• Nelma
    Äldre 28 Oct 21:30
    63043 visningar
    53 svar
    53
    63043

    Har nån erfarenhet av NuvaRing?

    Hej allihopa!
    Har nån av er använt Nuva Ring som preventivmetod, eller känner ni någon som gjort det? Jag har haft problem med p-piller som lett till den ena tråkigheten efter den andra så därför föreslog min läkare detta. Men jag tyckte det verkar lite osäkert på något sätt, därför tänkte jag höra mig för här om någon av er har erfarenheter av detta. Hur funkar den i praktiken?
    Tack på förhand.

  • Svar på tråden Har nån erfarenhet av NuvaRing?
  • Cecili­a J
    Äldre 3 Dec 18:22
    #0

    Maria Magdalena, men Nuvaring är ju precis som p-piller när det gäller hormonerna. Det är både östrogen och gulkroppshormon i den som tas upp av slemhinnorna.

    Dessutom har jag hört att det inte är bra att hålla upp med p-piller endast en månad och sen börja igen. Kan ställa till lite i kroppen på det sättet. Kanske inte så skoj för din sambo att höra om han ogillar kondom. Förstår inte det riktigt, min pojkvän vill göra det som är bäst för min kropp, inte vad som är skönast i sängen för honom själv...

  • Arwen7­5
    Äldre 9 Dec 12:56
    #0

    Nå... hur går det för alla nya "nuvaringare"??
    Är nyfiken på vad ni tycker och hur ni upplever det!? Är ju som sagt också sugen på att byta...
    Är det någon som hört om de börjt gälla på högkostnadsskyddet ännu??

    HOJ
    Arwen

  • Hanna h.
    Äldre 9 Dec 13:43
    #0

    Arwen75

    Jag har haft min i en vecka nu. Känner inte alls att den sitter där! Var ju lite orolig i början att den inte skulla sitta på plats (den sitter inte direkt så tajt som den ser ut att göra på teckningarna i den lilla boken man får med). Men, det har den gjort! Ända nackdelen är att vi inte tycker den funkar vid sex. Det blev samma resultat som när man ska kasta ringar runt en pinne i femkamp Å andra sidan tar man ju ut den på en halv sekund så det är ju bara att göra det när det är dags för "mys".
    Jag är mest nyfiken på hur det kommer funka vid "mensen". Återkommer och berättar då.

  • Hanna h.
    Äldre 9 Dec 20:38
    #0

    En anledning till att jag började med nuvaring var att jag inte ville sätta i mig massa onödiga hormoner... men kom på nu att mitt upp i alltsammans, så glömde jag bort att fråga hur stor skillnaden är! Så jag tog en liten titt i fass, och gisses vad förvånad jag blev!! Nuvaring utsöndrar ju två hormon, precis som sammansatta p-piller.
    Mina förra piller, trinovum, innehåller:
    Ett piller:
    första fasen: 500 mikrogram Noretisteron resp 35 mikrogram etinylestradiol
    andra fasen: 750 resp 35 mikrogram
    tredje: 1000 resp 35 mikrogram

    Och nuvaring då?
    Jo, den utsöndrar 120 resp 15 mikrogram per dygn!

    Rätta mig om jag har fel, allt finns att läsa på fass, är lite trött nu så jag kan ha fått det fel med prefixen

  • nano
    Äldre 9 Dec 22:31
    #0

    Är det ingen alls som känt av humörförändringar? Om det är så är det ju verkligen superbra- det jag tyckte var jobbigast med p-piller var att jag inte kände mig riktigt som mig själv.
    Känner alla barnmorskor och gyn till Nuvaring- och är villiga att skriva ut det?- eller är det något man själv måste propsa på för att få?

  • Hanna h.
    Äldre 10 Dec 06:59
    #0

    nano

    jag tror humörförändringar står med på listan över biverkningar, precis som de andra biverkningarna som brukar kunna komma med p-piller (viktökning, huvudvärk, risk för blodpropp osv). Men hormondosen är ju inte lika stor, så jag skulle chansa på att risken därmed inte är lika stor. Mitt humör känns i alla fall inte lika påverkat nu.
    Min barnmorska blev alldeles till sig när jag sa att jag ville ha nuvaring, fick en tid dan därpå, brukar ju få vänta iaf 1-2 veckor annars. Men det är säkert olika!

  • microp­op
    Äldre 10 Dec 09:40
    #0

    Funderar också på att byta från p-piller. Är evinnerligt trött på att jag alltid mår illa när jag börjar på en ny karta. Har någon som använder ringen känt av illamående? Eftersom det också är hormoner är jag rädd att jag mår dåligt av ringen också.

    Jag tycker det är så svårt att veta om det är p-piller som gör att man mår illa, har huvudvärk och minskad sexlust. Man vet ju liksom inte hur det hade varit utan! Håller ni inte med? Men jag känner att det är dags att prova något annat än piller nu i alla fall. Skulle vilja vara utan hormoner helt ett tag, men min kille är allergisk mot gummi ;) Skulle inte funka så bra alltså...

  • snutte­puffan
    Äldre 10 Dec 22:55
    #0

    Jag har inte känt av några humörförändringar på annat sätt än att jag känner mig piggare och gladare (men så bytte jag direkt från p-piller också). Det har annars varit den biverkning jag har trilskats med när det gäller p-piller...

  • Hanna h.
    Äldre 17 Dec 08:17
    #0

    Uppdatering!

    Nu har jag haft min nuvaring i två veckor. Den känns inte alls, det är mycket smidigt. Har dessutom gått ner lite i vikt (inte så mkt alls, men iaf), samt att mina celluliter börjat försvinna (!!!). Jag hade alltid tyckt att det varit så konstigt, och funderat på om de varit hormoniella... och kanske, vi får väl se allt vad tiden går!

  • Lion
    Äldre 16 Jan 16:37
    #0

    Nu har jag med testat NuvaRing! Har haft den första i tre dagar nu...men ännu inte haft sex med den...är lite orolig för hur det kommer vara...känns som ringen kommer sitta i vägen, som en spärr liksom..hur har ni andra upplevt det?
    Jag trodde ringen skulle vara mindre än den är, och det känns som jag inte kan få in den längre än ca 5-6 cm...men den känns ju inte alltså, så då vet jag att den sitter på plats, men som sagt undrar jag hur mycket jag kommer märka av den...
    Tacksam för svar!

Svar på tråden Har nån erfarenhet av NuvaRing?