• LillaM77

  Förlovningsringar i silver, titan, stål?

  Är i valet och kvalet ang material på förlovningsringar. Vi är egentligen mest sugna på silver, men så har jag läst på vissa ställen att silver inte är så tåligt, och att det kan färga av sig ibland?

  Så vilket av följande material är egentligen bäst? Silver, titan eller stål?

  Och ni som har ringar i något av dessa material får gärna visa bilder, eller länka till bra sidor där man kan beställa prisvärda ringar ????

 • Svar på tråden Förlovningsringar i silver, titan, stål?
 • zoet

  Om det är färgen på silvret ni är ute efter skulle jag rekommendera vitguld :)

 • LillaM77

  Vitguld ligger tyvärr lite över vår budget. Plus att det känns lite trist att köpa vitguld, när det inte syns så väldigt stor skillnad mot silver i färg. Eller har jag helt fel?

 • Kattungevin

  Vitguld har en lite gråare nyans än vad silver har. Det bra med vitguld är att det inte mörknar som silver gör. Silversmycken behöver man ju putsa upp med jämna mellanrum då de har en tendens att svartna.

  Men om vitguld är över er budget så skulle jag kunna rekommendera titan, vilket väl är lite dyrare än silver och stål dock? Och som är så hårt så det knappt går att ha sönder. Med andra ord, jobbar någon av er i ett yrke där man kan råka klämma fingret rejält så är inte titan så bra då det kanske inte går att få loss ringen ens med verktyg om fingret skulle svullna rejält och behöva komma loss. :) Har själv en titanring med vitguldsrand i mitten som jag dock bär på högra ringfingret. :) 

  När min sambo väl kommer fria (Vilket antas vara relativt snart) så kommer jag ha en förlovningsring i både vitguld och röttguld. Med diamanter på. :)

  Jag tycker det är upp till var och en vad man vill ha. :) Men att tänka på är väl att man förväntas bära den livet ut och att man då vill ha en tålig ring. :)

 • LillaM77

  Ja titan är också intressant. Vet om risken om olyckan är framme, men min kille får inte ha ring på sig alls på jobbet, och för mig är det ingen fara.

  Tack för ditt svar!

 • Titanringar

  Ni som funderar på de olika vita ringmaterialens färger.
  Skrolla ner till Reptest så kan man se jämförelse mellan titan, vitguld, rodierat vitguld och silver. titanringar.se/hallfasthet-yta/

  Att det skulle vara omöjligt att få av en titanring om den fastnat på fingret stämmer inte. I stort sett alla guldsmeder och sjukhus/vårdcentraler har en ringsåg anpassad för kraftiga ringar, som man enkelt kan använda för att såga itu ringen med.
  Det är alltså inte speciellt svårare än att såga itu en bred guldring. 


  Titansmycken från titanringar.se i Härnösand
 • LillaM77

  Tack så jättemycket! Det var väldigt bra information. Får nog tänka om, nu känns det som att titan är mest aktuellt.

  Har köpt ringar hos er en gång innan, var verkligen supernöjd!

 • helenebjork
  Jag ville också ha min förlovningsring i silver  men all sa att den kommer att bli rispig och ful. Jag valde då istället vitguld är jätte nöjd med min ring nu. De ända är att den var dyrare än silver eller andra metaller.  
Svar på tråden Förlovningsringar i silver, titan, stål?