• Rånäs slott!!

  Ons 18 feb 2004 10:03 Läst 2596 gånger Totalt 14 svar
  Ons 18 feb 2004 10:03

  Undrar om de är någon här som har varit där och om ni då kan säja vad ni tyckte om stället..
  Hur var maten och rummen osvosv..

  Hoppas någon kan ge svar på min fråga.

 • Elin i Sunnyv­ale
  Visa endast
  Ons 18 feb 2004 12:08 #0

  Vi funderar pa att ev. ha brollopsnatten pa Ranas. De har enligt uppgift ganska manga rum med jacuzzi, namligen! Skall dit och titta om nagra veckor. Aterkommer efterat!

  E

 • Junibr­ud 04
  Visa endast
  Ons 18 feb 2004 19:23 #0

  Vi ska gifta oss och ha festen på Rånäs i juni. Det är ett underbart ställe!! Rummen är jättefina och personalen urproffsig. Vi ser verkligen fram emot den stora dagen. Vi ska snart proväta menyn och jag kan då återkomma om maten... Miljön är i alla fall fantastiskt vacker och bröllopssviten urtjusig med jacuzzi och fönster ut över slottsparken och en söt sjö. Ni skulle inte bli besvikna....

 • Elin i Sunnyv­ale
  Visa endast
  Tor 11 mar 2004 02:45 #0

  Det blev inte så mycket av vårat besök på Rånäs. Jag hade mailat dem innan och talat om varför vi ville komma och titta och att det gällde sommaren -05. De sa till mig att ringa när vi var på plats i sverige. När jag ringde påminde jag om vem jag var och att jag hade mailat osv. Bestämde att vi skulle komma och titta dagen efter. Vi åker dit, världens sämsta väglag, åker fel två gånger och när vi sen äntligen hittar fram frågar tjejen lite allmänt om våra planer. När hon får höra att det gäller juli -05 och bara en bröllopsnatt och inte ett helt bröllop upplyser hon om att de har semesterstängt hela juli varje år!!!! Kunde de inte kläckt ur sig det lite tidigare!!! *sur och besviken*. Så nu letar jag efter ett romantiskt hotell med stor jacuzzi. Helst i norra storstockholm så att vi inte måste tillbringa flera timmar av vår bröllopsnatt i bilen.

  Annars måste jag medge att Rånäs var hemskt fint. Det är ju ett slott och "slottskänslan" infinner sig så fort man kliver innanför dörren.

  Lycka till!

  e

 • Junibr­ud 04
  Visa endast
  Tor 11 mar 2004 10:38 #0

  Hej igen!"!

  Nu har vi varit och provätit vår meny på Rånäs!! Helt underbart gott och servicen var på högsta nivå. Läs DN i söndags. Där är ett halvsidigt reportage om Rånäs med mycket fina betyg!

  Jag kan inget annat än varmt rekommendera Rånäs än så länge. Vi stannade även över natten och njöt dagen därpå av den fantastiska frukostbuffén. Rummet var också mycket fint och trevligt.

 • gwenab­ee
  Visa endast
  Fre 12 mar 2004 14:45 #0

  Rånäs Slott är jättefint! Jag bodde "granne" med slottet (i de vita brukshusen) när jag var liten, så jag hade hela slottsparken att leka i

  Då var slottet, och tillhörande byggnader, i och för sig sjukhem...men det var fint ändå. Nu såg jag att de byggt "spa" nere på stranden. Ser himla mysigt ut!!

  Tessan

 • Fre 12 mar 2004 18:20 #0

  Sa du gillade maten junibrud? Vi skall ocksa ha brollopet dar i juni, men har inte annu provsmakat menyn. Far man fraga vilken meny ni valt? Sitter i valet och kvalet och vet inte riktigt vad vi vill ha..

 • Junibr­ud 04
  Visa endast
  Lör 13 mar 2004 11:02 #0

  Hej Gosing!

  Maten var suverän!! Högsta kvalitet.
  Vi ska ha Sparris med peccorino och rostade pinjenötter till förrätt. Kafferostadanka med päronkompott,rotsaktstorn och sherryvinsås till varmrätt. Ingen efterrätt men fick ändå chokladmoussen när vi var där nu. Vi ska bara ha bröllopstårta från En liten smula. Allt var en fullträff. Fantastiskt gott och bra viner till också. Jag kan bara säga att ni har något härligt att se fram emot.

  Jag kan rekommendera att stanna över natten där när ni proväter. För man får mycket vin till och champange när man kommer!

  ÅÅÅ, det är så bra allting med Rånäs!

  MVH Junibrud 04

 • Lör 13 mar 2004 18:17 #0

  Later harligt! Vi tankte faktiskt ocksa pa ankan... Bra ide att stanna over natten och bara vila en natt.. Hur mycket kostade overnattningen? Fick ni smaka pa brollopstartan ocksa, eller ordnas det separat med "En Liten Smula"

  Jag har grym hemlangtan just nu, och vill bara aka hem till Sverige och planera klart brollopet!

 • Junibr­ud 04
  Visa endast
  Lör 13 mar 2004 18:34 #0

  Hej igen!

  Vi har inte valt tårta ännu och jag kan ana att man kommer ha kontakt med En liten smula direkt. Jo förresten jag fick nummer dit för att jag ska kontakta dem direkt.

  Ankan är verkligen att rekommendera. Mycket bra!

  Rummet bestämde vi oss för när vi kom dit och fick då det som fanns kvar. Ett enkelrum med queensize säng så det var perfekt. Vi lade på det på summan som kommer efter festen. Så jag vet faktiskt inte...

  När ska ni gifta er? Var befinner du dig nu?

 • Lör 13 mar 2004 19:06 #0

  Jag ar i Buffalo, NY for tillfallet, dar vi bor under vinterhalvaret. Vi aker hem om ca. en manad, och det kanns som om det ar en eeeeevighet kvar! Det blir sa ibland, man vill bara hem till sina kompisar och familjen, aven om vi har det ganska bra har borta.

  Vart datum ar 19.6. Nar smaller det for er? Skall ni ocksa vigas i Fasterna kyrka? Har du varit inne i kyrkan? Vi var bara och kollade in genom fonstrena forra sommaren, sa jag har ingen aning om hur kyrkan egentligen ser ut..

 • Junibr­ud 04
  Visa endast
  Sön 14 mar 2004 10:24 #0

  Vi gifter oss den 12:e så det är veckan innan er.

  Vi har också bara varit utanför kyrkan två gånger. Nu förra helgen och sommaren 2003. Men den ser ju jättefin ut och en anställd på Rånäs som är uppvuxen i Rånäs by sa att den var nyrenoverad och jättevacker. Så det blir säkert bra.

  Har du fixat mycket i USA eller köper du klänning m.m. i Sverige? Det måste finns ett stort utbud i USA!?

  Hur många kommer ni att bli på er fest?

 • Ons 24 mar 2004 17:46 #0

  Jag kopte klanningen i Finland (!) (Min familj bor dar), men sahar senare patankt sa kanske jag borde ha kopt den har i USA i stallet. Mycket storre utbud, och billigare priser, men min ar nog anda snappet finare. :) Den syddes upp for mej, sa den ar lite speciell.. Gick i alla butiker i Stockholm, men blev allt annat an imponerad! Jag tyckte de hade jatte daligt utbud..

  Vi kommer att ha ungefar 90 pers pa brollopet. Vi skickade inbjudan till 98 personer, men jag tror att det blir ett litet bortfall. Konstigt vore val annors.

  Jag vantar sa pa att fa aka hem!

 • Brud 29/5 2004
  Visa endast
  Ons 24 mar 2004 18:01 #0

  Vi hade tänkt ha våran bröllopsnatt på Rånäs och vi åkte dit för några veckor sedan men då sa de att hela Maj var helt uppbokad varenda helg. Suuuck..

  Vi letade vidare och det finns inte en enda herrgård eller slott som har ett ledigt rum i maj verkar det som. Nu har vi bokat bröllopssviten på hotell Diplomat i Stockholm istället.. blir mycket bättre ändå tror jag för då har vi mer aktiviteter att göra dagen efter bröllopet. Vi åker från festen på kvällen till hotell Diplomat och får champange och en massa mys.. sedan har vi hotellet hela dagen efter och vi hade även tänkt boka in Sturebadet med massage då. Tror att det här blir toppen. Hoppas det iaf.

 • Sön 3 nov 2013 12:42 #14

  Hej!

  Vi gifte oss på Rånäs Slott i juni. Kan varmt varmt rekommendera det! Fantastisk mat, de gav det lilla extra hela tiden och våra gäster var så otroligt nöjda med precis allt! Så gott som alla rum är nyligen renoverade och jag hörde inte en enda gäst som inte var lyrisk över vistelsen.

  Säg bara till om du har specifika frågor!

  Lycka till!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll