• zoet

    Maldiverna?

    Jag var på Maldiverna på dyk- och semesterresa med pojkvännen för drygt ett år sedan (därför väljer vi annan plats för bröllopsresan, annars hade det nog varit givet) och jag tänkte bara tipsa om Kuredu Resort. Vi tycke det var riktigt mysigt, man kunde bo avskiljt och romantiskt men samtidigt var det tillräckligt stort för att man skulle kunna strosa runt och upptäcka nya platser även efter några dar. Har ni något som helst intresse för att testa snorkling så är även deras husrev fantastiska med bl.a. 1m stora rockor, och babyhajar såg vi direkt från stranden nästan varje dag (de större kommer inte nära ön ifall ni skulle vara oroliga för det, även om de är helt ofarliga och fantastiska att dyka med :) ). De har även solnedgångsturer med båt där man i princip är garanterad att se hoppande delfiner. Ön ligger ganska långt från Male så man tar ett litet flygplan ut som landar på vattnet, så man får se ögruppen ovanifrån också på vägen.

  • zoet

    När var du där, Aniara? Vi blev informerade om att personalen inte fick ta emot dricks när vi anlände till Kuredu 2014. På flygplatsen var det ju däremot "det vanliga" som gällde.

  • zoet

    Jag skulle också rekommendera ett besök i Male (dock inte för att det är ett dugg mysigt, det är det inte, utan för att det är intressant att se hur livet ser ut för de som faktiskt bor på Maldiverna). Vi promenerade runt en kväll innan flyget hem och det är jag glad att vi gjorde, även om jag inte känner något behov av att göra det igen om/när vi återvänder till Maldiverna. 

    Tänk dock på vad ni har på er precis som Aniara skrev, jag hade t-shirt med kort ärm (som dock täckte axlarna) och ankellång kjol men fick ändå obehagligt mycket blickar. Vill man gå runt halvt avklädd och känna sig bekväm fungerar dock traditionella hinduiska kläder, det är en rätt vanlig syn.

Svar på tråden Maldiverna?