• maddis­en
    Äldre 12 Oct 11:30
    28870 visningar
    32 svar
    32
    28870

    ALLA mina kläder krymper!

    Nu måste jag veta en gång för alla om detta är normalt! Varenda klädesplagg som jag köper krymper nämligen i tvätten. Det är snart ingen idé att köpa nya kläder, för de förstörs ju bara :(
    Tvättar nästan alltid mina tröjor i 30 grader fast de tål mer, men de krymper ändå! Nu, senaste tvätten, krympte en tröja i 100% bomull som egentligen tål 60 grader! Kommer dock inte ihåg om jag tvättade den i 30 eller 40...
    För ett tag sedan sa jag till min hyresvärd och de körde igenom maskinerna, men hittade inget fel. Verkar ju märkligt! Är det verkligen så att alla kläder ska krympa, även i 30 grader?
    Vad ska jag göra?! Ska jag säga till hyresvärden igen? Behöver verkligen hjälp med detta :(

  • Svar på tråden ALLA mina kläder krymper!
  • Caitli­ne
    Äldre 12 Oct 15:42
    #0

    Jättekonstigt! Mina kläder krymper aldrig och då tvättar jag det allra mesta i 60 grader, även polyester och viskos blandningar! Tvättar handukar och sängkläder i 90 och det har hänt att jag glömt någon bomullskofta eller bomullskjol i, men det har inte krypt iaf.Brukar använda Via och torktumla.

    Du borde säga till hyresvärden, sen kanske du kan fråga dina grannar när du ser dem istället för att bara skriva en lapp? Kanske borde du köpa egen tvättmskin, finns billiga varianter för ett par tusenlappar.

  • maddis­en
    Äldre 12 Oct 17:00
    #0

    Monn

    Jag hänger kläderna i ett torkrum med fläkt. Kan de krympa av det?

    Caitline

    Ja, det var riktigt konstigt faktiskt! Har du egen maskin eller tvättar du i en tvättstuga?
    Skulle tyvärr inte få plats med egen maskin.
    Får nog ta och prata med både grannar och hyresvärd, men jag tycker sådant är jättejobbigt!

  • Monn
    Äldre 12 Oct 17:26
    #0

    Det beror nog på hur varmt det är i torkrummet, men det tror jag inte.

    Du kan ju i alla fall reklammera kläderna du köpt så att du kan köpa nya. Du kanske helt enkelt haft otur och fått en massa måndagsexemplar.

  • maddis­en
    Äldre 12 Oct 18:12
    #0

    Monn

    Tyvärr vågar jag inte det, är så rädd för sura expediter. Dessutom har jag nog inga kvitton kvar. (slarver) Jag är nästan säker på att det beror på maskinerna också, eftersom precis allt har krympt! Eller tvättmedlet eller vad det nu kan vara jag gör för fel...

  • Caitli­ne
    Äldre 13 Oct 03:58
    #0

    Maddisen, jag har egen tvättmaskin, verkligen värt pengarna!Är du säker på att det inte finns nån du kan tränga in i badummet?Tror verkligen inte att du köpt så dåliga kläder!

    Fråga nån granne först då, du behöver ju inte ringa på utan passa på när du ser dem!Blir mindre jobbigt så och pensionärer brukar gärna prata!

  • maddis­en
    Äldre 13 Oct 10:37
    #0

    Caitline

    Hihi, ja jag är säker på atd et inte får plats. Dessutom har jag en liten kisse, så kattlådan står där med. Även utan den hade det inte gått. Har inte råd heller...

    Jag pratar bara med en granne och hon gillar att prata, så jag kanske frågar henne :)

    Vi ska först testa med att köpa ett bättre tvättmedel och tvättta en kompis nya tröja som faktiskt är för stor. En del säger ju att d t kan bero på tvättmedlet. Jag brukar nämligen köpa det billigaste på ÖB. Mormor sa att kläderna kan krympa om man har i för mycket också.

  • maddis­en
    Äldre 15 Oct 10:46
    #0

    Ni säger att mna inte ska tvätta i 30 p.g.a. färgen, men kan det även vara så dunmt att det krymper i 30 om klädesplagget är märkt med 40 eller 60?!

    Ska tvätta nu och köpte faktiskt VIA, men det står på paketetet att tvättboll ska användas. Är det viktigt?

  • Svart brud
    Äldre 15 Oct 12:39
    #0

    Självklart ska kläderna inte krympa !

    Det kan ju faktiskt vara så att det är du som blivit större....

  • maddis­en
    Äldre 15 Oct 12:48
    #0

    Svart brud

    Inte på längden och jag blir inte större och större...

  • Signat­ur
    Äldre 15 Oct 13:03
    #0

    Tycker också att det mesta krymper. Men bara i de första tvättarna. Har börjat köpa kläder som är lite lite stora och byxor som går att lägga ner.

Svar på tråden ALLA mina kläder krymper!