• Äldre 27 Jun 21:25
  5813 visningar
  7 svar
  7
  5813

  Ni som ordnat möhippa, vad betalade alla per person?

  Ja, alla ni som varit med och anordnat möhippa för vänner/familj, vad gjorde ni i stora drag? Och vilka utgifter blev det? Och hur mycket kostade allt? Och hur många var ni som delade på kostnaderna? :) 

 • Svar på tråden Ni som ordnat möhippa, vad betalade alla per person?
 • Äldre 27 Jun 21:55
  #1

  Vi åkte till en annan stad, hade en sportaktivitet. Sedan fick den blivande bruden göra uppdrag på stan. Efter det lagade vi middag tillsammans och kvällen avslutades på ett uteställe.

  Vi betalade 850kr/person, skulle ha blivit mindre summa men några hoppade av samma vecka och en person hoppade av samma morgon. Så då blev kostnaderna dyrare för oss andra (dåligt kan jag tycka)+ att jag själv betalade ganska mycket mer, sånt som gick till uppdrag och annat. Men vi fick ändå mycket för pengarna :)

 • Aniara­4
  Äldre 28 Jun 10:27
  #2
  +1

  En bra sån där grundregel när man ska ordna möhippa är ju att allra först fråga alla tilltänkta deltagare hur mycket de är beredda att lägga. Det skiljer sig ju väldigt mycket åt mellan olika gäng. Sen ser man vad man kan få för de pengarna. Om alla deltagare är ok med att lägga flera tusen kan man åka iväg nånstans och ha en lyxhippa. Har de bara en hundring får man väl ha picnic och lekar, eller nåt.

  För att undvika situationen i #1 kan man sätta ett datum (kanske en vecka i förväg) då alla ska ha betalat in pengarna, och sen får man inte tillbaka dem om man hoppar av i sista minuten. (Ev. kan man få tillbaka för vissa delar där det blir en lägre kostnad med färre deltagare, men att möhippan behåller den del som sponsrar bruden.)

 • Äldre 28 Jun 12:19
  #3

  Vi satte ett datum då alla skulle ha betalat (en vecka före) men trots det så betalade några inte, för att sedan meddela att de inte kunde komma. Tyvärr blir det så men under själva hippan var det inget prat om det.

  Vi hade en budget på 500kr/person som alla var okej med. Men det blev tyvärr inte så. Sen måste jag säga att det är väldigt svårt att hålla sig till den, speciellt om hela möhippegänget ska delta. Aktivitet + mat kostar nästan 500kr.

  Men..finns otroligt mycket man kan göra. Tyvärr var inte gänget så delaktiga i planeringen så jag hade bara min sambo att bolla idéer med.

 • Äldre 28 Jun 12:46
  #4

  Min syster, jag och en kompis till bruden ordnade möhippan, vi hade inget fast pris som så men sa att vi skulle hjälpa till att täcka kostnaderna. (Eller om vi hade sagt typ 350pp, kommer inte riktigt ihåg) Det som då hände var att denna kompis till bruden tyckte att hon va tvungen att lägga så mycket pengar så min syster som hade betalat mest/flest utlägg fortfarande fick göra det. Så det är iaf nåt som är bra att tänka på så att det inte blir en som får lägga jättemycket och dom andra bara lite. Hellre då att säga 500/pp IFALL alla som tackat ja kommer annars kan det bli lite mer eller att man ändrar planerna lite så det passar budgeten. Bruden i sig tyckte iaf att hippan blev bra och hon va supernöjd.
  Andra som jag bara varit med på la vi nog en viss summa till den som ordnade och sen va det bra med det. Blev det nån mer utgift tror jag vi gjorde upp det efteråt så vi inte krånglade med det under dagen.

 • Äldre 28 Jun 14:15
  #5

  Möhippan för kompisen blev rätt billig. 


  Men så var det bara jag och en till tjej som ställde upp på hippan alla andra hade annat bättre för sig tydligen :(


  Så vi hade middag hemma hos den andra tjejen, där blivande bruden lämnades ute på gården (bostadsområde där vi hade dukat utanför balkongen/uteplatsen på bottenvåningen) med lite flaskor som vi bad henne öppna medans vi hämtade maten.


  Öppnaren var en sån där som rapade högt för varje flaska man öppnad och hon höll på att garva ihjäl sig ;) 


  Efter maten fick hon utföra lite små uppdrag som i princip gick ut på barnlekar (eftersom vi var bara 20 meter från hennes gamla dagis) så det var hoppa hage, hoppa hopprep och lite sånt + måla 3 förbestämda motiv med vattenfärger på sånt där papper på rulle (typiskt dagis-grej). Vi ramade sen in en av dom och gav henne på bröllopet som minne :) 

  Eftersom hon hade lite ont i halsen och kände sig krasslig så drog vi bara på henne en vit t-shirt över de kläder hon hade på sig, där det stod att hon skulle gifta sig och så hängde vi ett snapsglas med rund fot i snöre om halsen på henne och så gick vi ut på en av dom lite lugnare krogarna.
  Där blev det ett par drinkar och så blev hon "sponsrad" av några grabbar med lite öl i sitt snapsglas.


  Blev kanske 2-300:- var för mig och den andra tjejen + det vi drack själva då. 


  Alltså summan inkluderade maten, t-shirten och allt annat som gick åt...


   


  När vi gifte oss så tror jag att våra tärnor och marskalker la ca 5-700:- var på att fira oss.
  Vi blev kidnappade och tagna åt varsitt håll (varsin bil) och sen träffades vi på gokartbanan, där min "andradagsmigrän" inte var så glad så jag körde bara övningsvarven och gav upp sen.
  Maken fick sen åka på picknick och bowling medan tjejerna tog med mig hem för lunch, hundpromenad och sen iväg på sminkning. 


  Senare på kvällen gick vi ut och käkade och sen åkte vi tillbaka hem till oss och spelade spel halva natten och inventerade vår bar ;) 

 • Äldre 29 Jun 14:50
  #6

  Hej!

  Jag har varit på 3 st möhippor och alla landade på ca 1 000 - 1 500 kr per person. Då har vi haft någon aktivitet (dessa är ofta de dyrare under dagen) + hemlagad lunch + middag på restaurang.
  Vi har delat rakt av på alla kostnader för aktiviteter, kläder, rekvisita, dryck och mat mm (förutom bruden som såkalrt har blivit bjuden på hela dagen).
  Drinkar ute efter middagen brukar alla få stå för själva sedan om man väljer att gå ut.
  Det går naturligtvis att göra det billigare med men det är svårt och då får man nog räkna med att pyssla ihop all mat och alla aktiviteter på egen hand.

 • Plätti­s
  Äldre 29 Jun 16:16
  #7

  Jag har inte varit med och organiserat någon möhippa, men jag har varit deltagare.

  På den ena deltog jag under senare delen av dagen, då hakade jag och några till på när möhippegänget skulle ut och äta middag. Vi betalade för oss själva, utom bruden som blev bjuden. 

  På den andra möhippan bidrog vi med 300-350 kr var, tror jag, och så hade vi lite galna aktiviteter under dagen, studiofotografering och sedan middag och fest på kvällen. Båda tillfällena var fantastiskt roliga, och passade respektive brud perfekt. Och det är egentligen det som är det viktiga. 

  På min egen möhippa (som kan inträffa när som helst) förväntar jag mig inte att mina tjejer ska ha lagt en förmögenhet för att anordna den. Det är inte pengarna de lagt ut som gör det till en fantastisk hippa, utan att de vill göra något bara för mig. Och det sista jag skulle göra är att gå och räkna på vad allt de gjort kostar. 


  Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Ni som ordnat möhippa, vad betalade alla per person?