• safety

    urinvägsinfektioner :( (ganska långt, behöver råd!)

    Det verkar som om du fått alla råd som finns angående UVI!

    Been there!UVI är verkligen inte roligt, men som tur är hjälper ju penicillinet direkt. Vad jag tycker är värre är svampinfektionerna som följer på penicillin. Om du har haft det så vet du säkert redan att det finns vagitorier och kräm receptfritt på apoteket. Tyvärr tar det ju några dagar innan det hjälper, och sedan är slemhinnorna sköra ett tag. Tänk på att om ni haft oskyddat samlag kan din partner också få svampsymptom, bli lite röd och klia. Smörj med samma kräm som du använder i så fall. Hoppa över sex tills slemhinnorna hämtat sig helt.

    Någon gång när det varit alldeles förd**kligt har jag fått receptbelagda tabletter mot svamp och de var mycket bättre än de receptfria medlen. Kanske kan du be din läkare skriva ut det samtidigt som penicillinet.

    Tänk på att ha luftiga kläder också, kjol och hans boxershorts eller något sådant. Absolut inte string och polyesterbyxor! Varför inte passa på att "go commado" under kjolen hemma, brukar uppskattas och det finns ju andra former av sex som är ok även för en svampis!

    Problemet med kosten är att citrus och andra sura frukter är bra mot UVI men dåligt för svampinfektionen. Man ska undvika sötsaker och fruktjuice eftersom svampen lever på socker och fruktsocker är särskilt lättillgängligt för kroppen. Så har du redan börjat äta penicillin, dvs UVI har brutit ut, så skippa frukt och socker.

    Lycka till, det brukar bli bättre så småningom!

Svar på tråden urinvägsinfektioner :( (ganska långt, behöver råd!)