• Äldre 12 Oct 20:04
    102523 visningar
    323 svar
    323
    102523

    Bröllop 2017, vilka mer?

    Nu är det bestämt. Vi ska gifta oss, och idag bokade vi kyrkan. Den 8:e juli 2017 smäller det. Vi är väldigt tidigt ute, men vi ville gärna ha det datumet och en speciell kyrka, så lika bra. Vi skulle gift oss för 1 år sedan, men så fick vi barn och tiden har försvunnit. Och 2016 börjar jag plugga, så då slipper allt komma på en gång =)
    Är det några mer som ska gifta sig år 2017 här?
    Vi har bestämt budget, tema och jag har redan börjat köpa dekorationer, och kolla på klänningar ;)

  • Svar på tråden Bröllop 2017, vilka mer?
  • Äldre 10 Dec 15:10
    #21

    Här kommer en till som ska gifta sig 2017!
    Vi förlovade oss den 6/6- 2015, och den 1/7-2017 smäller det! Vi tänkte boka lokalen efter jul när det finns mer tid. 
    Jag kommer att ta examen 2017, men orkar inte vänta ett år extra bara för att det inte ska bli under samma sommar. Vi sparar pengar och planerar en del nu. Det är sååå kul!

  • Äldre 18 Dec 21:13
    #22

    Åhh va roligt att hitta fler som planerar inför bröllop 2017! Kul att jag hittade gruppen och tråden tidigt så jag kan hänga på er andra!

    Min blivande man friade till mig den 27 november nästa 8 år efter att vi blev tillsammans. Jag var nog kär i honom vid där på hösten 2007 men vi räknar julafton som vår dag då vi kysstes första gången då på min systers julfest. Vi är spontana så vi skaffade barn med en gång. Jag blev faktiskt gravid med vårt första barn redan den 18 januari.. snabba puckar :)

    Därefter har vi delat husköp, trasiga bilar, långa perioder av sjukskrivning efter åttaliga operationer [arbetsskada från lumpen] tre fantastiska förlossningar, en vardag med allt från renovering av badrum till köttfärsås för tredje gången samma vecka.

    Jag har aldrig tvivlat på att han älskar mig eller jag honom men något hände där och då han gav mig ringen och frågade mig om jag ville bli hans fru. Vi har pratat om det och han har sagt många gånger att han vill leva resten av livet med mig och självklart gifta sig om det är min önskan. Han har sagt många gånger att han älskar mig oavsett om vi är gifta eller inte men han vet att jag väldigt gärna vill gifta mig. Jag hade fått för mig att det känns mer på riktigt och konstigt nog hade jag rätt. Vår kärlek till varandra har spirat som aldrig förr de senaste veckorna. Som om vi ingått en hemlig kärlekspakt.

    Jag har haft och har tre krav på vår bröllopsdag, saker som jag absolut inte tänker välja bort:

    1: En riktigt fin brudklänning - jag tänker inte gifta mig i en vit tunika från hm..
    2: Jag vill ha bröllopsfoton = Bröllopsfotograf
    3: Bröllopsnatten blir på hotell med ett sk bröllopspaket och det ska gärna vara jacuzzi på rummet :)

    Han gillar inte grejen med att stå i centrum och HATAR att klä upp sig. Han köpte sin första blazer i somras när hans bästa vän gifte sig (som förövrigt var ett riktigt sagobröllop) han slog på stort och skrockade löst om att han kunde gifta sig i den sen. Vi har kommit överens om att det blir ett borgerligt giftemål då vi har gått ur svenska kyrkan. Vår dröm är stadshuset för att deras vigselrum är så vackert. Det är bråttom att boka upp kan jag tänka mig. Vi kommer ha en heldag med bara oss, någon snäll lillebror kör in oss till stockholm där vi checkar in på något mysigt hotel och gör oss i ordning. Jag ska försöka fiska upp någon som kan hjälpa mig med hår och makeup på någon salong i närheten alternativt, en detalj jag klurar på. Vi viger oss, med fotograf och tar sedan ubersnygga foton vid stadshuset, därefter åker vi tillbaka till hotellet, byter om och därefter intar vi stockholm, med middag och mys på någon trevlig uteservering i sommarnatten. När vi tröttnat tar vi en taxi hem till hotellet och roar oss på tu man hand (hehe)

    Dagen efter njuter vi av hotellfrukost, checkar ut, blir hämtade igen av någon snäll lillebror som sedan kör oss till en förmodligen helgalen, rolig, underbart mysig trädgårdsfest som min älskade storasyster ska arrangera åt oss i sin trädgård. Det blir reggae, grillat och tända ljus. Min syster är både tatuerare och konstnär/illustratör så jag vet att den festen kommer bli ett minne för livet. Jag har typ 50 pers på listan och har då BARA räknat med dem jag tycker om, min mormor är INTE bjuden haha.

    Återigen kan vi bara avvika när vi tröttnat och jag som annars står för all planering kommer kunna släppa taget helt och bara njuta av att vara nygift. Vad tror ni om mitt upplägg? Då fårvi både den romantiska egna dagen för bara oss men gör ingen besviken genom at snuva dem på en bröllopsfest :)

    Plus i kanten är att jag måste ha två brudklänningar, en till vigseln och en till kvällen/middag och sedan till bröllopsmottagningen/trädgårdsfesten... ååhh vad synd :)

  • Äldre 25 Dec 20:27
    #23

    Japp jag ska... :)

  • Äldre 28 Dec 16:32
    #24
    johanna50 skrev 2015-12-05 23:44:03 följande:
    Ja, det blir väldigt mysigt. Vi gifter oss i Östersund (så södra norrland), och mest troligt blir det i Stockesalen. Främst för att min fästman är uppvuxen i Östersund o har en relation till området/lokalen. I tillägg så är det ju otrolig utsikt där, så vi hoppas på snö med klar sikt under vigseln (hoppas på att gifta oss ute med borgerlig vigselförrättare).

    Och du själv, vad är era planer? :)

    Hej,

    Längesedan jag var in här.


    Vi ska gifta oss i tavelsjö-svedjan heter stället. Ett fint kapell som rymmer ca 90p sedan ligger festlokalen mitt emot. Det är så mycket man ska fundera på, men kul att vara igång med planeringen :)

  • Äldre 3 Jan 12:56
    #25
    +1

    Här är en till som ska gifta sig under 2017. Har varit medlem förr på den här sidan men då bara drömt och längtat, då var det fart på detta forum och nu nästan dött :( finns det något annat bra forum som är som detta?

    Men i allafall när började ni eller tänker börja planera och boka kyrka och sånt? Känns som det fortfarande är förtidigt men endå vill man såklart börja.

  • Äldre 3 Jan 17:59
    #26

    Hej!

    Jag skall gifta mig under 2017 den 1 juli på Stora Holms Säteri i Göteborg. Just nu är vi på kyrkjakt.. Vi firar 11år i morgon faktiskt.  Kul att det finns fler som är ute i god tid =).

  • Äldre 3 Jan 19:05
    #27

    Hej Anna , jag och min sambo funderar med på att gifta oss där :)
    hur ska du göra med maten och porslin ? gifter ni er i kyrkan eller på stora holm?

  • Äldre 3 Jan 19:27
    #28

    Hej Leoritaaa.

    Vad kul, har ni bokat? Vi kollar på kyrkor men vi har inte bestämt eller bokat nått än.  Trädgårdshuset som finns på SHS (stora holms säteri) är ju ett alternativ men för oss blir det nog kyrkan än då.

    Catering vi har kollat på Glada kocken men tänkte provsmaka två av bufferna innan vi bestämmer, där ingår porslin, bestik och glas .

    Vi fick namn och nummer till catering firmor, transport,porslinsuthyrning, fotografer mm av Shs när vi skrev kontrakt med dom. Några som de rekomenderade.

  • Äldre 3 Jan 19:41
    #29

    Vi ska åka och titta på stället , har bara sett bilder än så länge och de ser så fint ut. hört att man ska boka långt innan då det är populärt. :) behövde man boka tid eller kunde man bara åka dit ? 

    Nyfiken, hur såg kostnaderna ut tex med glada kocken ? tanke på att lokalen är rätt dyr så kan vi inte lägga lika mycket pengar på maten. buffé är något vi med hade viljat ha :) 

  • Äldre 3 Jan 19:59
    #30

    Ni behöver boka tid för visning. Vi åkte ditt i slutet av november och kollade. skrev kontrakt 9 dec. då var redan 3 helger i juli bokade för2017. och en eller två helger i augusti. Så jag föreslår att ni ringer och bokar tid ganska omgående om ni vill kolla på lokalen. resterande månaderna vet jag inte.

    Gå in på gladakocken.net så ser ni vad de har, jag har försökt att kolla runt och läst om dem och det står väldigt bra om dem. Var på ett bröllop för ca fem år sedan och tror de ha catering från dem och det var kanon. hade tänkt att höra med dom om jag kom ihåg rätt.

Svar på tråden Bröllop 2017, vilka mer?