• lillis­en
  Äldre 13 jan 00:40
  25340 visningar
  35 svar
  35
  25340

  urinvägsinfektioner :( (ganska långt, behöver råd!)

  Hej!
  Känner mig så ledsen och vet inte vad jag skall ta mig till. För andra gången på 1,5 mån. har jag åkt på en riktigt kraftig urinvägsinfektion och äter åter igen penicillin.... Precis som förra gången bröt det ut dagen efter jag och min relativt nye (3 månader) kille varit tillsammans och nu undrar jag ju såklart om det har något samband, och vad det i så fall innebär? Ska det alltid vara så att jag blir såhär dålig när vi haft sex, då kommer jag ju att bli rädd för att ha det i fortsättningen.

  Jag har varit singel i flera år och inte haft oskyddat sex. Har klarat mig finfint utan dessa problem. Men för ett antal år sedan, då jag var gift, så fick jag ibland UVI... Vet inte om det även då hade samband med sex, men det är väl troligt......

  När jag senast hade UVI fick jag svamp efter penicillinbehandlingen, och de besvären har nyss upphört, och så åker jag på en ny infektion. Det är en ond cirkel och jag efterlyser hjälp!!!!!!! Vad kan man göra för att förebygga, vad har ni för erfarenheter??????

  please hjälp mig, såhär orkar jag inte ha det!

 • Svar på tråden urinvägsinfektioner :( (ganska långt, behöver råd!)
 • Lill Anna 8/7-04
  Äldre 13 jan 00:52
  #0

  Min mormor får ofta uringvägsinfektion och hon dricker tranbärsjos i förebyggande syfte.. Det funkar bra för henne.

 • Bellis
  Äldre 13 jan 00:53
  #0

  Lilla vän, lilla vän!!

  Ja-a, det har definitivt ett samband!!! Var noga med att kissa direkt efter s***lag och smek!!! Då förs hans bakterier som ofrånkomligen kommit upp i din urinväg, ut!! Vänta inte lite, utan direkt.

  Sedan så ska du se till att dricka MYCKET, gärna med något surt i, tex citron. Då sköljer du ur urinvägarna ständigt, och hindrar då att bakterierna klänger sig fast! Det kan också hjälpa att äta mycket citrusfrukter. Detta ovan i förebyggande OCH i kompletterandebehandlings-syfte! Till sist - gå ALLTID på toaletten snarast när du känner dig kissnödig, håll dig inte!

  I´ve been there, and it´s like hell.....

  Lycka till!!! Det brukar gå över, du är inte van vid hans bakterier antagligen...

  Kram!

 • Okänd
  Äldre 13 jan 01:00
  #0
  Meddelande borttaget
 • Bellis
  Äldre 13 jan 01:09
  #0

  Det finns ett naturläkemedel också, som jag använt, jag har för mig att det heter Uva-E, men kommer inte riktigt ihåg! Fråga på hälsokostaffären, de vet garanterat! Obs -du ska inte ha Uvalette (samma märke)

  Om det funkar? Tja, jag vet inte riktigt, men när man är desperat och supernere för att det "hänt igen" , ja då tar man till allt -eller hur? Men jo, det tillsammans med fullkomliga BÄLJmängder med vatten, har funkat på mig. Det tar några dagar, inte som med penicillin alltså.

  Och mitt föregående inlägg var inte nåt "hitta på själv" , utan det har jag fått höra varenda gång på vårdcentralen!!!

  Åh, hoppas det blir bättre! *kram*

 • lillgr­odan
  Äldre 13 jan 01:49
  #0

  har din pojkvän testat sig? Jag har hört att män kan ha uvi utan symptom, så i så fall skulle ju det ju kunna vara han som smittat dig...

 • Sydney­bruden
  Äldre 13 jan 03:20
  #0

  Kissa direkt efter s*x. Det ar det basta du kan gora i forebyggande syfte.
  Inte sa romantiskt att springa till muggen direkt efter akten, men det mest effektiva for att slippa infektioner.
  Det ar *inte* kul att ha uvi... been there, done that... usch.

 • Jennsa­n
  Äldre 13 jan 05:38
  #0

  Nu måste ju syster Jenny rycka in lite... :D

  Som tidigare påpekat så är det JÄTTEviktigt att kissa efter s*x. Romantikdödare? Jajamensan, men dessvärre helt nödvändigt.

  Om du går till en vårdcentral så ska de ta odling på dig för att se vilka bakterier du har samt vilka antibiotika som de är känsliga för.

  Man kan få både reinfektion och relaps efter en UVI. Reinfektion är en ny stam av bakterier som får fäste i urinblåsan. Kan bero på att bakterierna har funnits där hela tiden men får växa till efter antibiotikabeh. Reinfektion uppkommer i 90% av fallen då man blir sjuk igen efter en antibiotika kur.
  Relaps innebär att det är samma stam av bakterier som växer till igen. Man kan då ha fått för svagt antibiotika, för kort kur eller helt fel sort.

  Så...odling är viktigt och framförallt att kissa!!

  Man diskuterar mkt om detta med sura drycker. Det finns ingen vetenskaplig studie som bekräftar detta (mig veterligen)men det fungerar för väldigt många. Likaså att man dricker mkt vätska så man sköljer ur blåsan, vilket då förhindrar att bakterierna får fästa.

  Så: drick mkt - gärna sura drycker och se till att skutta ur sängen (eller var ni nu väljer att vara vid 6) och kissa.

  Lycka till!!!

  /Syster Jenny * trött som bara den på morgonen och längtar efter sin säng*

 • Ekorre­n Fagerl­und
  Äldre 13 jan 07:41
  #0

  Jag har svarat i din andra tråd och ser att det är samma råd som de andra redan har givit dig här. Lycka till, vet hur det känns. :-/ Ekorren.

  * Kissa direkt efter samlag

  * Drick mycket vätska, gärna något surt

  * Se till att du både torkar dig och tvättar underlivet framifrån och bak

 • safety
  Äldre 13 jan 07:56
  #0

  Det verkar som om du fått alla råd som finns angående UVI!

  Been there!UVI är verkligen inte roligt, men som tur är hjälper ju penicillinet direkt. Vad jag tycker är värre är svampinfektionerna som följer på penicillin. Om du har haft det så vet du säkert redan att det finns vagitorier och kräm receptfritt på apoteket. Tyvärr tar det ju några dagar innan det hjälper, och sedan är slemhinnorna sköra ett tag. Tänk på att om ni haft oskyddat samlag kan din partner också få svampsymptom, bli lite röd och klia. Smörj med samma kräm som du använder i så fall. Hoppa över sex tills slemhinnorna hämtat sig helt.

  Någon gång när det varit alldeles förd**kligt har jag fått receptbelagda tabletter mot svamp och de var mycket bättre än de receptfria medlen. Kanske kan du be din läkare skriva ut det samtidigt som penicillinet.

  Tänk på att ha luftiga kläder också, kjol och hans boxershorts eller något sådant. Absolut inte string och polyesterbyxor! Varför inte passa på att "go commado" under kjolen hemma, brukar uppskattas och det finns ju andra former av sex som är ok även för en svampis!

  Problemet med kosten är att citrus och andra sura frukter är bra mot UVI men dåligt för svampinfektionen. Man ska undvika sötsaker och fruktjuice eftersom svampen lever på socker och fruktsocker är särskilt lättillgängligt för kroppen. Så har du redan börjat äta penicillin, dvs UVI har brutit ut, så skippa frukt och socker.

  Lycka till, det brukar bli bättre så småningom!

 • Kicker
  Äldre 13 jan 10:17
  #0

  Jag har också, tyvärr, stor erfarenhet av uvi. Förutom de tips du redan fått, kan jag bidra med två till:

  1. Ha inte s e x för ofta, eftersom det sliter på slemhinnorna och gör ditt underliv känsligare för bakterier.

  2. Om du prövat många olika antibiotikakurer redan, och de inte biter, kan du testa på naturmedel också, det hjälpte mig. Jag fick ett homeopatiskt medel som heter Staphysagria, och det funkade.

Svar på tråden urinvägsinfektioner :( (ganska långt, behöver råd!)
Logga in
Bli medlem