• FrökenX

    Bröllop 2017, vilka mer?

    Vad roligt att jag hittade den här tråden och jag hoppas det är okej att jag hoppar in. Det här forumet har jag haft mycket tacksamhet av senaste dagarna.

    I november bestämde vi äntligen för att förlova oss, och fram till nu har vi njutit av att vara nyförlovade. Nu tycker vi det är dags att börja planera. 

    Jag har alltid velat ha ett maj-juni bröllop och som det ser ut nu så är det också det som det kommer bli. Just nu är våra preliminära datum 26.27,28 maj, 3 juni eller 5 juni. Jag hoppas på 5 juni så det är lite varmt då vi hoppas på utomhusbröllop, vigseln i alla fall. Drömmer om att hitta en loge/lada och ha mottagningen där, förhoppningsvis känns platsen rätt att ha vigseln på också. 

    Det är ungefär så långt vi har kommit, det är så mycket som vi inte har tänkt på så det känns skönt att ni finns här så man kan fråga Skrattande

  • FrökenX
    Cmuffin skrev 2016-04-13 10:46:27 följande:

    Hej! Vi ska också försöka få till ett bröllop 2017! :D

    Vi har bara varit tillsammans i 2 år o förlovade oss för 2 veckor sedan :)

    Hur tänker ni, personlig plats med tält och fixa allt runt om eller en lokal på mindre personlig men vackerplats där allt finns färdigt men man får fixa mat o dryck själv?

    Känner att pynta o hyra tält känns rätt stort. Mycket i inköp osånt?


    Vi kommer ha något mellanting. Vi har fått låna en Loge/lada och kommer dekorera den. Vi vill ha det så personligt som möjligt, det är en plats som vi båda tycker om. Mycket vackra ängar/fält och närheten till vatten så vi kommer kanske ha vigseln vid vattnet, eller bakom logen/ladan där man ser ut över ett fält som i Juni borde blomstra. Men vi kände så att vi vill pynta precis som vi vill, vi får låna "lokalen" gratis så det blir billigare för oss att köpa allt pynt än att hitta en annan lokal.

    Någon annan frågade om tärnor, vi kommer totalt ha 3 tärnor och 3 marskalker (heter det så?) Jag tror inte jag nämnde det i min förra post men vi är två tjejer så vi har inte det där vanliga att bruden väljer tärnor och mannen väljer marskalker. Men vi har kommit överens att tärnorna blir min syster, min absoluta närmsta vän och hennes syster. Marskalker blir min bror och hennes två bröder. 
    ----
    Vi håller nu på skriva gästlistan, det är mycket svårare än vi trodde. Vi hade tänkt att bjuda 60 gäster, vi tänkte att det var många för ingen utav oss har stor släkt och inte jättemånga vänner/kollegor och liknande vi vill ha på bröllopet, och många gemensamma vänner. Vi trodde aldrig att vi skulle komma upp i 30 gäster var, men bara med närmsta släkten har vi kommit upp i ~50 gäster. Det ger oss 10 vänner/kollegor totalt, svårt att hålla. Hur många gäster kommer ni bjuda? Börjar bli dags att skicka ut save the date och även inbjudningskort 

    Inte trodde jag det skulle vara så mycket inför att planera ett bröllop
Svar på tråden Bröllop 2017, vilka mer?