldeles för mycket mat. Folk hade säkert ätit men samtidigt så kommer nog ingen gå hungrig eftersom vi kommer ha chips och liknande. Jag är själv inte hungrig om jag äter middag vid 19 och sen efterrätt och sen snacks. När "stänger" ni? Vi kommer sluta 02 så det känns som att de sista timmarna klarar sig nog de flesta. Men hade vi haft fest till 04 hade vi nog serverat något extra vid 01.

     
Svar på tråden Natta mat i all enkelhet