• Äldre 2 Aug 19:22
  10199 visningar
  16 svar
  16
  10199

  Tar ni av er ringen? När isf?

  Tar ni av er er förlovnings-/vigselring när ni t ex sover/tvättar händer/diskar för hand/lagar köttbullar/bakar bullar/planterar blommor/tränar, mm? Vid vilka tillfällen i så fall?

  Var förvarar ni den isf under tiden?

  Frågan riktar sig först och främst till er med solitärer, då jag funderar på om man t ex sover med en sådan?! Men såklart även till er med släta eller allianser, även om de kanske är smidigare att t ex sova med så kan ju även de vara ett problem i vissa situationer :)

  Och ja, jag är möjligtvis världens virrigaste och slarvigaste person, och kan knappt hålla reda på mig själv, därför jag frågar ;)

 • Svar på tråden Tar ni av er ringen? När isf?
 • Äldre 2 Aug 19:30
  #1

  har varit gift i snart 11 år och jag har under denna tid tagit av mig ringarna kanske typ 6 ggr max. 
  Två gånger under operation.  Har mycket smycken på mig dagligen så allting lades i en smyckespåse och förvarades i nattduksbordet. 
  Sen övriga gånger under någon minut när jag verkligen behövt ta av mig dom och då har jag snabbt trätt dom på halskedjan jag alltid har på mig. 

  smycken är dock något jag alltid har koll på så även om jag lägger ifrån mig ringar på diskbänken så ligger dom kvar där och jag vet att det är där dom ligger. 

 • Äldre 2 Aug 19:40
  #2

  Jaa har man halsband på sig ofta är det ju superbra att ha det som vana att alltid trä på ringen där, tyvärr är det inte ofta jag har halsband heller. :P borde kanske bara tatuera in "ringen" runt fingret så den sitter där den sitter. Då hade jag iaf aldrig behövt oroa mig ;)

 • Äldre 2 Aug 20:07
  #3

  Jag har haft förlovningsring i 4 år och jag brukar oftast sova utan den och när jag smörjer händerna eller bakar mm. 
  I badrummet har jag satt upp en krok med sugpropp som jag och sambon hänger våra ringar på när vi tar av dom. Då vet vi alltid vart de är. 
  Sambon jobbar även med mat och får därför inte ha på ringen när han arbetar och då lägger han ringen i pengafacket i plånboken med dragkedja att stänga. 

  En liten glasburk kan man ju ha stående i köket eller sovrummet och lägga ringen i? Om man inte har något annat bra ställe där man vet att ringen ligger när den inte är på fingret. 


  Vi har en nyfiken dotter här hemma som flyttar på våra grejer om dom inte ligger på en högre nivå där hon inte når ;) 

 • AVC
  Äldre 2 Aug 20:27
  #4

  Hej! Intressant att läsa svaren. Jag tar bara av mina ringar när jag ska syssla med något kletigt, hudkräm, mat eller jord osv, när jag duschar (balsam gör ringarna så smutsiga och hala!) plus om jag ska åka på semester till någonstans där det inte är kul med ev uppmärksamhet. Annars har jag på dem jämt, sover i dem och tvättar händerna med dem på. Jag tar aldrig av dem när jag inte är hemma, om jag inte måste. Då lägger jag dem i myntfacket i plånboken och tar bort alla ev mynt.

  När jag är hemma lägger jag dem på ett ställe där de syns. Mitt på köksbordet där det inte finns något annat eller på en öppen plats på hylla i badrummet, eller liknande.

 • AVC
  Äldre 2 Aug 20:29
  #5
  -1

  Jo, det kan vara bra att veta, om du aldrig har haft en solitär, att diamanter väldigt gärna liksom suger åt sig fett. Så hudkräm etc gör dem snabbt smutsiga. Jag brukar göra rent min solitär ofta. Jag hillar därför att ha på mig den när jag tvättar mina händer på dagarna eftersom det ger ett bra tillfälle att göra rent den lite, dra lite tvål över när den fortfarande är på fingret, skölja och torka av. :)

 • Äldre 2 Aug 21:32
  #6

  jag tar av mej min titanring sällan numer, föruu när ja jobba på rjukan å liknande tog ja av mej den såklart (hade den i handväskan i personalrummet), men nu när ja jobba som pers.ass bli de typ aldrig. bli vid typ bak, när ja ska gräva i degen, å... ja.. typ då =p när ja få på mej vigselringen (halvallians i guld) lär ja ta av den oftare, som vid trädgårdsarbete. å när ja tar av den hamna den där de finns plats, bord, bänk, byx/jackfickor m.m=p

 • Äldre 3 Aug 07:11
  #7

  Jag har en liten solitär, tar av mig båda mina ringar när jag tvättar händerna eller duschar på grund av att jag inte gillar känslan som blir när det är blött innanför ringarna, känns som att det aldrig torkar heller, i badrummet lägger jag dom på en hylla under spegeln. Tar även av dom när jag gör något kletigt i köket, då lägger jag dom på spisfläkten. Annars är dom alltid på, även när jag sover :)

 • Äldre 3 Aug 07:48
  #8

  Tar av mig dem hela tiden.

  När jag duschar, lagar mat, bakar, tvättar händerna, trädgårdsarbete, när jag sover osv

  Dels för att hålla ringarna rena samt den hygieniska asspekten.

  Jobbat mycket med bla bakterietillväxt och sett hur det ser ut under bla ringar och klockor som man inte tar av så ofta och det avskräckte mig rejält.

 • Äldre 3 Aug 08:41
  #9

  Jag tar av mig min förlovningsring hela tiden! Främst när jag vet att jag ska bli blöt om händerna, typ bada, duscha, diska osv. Men även om jag ska smörja in mig med hudkräm. Är jag borta hos någon stoppar jag ringen i den där minimala fickan som ofta finns på byxorna, är jag i badrummet hamnar den i badrumsskåpet. Jag känner mig alltid "naken" när jag inte har ringen på mig, brukar ofta känna på den med tummen och sådär, så det är lätt för mig att snabbt ta på mig ringen när jag är klar Glad

  Har en mamma som jobbar inom sjukvården. Hon måste ju ta av sig ringarna och då trär hon upp dem på ett halsband eller armband som sedan hängs upp i hennes klädskåp. Så den metoden är ganska smart tycker jag!

 • baller­ina
  Äldre 3 Aug 09:55
  #10

  Min förlovningsring har jag haft på i tre år och första gången jag tog av den var för några veckor sedan när jag skulle lämna in den på putsning. 

  Jag bakar ofta (men använder handskar, av hygienskäl), simmar, fiskar, målar och sover med ringen på. Den räddade mig en gång från en riktigt obehaglig klämolycka, hade jag inte haft ringen hade jag nog inte haft kvar fingret.

  Det är en enkel slät, guldring. Visst har den blivit ganska repig, och numera lite mer oval än rund, men jag gillar att använda den som att ringen är en del av mig.

  Men snart kommer jag ha en vigselring med 18 stenar, och då kommer jag nog vara mer noggrann att ta av ringarna.

 • Ankan
  Äldre 3 Aug 10:14
  #11

  Jag har en halvalliansring som förlovningsring och jag tar av mig den rätt så ofta, framför allt när jag lagar mat som köttbullar etc., när jag använder kräm och när jag jobbar i trädgården (ibland har jag på den där, men bara om jag har handskar på mig). Det händer att jag glömmar att ta på mig den igen (när jag är uppe i tankar) och så får den ligga där en stund tills jag kommer in i rummet igen och ser den :) skulle jag resa till ett land med många ficktjuvar etc. kommer jag att ta på mig en annan ring under den tiden.

 • Äldre 3 Aug 13:04
  #12
  Ankan skrev 2015-08-03 10:14:52 följande:

  Jag har en halvalliansring som förlovningsring och jag tar av mig den rätt så ofta, framför allt när jag lagar mat som köttbullar etc., när jag använder kräm och när jag jobbar i trädgården (ibland har jag på den där, men bara om jag har handskar på mig). Det händer att jag glömmar att ta på mig den igen (när jag är uppe i tankar) och så får den ligga där en stund tills jag kommer in i rummet igen och ser den :) skulle jag resa till ett land med många ficktjuvar etc. kommer jag att ta på mig en annan ring under den tiden.


  Åh men det gjorde jag, tog av mig ringen när vi skulle resa utomlands! Fast då kände jag mig så naken så jag köpte en fin, enkel silverring för typ 200 kr som jag använde istället. Fästmannen struntade i det och körde helt utan ringar - fast han erkände också att det kändes konstigt.... Flört
 • Äldre 4 Aug 00:22
  #13

  Tack för alla svar och tips! Ni verkar ju få det att fungera trots att den åker av ibland! Känns betryggande. :D jag antar att man "lär sig" att komma ihåg den, men det vore inte första gången jag tappar bort ett smycke, och nu mer använder jag knappt några.

  Aja, den dagen den sorgen :P

 • Plätti­s
  Äldre 4 Aug 01:46
  #14

  Jag har bara haft min vigselring i en dryg vecka, så den har inte åkt av mer än en gång, kanske två. Förlovningsringen har jag tagit av när jag ska träna, eller när jag håller på med kyckling eller färs, sådant som letar sig in och göttar fast sig. Jag trivs med ringarna på, och både jag och min man tar mycket sällan av dem.

  När jag lämnade in förlovningsringen på putsning och skulle gå "naken" i tre veckor höll jag på att bli galen, så jag gick och köpte en enkel silverring på Glitter för hundra kronor. Den blir bra att behålla som plan B-ring när jag av någon anledning inte vill eller kan ha mina vitguldsringar.


  Per aspera ad astra, ad infinitum.
 • Äldre 4 Aug 08:07
  #15

  Jag tar sällan av mig förlovningsringen. Mest då o då i jobbet. Är hårstylist och vill inte ha för mkt hårmojs på ringen? Får se om det ändras när jag sen har vigselring också, kan tänka att jag blir mer noggrann när det plötsligt sitter små stenar på ringen. Nu i dagsläget har jag en slät enkel ring...

 • crs
  Äldre 4 Aug 14:34
  #16

  Nu har jag bara hunnit ha min ring i 1,5 vecka, men har hunnit ta av den rätt många gånger. Främst när jag duschar. Dels för att det känns som att den ska halka av när jag är tvålig om händerna, och dels för att jag är lite rädd att fastna med håret i den när jag tvättar det. :P 

  Har bara hunnit vara hemma en dag, men medan vi var borta och jag tog av den så fick den ligga på badrumshyllan. Tagit på den direkt igen när jag torkat och smörjt mig (vill inte ha massa gegga på ringen, den har många vinklar och vrår det fastnar och se fult ut i). Hemma brukar jag lägga mina smycken på ett litet fat som står på byrån i sovrummet. Iaf såna smycken jag använder så pass ofta att det känns onödigt att lägga undan dem. Har allt sånt på samma ställe, brukar lägga min klocka bredvid fatet, och när jag sover har jag även mina glasögon där. Man tappar ju inte bort saker om de jämt ligger på samma ställe. :) 

Svar på tråden Tar ni av er ringen? När isf?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.