Vegetarisk lasagne.
för 4 personer.
259g mangold, färsk spenat eller frysta hela spenatblad (jag brukar använda fryst.)
300 g färskostmassa (tex Kesella eller Keso)
lite riven muskornöt
salt + vitpeppar
10-12 lasagneplattor
2 gula hackade lökar
3 hackade vitlöksklyftor
1 burk (400g) hela tomater (eller krossade)
ca 1 tsk torkad basilika eller oregano
ca 3dl lagrad nyriven ost
ca 2 1/2 dl mjölk
Förväll spenat eller mangoldbladen (Behövs inte om man använder fryst), krama ur bladen noga. Hacka grovt. Krydda med salt, peppar och lite muskot. Blanda med färskosten och 2 dl av den rivna osten.
Gör tomatsås av tomaterna, löken, vitlöken och örtkryddorna.
Varva spenatfyllningen med lasagneplattor och tomatsås i en smord form. Underst den gröna fyllningen och överst tomatsås. Slå till sist mjölken runt formens kanter och strö över resten av den rivna orten. Gratinera i 225 grader i 30-35 min.