• MammatillBellaLee

  Bröllop 2017, vilka mer?

  Nu är det bestämt. Vi ska gifta oss, och idag bokade vi kyrkan. Den 8:e juli 2017 smäller det. Vi är väldigt tidigt ute, men vi ville gärna ha det datumet och en speciell kyrka, så lika bra. Vi skulle gift oss för 1 år sedan, men så fick vi barn och tiden har försvunnit. Och 2016 börjar jag plugga, så då slipper allt komma på en gång =)
  Är det några mer som ska gifta sig år 2017 här?
  Vi har bestämt budget, tema och jag har redan börjat köpa dekorationer, och kolla på klänningar ;)

 • Svar på tråden Bröllop 2017, vilka mer?
 • Bergvagg
  Sommar 2017 skrev 2016-01-20 17:57:23 följande:

  En annan sak jag funderar på är tärnor. Är det nån annan här inne som ska ha det? Jag tänker mig max tre stycken och här har jag svårt att välja! 


  Jag tänkte ha tärnor! Tänker också max tre. Min blivande kommer antagligen ha lika många marskalkar.. Vi diskuterar för fullt.. Kan bli lite många med 8 pers +präst framme vid altaret tänker jag..

  Sen är väl frågan vad tärnorna ska göra, rätta till klänning, hålla bukett, fixa ev. Möhippa, hjälpa brud under dagen osv... Kan bli svårt med skjuts osv tänker jag.. Om man ska ha många och alla ska åka samma bil osv.. Tänker jag. Men ja, svårt att välja! Jag har precis flyttat, och tänker att jag antagligen hat tärnor från stället jag flyttade från.. Men man lär komma närmre med kompisarna dit jag nu flyttat.. Ändå ett år kvar.. Svårt!
 • lillasyster2017

  Min sambo friade (äntligen efter 3 år tillsammans) på alla hjärtans dag, exakt en vecka sen nu. VI hade pratat löst om det till och från tidigare men han var väl införstådd med att jag ville att han själv skulle fråga när han kände sig redo. :)

  Så denna veckan har vi sprungit runt på stan i, vad som känns som, Göteborgs alla juvelerare. 

  Det roliga är att vi som var så bestämda från början om att vi skulle ha varsin enkel, slät, vitguldsringar slutade med att vi hamnade hos en guldsmed där vi fick hjälp med att designa våra egna och bägge blev rödguld. Tog över en timme hos den guldsmeden men oj va bra service vi fick! :)

  Så nu går jag och längtar efter att få prova min. Första provningen blir troligen om 1-2 veckor, innan stenarna sätts in. 

  I övrigt har jag kollat på alla dessa checklistor som finns på nätet och konstaterat att vi ligger bra till i planeringen. Vi har 3 datum vi kan tänka oss och vi har kontakt med platsen vi vill vara på och väntar på bekräftelse från dom. För att vara säkra på att vi verkligen får plats så har vi också gjort en grov gästlista som blev lite för lång så vi har skurit ner den till 65 så att alla får plats vid middagen. Sen så har vi också gjort en grov budget så vi vet hur mycket vi behöver spara.

  Är lite rädd för att man ska "tröttna" på planeringen så nu tänker jag så snart vi fått datumet bekräftat av anläggningen så ska jag/vi nog pausa planeringen och "bara njuta" av förlovningen ett tag. Om ni förstår vad jag menar? :)

  Det är ju ändå 15-16 månader kvar. 

 • jane88doe

  Hej! Vi ska oxå gifta oss 2017! :D

  5:e juni, en måndag (röd dag på tisdagen) :O Men vi ska skicka ut "save the date" i god tid och så hoppas vi att även de som inte är lediga en klämdag kan få ledigt.. Jag köpte min klänning redan igår, skit-tidigt! Men hittar man rätt får man ju passa på :P

  Vigseln blir borglig och festen är viktigast för oss :) Vi vill inte ha för stort så vi ska försöka hålla oss runt 50 gäster.

  Skönt att man inte är ensam om att vara ute i god tid iallafall :D

 • FrökenX

  Vad roligt att jag hittade den här tråden och jag hoppas det är okej att jag hoppar in. Det här forumet har jag haft mycket tacksamhet av senaste dagarna.

  I november bestämde vi äntligen för att förlova oss, och fram till nu har vi njutit av att vara nyförlovade. Nu tycker vi det är dags att börja planera. 

  Jag har alltid velat ha ett maj-juni bröllop och som det ser ut nu så är det också det som det kommer bli. Just nu är våra preliminära datum 26.27,28 maj, 3 juni eller 5 juni. Jag hoppas på 5 juni så det är lite varmt då vi hoppas på utomhusbröllop, vigseln i alla fall. Drömmer om att hitta en loge/lada och ha mottagningen där, förhoppningsvis känns platsen rätt att ha vigseln på också. 

  Det är ungefär så långt vi har kommit, det är så mycket som vi inte har tänkt på så det känns skönt att ni finns här så man kan fråga Skrattande

 • igelkotten88
  weddingtime skrev 2015-10-24 21:23:09 följande:
  Jag och min sambo ska på bröllop nästa höst, en av mina bästa vänner ska gifta sig, och hon kommer ha bröllopet i familjestugan. Det är dock en timmes restid från stan (Skellefteå) in i vischan. De löste allt med att boka en buss som avgår från busstationen inne i centrum och som tar ut alla gäster till stugan. Helt ok tycker jag som gäst! :D
  Åh vad roligt! Jag är från Skellefteå ;)
 • igelkotten88
  Mammas lilla Flisa skrev 2015-12-18 21:13:18 följande:

  Åhh va roligt att hitta fler som planerar inför bröllop 2017! Kul att jag hittade gruppen och tråden tidigt så jag kan hänga på er andra!

  Min blivande man friade till mig den 27 november nästa 8 år efter att vi blev tillsammans. Jag var nog kär i honom vid där på hösten 2007 men vi räknar julafton som vår dag då vi kysstes första gången då på min systers julfest. Vi är spontana så vi skaffade barn med en gång. Jag blev faktiskt gravid med vårt första barn redan den 18 januari.. snabba puckar :)

  Därefter har vi delat husköp, trasiga bilar, långa perioder av sjukskrivning efter åttaliga operationer [arbetsskada från lumpen] tre fantastiska förlossningar, en vardag med allt från renovering av badrum till köttfärsås för tredje gången samma vecka.

  Jag har aldrig tvivlat på att han älskar mig eller jag honom men något hände där och då han gav mig ringen och frågade mig om jag ville bli hans fru. Vi har pratat om det och han har sagt många gånger att han vill leva resten av livet med mig och självklart gifta sig om det är min önskan. Han har sagt många gånger att han älskar mig oavsett om vi är gifta eller inte men han vet att jag väldigt gärna vill gifta mig. Jag hade fått för mig att det känns mer på riktigt och konstigt nog hade jag rätt. Vår kärlek till varandra har spirat som aldrig förr de senaste veckorna. Som om vi ingått en hemlig kärlekspakt.

  Jag har haft och har tre krav på vår bröllopsdag, saker som jag absolut inte tänker välja bort:

  1: En riktigt fin brudklänning - jag tänker inte gifta mig i en vit tunika från hm..
  2: Jag vill ha bröllopsfoton = Bröllopsfotograf
  3: Bröllopsnatten blir på hotell med ett sk bröllopspaket och det ska gärna vara jacuzzi på rummet :)

  Han gillar inte grejen med att stå i centrum och HATAR att klä upp sig. Han köpte sin första blazer i somras när hans bästa vän gifte sig (som förövrigt var ett riktigt sagobröllop) han slog på stort och skrockade löst om att han kunde gifta sig i den sen. Vi har kommit överens om att det blir ett borgerligt giftemål då vi har gått ur svenska kyrkan. Vår dröm är stadshuset för att deras vigselrum är så vackert. Det är bråttom att boka upp kan jag tänka mig. Vi kommer ha en heldag med bara oss, någon snäll lillebror kör in oss till stockholm där vi checkar in på något mysigt hotel och gör oss i ordning. Jag ska försöka fiska upp någon som kan hjälpa mig med hår och makeup på någon salong i närheten alternativt, en detalj jag klurar på. Vi viger oss, med fotograf och tar sedan ubersnygga foton vid stadshuset, därefter åker vi tillbaka till hotellet, byter om och därefter intar vi stockholm, med middag och mys på någon trevlig uteservering i sommarnatten. När vi tröttnat tar vi en taxi hem till hotellet och roar oss på tu man hand (hehe)

  Dagen efter njuter vi av hotellfrukost, checkar ut, blir hämtade igen av någon snäll lillebror som sedan kör oss till en förmodligen helgalen, rolig, underbart mysig trädgårdsfest som min älskade storasyster ska arrangera åt oss i sin trädgård. Det blir reggae, grillat och tända ljus. Min syster är både tatuerare och konstnär/illustratör så jag vet att den festen kommer bli ett minne för livet. Jag har typ 50 pers på listan och har då BARA räknat med dem jag tycker om, min mormor är INTE bjuden haha.

  Återigen kan vi bara avvika när vi tröttnat och jag som annars står för all planering kommer kunna släppa taget helt och bara njuta av att vara nygift. Vad tror ni om mitt upplägg? Då fårvi både den romantiska egna dagen för bara oss men gör ingen besviken genom at snuva dem på en bröllopsfest :)

  Plus i kanten är att jag måste ha två brudklänningar, en till vigseln och en till kvällen/middag och sedan till bröllopsmottagningen/trädgårdsfesten... ååhh vad synd :)


  Åh det låter helt underbart!! :)
 • igelkotten88

  Hej tjejer (..och killar?)

  Här kommer en till som planerar att gifta sig i augusti 2017 (som det ser ut just nu blir det nog den 26e). Nu på Lördag ska vi åka och kolla på en Herrgård och på måndag en annan lokal. Förhoppningsvis känns ett av dem (eller båda) bra så att vi kan boka! Tanken är en borgerlig vigsel utomhus i anslutning till någon av lokalerna (båda är belägna vid vatten).
  Jag har även varit i kontakt med 2 potentiella bröllopsfotografer, men vill inte boka innan lokal är klart. Det är sjukt mycket att tänka på.. vet knappt vart man ska börja! :P

  Har även börjat skissa på "Save the date"-kort, inbjudningar och festprogram!

 • igelkotten88
  Sommar 2017 skrev 2016-01-20 17:57:23 följande:

  Bergvagg: Vi sitter i samma sits som när det gäller den där listan. Känns som att den kommer att bli helt klar precis innan man ska skicka save the date Glad Nästa vecka ska vi helst försöka boka lokal och den vi helst vill ha passar till 80 personer och börjar bli lite trång om det ska få plats 100. Man vill ju ha lite plats till underhållning Skål

  En annan sak jag funderar på är tärnor. Är det nån annan här inne som ska ha det? Jag tänker mig max tre stycken och här har jag svårt att välja! 


  Jag tycker det är svårt med tärnor, men jag kommer att ha 4 st.


  3 vänner + min syster. Tycker egentligen det är svårt att veta hur man ska tänka.. alla är nära mig men ingen av dem är nära varandra. Hur har du tänkt?

 • igelkotten88

  Kanske ska berätta lite mer om mig själv/oss med.. Flört


  Jag är 28 år och kommer ursprungligen från Skellefteå, men bor nu i Stockholm tillsammans med den blivande och våra två barn födda December 2013 och September 2015 Glad

  Vi har varit tillsammans sedan januari 2010, flyttade ihop mars 2010, har renoverat 2 lägenheter och ett radhus och rest en hel del. Jul och nyår 2012/2013 åkte vi till New York och Mexico - en underbar resa på alla sätt och vis! På nyårsafton efter tolvslaget gick E ner på knä och friade. Började planera lite för bröllop redan då, men det kom två barn tätt + att jag pluggade (gör fortfarande) och sambon försökte starta eget. Det gick inte så bra med det, men nu har han fast anställning + att han driver eget tillsammans med min pappa istället. Så allt löste sig fint!

Svar på tråden Bröllop 2017, vilka mer?