• Chicita

    3 rätters eller buffè?

    Så här såg vår meny ut... 
    (kan säga att de flesta mer eller mindre rullade ut, men alla var så supernöjda med maten att det var värt det) 

    Jag vet att det finns vissa som säger att det blir mindre stelt med buffé, andra som säger att det blir massa spring och stökigt osv osv. 


    Personligen föredrar jag att få maten serverad. Då vet jag att maten räcker till alla, att allas mat ser fräsch och fin ut, att ingen får "det sista på fatet" (det där skrapet i hörnen). 


    Men en bra skött buffé har också fördelar, att man kan ta vad man vill och hoppa över det man inte gillar.


    På en restaurang brukar det oftast vara enklare att få allt serverat, det är oftast lite trängre än på en bygdegård så det är lättare om bara servitriserna går runt och serverar än att folk ska klämma sig fram mellan stolar där det sitter någon.


    Med andra ord - tänk igenom för och nackdelarna ordentligt...


    ... och skippa efterrätten Flört

  • Chicita

    Nej det är sällan man kan ställa upp skyltar och göra saker på en restaurang.


    Bokar ni hela restaurangen så kanske, men annars skulle jag inte tro det.
    En skylt med "bröllop" utanför kan ju i så fall avskräcka andra gäster från att gå in om det är så att ni är i en speciell del av restaurangen. 


    Och när det gäller dukning så brukar dom ha vissa sätt att hantera det. 
    Du kanske kan påverka lite, men vill du ändra mycket så kan du eventuellt få lov att betala extra eftersom det kostar extra i tid för dom att ordna det.

    Be att få se en provdukning och fråga då om dom andra sakerna också 

  • Chicita

    Be att få se bilder på hur dom brukar duka Glad
    Och fråga om dom kan ta med lite saker som ni har skaffat för att dekorera med (om ni vill).


    Mindre ställen är också mindre risk för att dom har öppet för fler.
    Och dom som har öppet för fler har ofta separata rum eller våningar så att ni inte behöver blanda er med andra gäster. Så det behöver ni nog inte vara oroliga för alls Solig

Svar på tråden 3 rätters eller buffè?