• Nelma
    Äldre 28 Oct 21:30
    63009 visningar
    53 svar
    53
    63009

    Har nån erfarenhet av NuvaRing?

    Hej allihopa!
    Har nån av er använt Nuva Ring som preventivmetod, eller känner ni någon som gjort det? Jag har haft problem med p-piller som lett till den ena tråkigheten efter den andra så därför föreslog min läkare detta. Men jag tyckte det verkar lite osäkert på något sätt, därför tänkte jag höra mig för här om någon av er har erfarenheter av detta. Hur funkar den i praktiken?
    Tack på förhand.

  • Svar på tråden Har nån erfarenhet av NuvaRing?
  • Arwen7­5
    Äldre 23 Nov 12:59
    #0

    Ni som använt ringen... Ni säger att ni känner av den!? HUR då känner av den??
    Är det att han känner den vid sam**g, eller känner ni den vid tex idrottande??
    Jag funderar lite, då ju tex en tampong inte känns alls (om nu inte snöret hamnar i kläm på nått skumt vis )

    Är mycket nyfiken på ringen och funderar stark på att byta från mina piller. Funkar det bra, är det ju skönt slippa komma ihåg att ta piller varje dag (är lite glömsk av mig och har tex fått åka 10mil extra en nyårsafton bara för jag glömde kartan hemma...)

    Har för mig att min gyn sa nått om att man tom kan anmäla sig till en sms-tjänst och meddela när man sätter in ringen, så kommer det ett sms när det är dags att byta
    Vet dock inte om det stämmer...

    Arwen

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 23 Nov 13:53
    #0

    Jag är nyss hemkommen med ett recept. Ska bli intressant att prova. Behöver dock vänta innan jag kan börja...

    Angående att glömma så är jag sån att jag använder mobilen mycket. Sätter den att plinga lite så är det inga problem, eller en vanlig kalender där man ringar in datumen.

    P-piller hag jar glömt 3 ggr på 9 år.

  • snutte­puffan
    Äldre 23 Nov 14:08
    #0

    Jag kollar varje måndag om det är en "ring-måndag" och har självklart mobilen på att påminna om uttag. P-piller glömde jag mest hela tiden kändes det som, kanske var så att 30 % av tiden då jag inte hade mens var osäker tid...

    Jag känner aldrig ringen själv, killen kan känna den och han verkar faktiskt föredra att vi tar ut den under tiden. En del killar tycker tydligen att den är skön...

  • NYCsve­nsk
    Äldre 23 Nov 21:13
    #0

    Jag kanner den aldrig nar jag idrottar, em ibland om jag har suttit och skruvat pa mig lange, da kanns det som att den skaver lite mot nagot hart dar inne, men da reser jag bar apa mig och sa forsvinner det.

    Under sex sa kanner min man det ibland, men om man kan ta ut den under tiden sa borde det ju inte vara nagot problem, 9har jag inte hort, men har ar de lite hysteriska, de kan ju bli stamda om de sager nagot!!). Han stors inte av det, vi ar faktiskt inte helt mjuka darinner sa min gynekolog, sa de vet oftast inte vad det ar de kanner. Dessutom sa tror jag att de har andra saker att tanka pa just da!!

    Jag har en jattefin kalender med olika fargade prickar som visar nar jag skall ta ut och in den, det gar hur bra som helst. Var inte sa bra pa att komma ihag piller, men kan utan svarighet titta tillbaka nagra veckor och komma ihag vilket datum det var jag borjade en cykel pa.

  • Hanna h.
    Äldre 27 Nov 23:10
    #0

    Har varit och fått nuva ring utsktivet nu, och jag är så nyfiken! Kan knappt vänta tills jag får prova
    Hoppas bara inte jag blir besviken. Tycker inte om att stoppa i mig mer hormoner än nödvändigt, och är trött på att humöret påverkas av p-piller *håller tummar*

  • Lion
    Äldre 28 Nov 14:17
    #0

    Hanna h

    Skriv gärna här och berätta hur det gått för dig efter en tid!

    Men jag förstår fortfarande inte hur ringen inte kan märkas/vara störande under sex? Den ligger ju ändå där inne och eftersom vi ju bara är nån dm djupa ( ? ) så finns det ju inte så mycket mer plats över för den att samtidigt "gömma sig" på?...vet inte hur jag ska uttrycka mig riktigt men iallafall...och ringen är väl också ett par cm i diameter eller?
    Är det olika vilka ställningar man använder kanske?
    *confused* :)

  • somnia
    Äldre 28 Nov 17:29
    #0

    Lion: Har för mig att ringen ska lägga sig runt livmodertappen. Det finns ju som en 2-3 cm djup ficka runt själva tappen.

    här finns en bra bild (den på livmodern):

    www.infomedica.se/artikel.asp

  • Anna79
    Äldre 28 Nov 21:30
    #0

    Det är så himla bra med BT! Även om det kanske dröjer ett tag innan bröllop finns i sikte!

    Jag tänkte häromdan att jag ska prata med min gyn om att ev byta till NuvaRing, men jag ville veta vad folk tycker om den. Och var hittar jag den informationen...jo BT! :) Det är inte första gången ni hjälpt mig svara på massa funderingar!

    Jag ska nu bara boka den där tiden med gyn och ge NuvaRing en chans!

  • snutte­puffan
    Äldre 28 Nov 21:39
    #0

    Ringen ligger inte runt livmodertappen. Den ligger ihopklämd och ringspänningen gör att den hålls på plats.

    Det är mycket ovanligt att tjejer känner av den (den ligger ju ungefär som en tampong fast den är mycket mindre), killar kan göra det och en del gillar det mer än andra. Den går som sagt att ta ut en kortare stund (upp till tre timmar per dygn) så det är knappast något problem.

  • Maria Magdal­ena
    Äldre 29 Nov 10:26
    #0

    Min sambo e så himla skeptisk mot allting nytt som han anser inte e riktigt beprövat.

    Men det är MIN kropp och jag e SÅ less på p-piller!!

    Jag har sagt till honom att tänk om HAN skulle va tvungen å påverka sin kropp med hormoner år ut och år in??

    Nu har jag gjort uppehåll med p-piller en månad bara för å känna hur det är utan och vi kör med kondom till hans besvikelse (men han har vant sig lite nu).

    Jag blir bara så trött på killar som ska ha en åsikt om vad vi kvinnor ska proppa i oss..

    Jag vill testa Nuvaring!!

Svar på tråden Har nån erfarenhet av NuvaRing?