• 3 rätters eller buffè?

    Tis 19 maj 2015 16:10 Läst 3371 gånger Totalt 14 svar
    Tis 19 maj 2015 16:10

    Jag behöver lite hjälp!

    Vi har bokat kyrkan men inte festlokalen ännu eftersom vi inte kan bestämma oss (om maten) men vi vill ha den festlokalen.

    Vi kommer att gifta oss i en liten mysig träkyrka, och så kommer vi att ha festen efteråt i en fin restaurang, vi kommer att vara 30 gäster ungefär, så ett litet bröllop för bara de närmsta. Men jag är kluven ska vi ha buffè eller 3 rätters (4 rätters, inklusive bröllopstårtan), jag är både för och emot båda alternativen. Om vi tar buffè så funderar vi (jag) på att ha först sittande förrätt och sen buffè och sen sittande efterrätt (eller ska man ha bröllopstårtan istället för efterrätten? Blir de för mycket med först efterrätt och sen tårta?) Eller sittande 3 rätters.

    Jag vet att de är vi som bestämmer hur vi vill ha de, men jag kan inte bestämma mig, hur har era uppleveler varit med 3 rätters/buffè? Jag vill att de ska vara ett vackert bröllop men inte för stelt. När de gäller priset så har de ingen betydelse eftersom att buffen och 3 rätters knapps skilde något i pris, 125:- kronor skiljer de i pris.

  • Tis 19 maj 2015 16:38 #1

    vi kommer ha ost bricka istället för dessert. känns lite kaka på kaka att ha dessert o sen tårta. eftersom vi är på ett ställe som bara serverar 3 rätters så kan vi inte ha buffe. men jag tror att sittande förrätt buffe o sen tårta kan funka bra. då blir tårtan efterätten ju och folk får röra lite på sig. men eftersom ni är rätt få så blir det inte för mycket spring.

  • Tis 19 maj 2015 17:04 #2

    vi hade 35 gäster på vårt bröllop

    vi bokade 2-rätters på resturang .  (förrätt och varmrätt)  sen tog vi tårta och kakbuffe hemma i vårt hus så det blev lite form av mingel kring det hela så folk fick röra lite på sig. 

    Tårtan räckte och blev över till alla gäster och jag är glad att vi inte bokade någon efterrätt för det hade ingen orkat.  

  • Tis 19 maj 2015 17:45 #3

    Så här såg vår meny ut... 
    (kan säga att de flesta mer eller mindre rullade ut, men alla var så supernöjda med maten att det var värt det) 

    Jag vet att det finns vissa som säger att det blir mindre stelt med buffé, andra som säger att det blir massa spring och stökigt osv osv. 


    Personligen föredrar jag att få maten serverad. Då vet jag att maten räcker till alla, att allas mat ser fräsch och fin ut, att ingen får "det sista på fatet" (det där skrapet i hörnen). 


    Men en bra skött buffé har också fördelar, att man kan ta vad man vill och hoppa över det man inte gillar.


    På en restaurang brukar det oftast vara enklare att få allt serverat, det är oftast lite trängre än på en bygdegård så det är lättare om bara servitriserna går runt och serverar än att folk ska klämma sig fram mellan stolar där det sitter någon.


    Med andra ord - tänk igenom för och nackdelarna ordentligt...


    ... och skippa efterrätten Flört

  • Ons 20 maj 2015 10:11 #4

    Vi har buffe men det är för att det mer är vi.
    Ogillar bli serverad det jag skall äta, vill välja mängd själv och vad jag skall ha. Men nu vet vi att våra gäster kommer uppskatta grillbuffe framför sittande servering så det var inte något svårt val för oss.


    Live free, ride free
  • Plätti­s
    Visa endast
    Ons 20 maj 2015 10:31 #5

    Vi har sittande trerätters. Förrätt, varmrätt och tårtan till efterrätt. 

    Det blir lite finare, och istället för att våra 60 gäster ska springa fram och tillbaka och maten har tagit slut innan alla fått äta (jag känner våra gäster och vet att en del skulle äta utan hejd om de fick) blir de serverade vid bordet. Vissa kommer bli kinkiga eftersom de får för lite mat, men det löser vi genom att ha någon form av tilltugg senare på kvällen. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Ons 20 maj 2015 15:37 #6

    Vi hade 3-rätters och tårta senare på kvällen. Jag tycker det var bra :) Alla fick ordentligt med mat, kunde sitta ner i lugn och ro och äta och umgås :)

    Vi var på bröllop förra sommaren och där var det buffé. Jag kan säga att det var flera som satt hungriga kvar efter maten. Tårtan senare räckte inte till alla heller, så inte fick man i sig lite mer där heller :P

  • Ons 20 maj 2015 15:42 #7

    Vi kommer ha buffé, och en rejält tilltagen sådan. Detta dels för att vi själva tycker om att kunna välja från en buffé och också för att vi vet att många av våra vänner är stora i maten och kan behöva möjlighet att ta till sig rejält.

    Sedan gillar jag också det automatiska mingel som blir vid en buffé :)

  • Ons 20 maj 2015 21:09 #8

    Tack för att tips men de blir 3 rätters inklusive tårta (alltså 4 rätters). Men jag har en annan fråga, vet ni hur de är när man ska vara på en "restaurang" och ha festen, får man hjälpa till med dukningen? alltså hur utsmyckningen ska vara? Det står att dom står för linnedukar och färska blommor, men jag vill ha lite mer dukning än så, det är viktigt för oss... Vet ni om man får sätta upp saker utanför? Skulle vilja ha en skylt utanför där de står "BRÖLLOP" och saker i något träd. Mycket funderingar i mitt huvud just nu...

  • Ons 20 maj 2015 21:10 #9

    Jag föredrar trerätters av flera anledningar som redan är nämnda. Jag tycker att det oftast ser mindre aptitligt ut med buffé, vissa saker tar slut och fylls inte på med en gång, det blir mycket stök, spring och väntan, dessutom svårt om det är tal osv. Har man personer som äter mycket skulle jag istället lösa det så att det finns snacks och plockmat tillgängligt både innan och efter middagen.

  • Ons 20 maj 2015 21:32 #10

    Nej det är sällan man kan ställa upp skyltar och göra saker på en restaurang.


    Bokar ni hela restaurangen så kanske, men annars skulle jag inte tro det.
    En skylt med "bröllop" utanför kan ju i så fall avskräcka andra gäster från att gå in om det är så att ni är i en speciell del av restaurangen. 


    Och när det gäller dukning så brukar dom ha vissa sätt att hantera det. 
    Du kanske kan påverka lite, men vill du ändra mycket så kan du eventuellt få lov att betala extra eftersom det kostar extra i tid för dom att ordna det.

    Be att få se en provdukning och fråga då om dom andra sakerna också 

  • Tor 21 maj 2015 06:17 #11
    Jeanette skrev 2015-05-20 21:09:18 följande:

    Tack för att tips men de blir 3 rätters inklusive tårta (alltså 4 rätters). Men jag har en annan fråga, vet ni hur de är när man ska vara på en "restaurang" och ha festen, får man hjälpa till med dukningen? alltså hur utsmyckningen ska vara? Det står att dom står för linnedukar och färska blommor, men jag vill ha lite mer dukning än så, det är viktigt för oss... Vet ni om man får sätta upp saker utanför? Skulle vilja ha en skylt utanför där de står "BRÖLLOP" och saker i något träd. Mycket funderingar i mitt huvud just nu...


    Vi ska också vara på en restaurang, visserligen är den stängd på helger så vi har hela lokalen för oss själva. Vi får dekorera hur vi vill :) 
  • Tor 21 maj 2015 09:08 #12
    Chicita skrev 2015-05-20 21:32:14 följande:

    Nej det är sällan man kan ställa upp skyltar och göra saker på en restaurang.


    Bokar ni hela restaurangen så kanske, men annars skulle jag inte tro det.
    En skylt med "bröllop" utanför kan ju i så fall avskräcka andra gäster från att gå in om det är så att ni är i en speciell del av restaurangen. 


    Och när det gäller dukning så brukar dom ha vissa sätt att hantera det. 
    Du kanske kan påverka lite, men vill du ändra mycket så kan du eventuellt få lov att betala extra eftersom det kostar extra i tid för dom att ordna det.

    Be att få se en provdukning och fråga då om dom andra sakerna också 


    Okej, ska höra lite med dom när vi kommer dit och ska prata med dom. Men det är ett litet mysigt gästgiveri (ungefär) så jag tror (hoppas) inte att någon annan kommer att komma dit på år dag. Vill inte att andra kommer dit & äter när vi är där, tror inte heller de blir så. De får gärna dekorera de är bara så att de blir snyggt, men man kanske kan fråga om hur dom brukar ha de?
  • Tor 21 maj 2015 09:56 #13

    Be att få se bilder på hur dom brukar duka Glad
    Och fråga om dom kan ta med lite saker som ni har skaffat för att dekorera med (om ni vill).


    Mindre ställen är också mindre risk för att dom har öppet för fler.
    Och dom som har öppet för fler har ofta separata rum eller våningar så att ni inte behöver blanda er med andra gäster. Så det behöver ni nog inte vara oroliga för alls Solig

  • Tis 10 nov 2015 16:20 #14

    Det kanske är för sent nu men vi ska köra på ett mellanting mellan buffé och serverad trerätters som jag tror är ett bra alternativ som man kanske inte tänker på. Vi kommer bli serverade vid bordet "family style" flera olika rätter. Då kan alla ta så mycket dom vill av allt, det ger en avslappnad känsla utan väntetider osv :)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll