• Lilly8

    Vår son ej bjuden av sambos bror

    Hej! I sommar gifter sig min mans bror. Brudparet har två barn, som kommer vara 3 år och 1 år då. Vi har en son som är tre månader yngre än deras yngsta, och kommer få också att ha fyllt 1 år. Vår so nörden enda bebisen i släkten förutom deras egna barn då inga andra syskon har barn. Vi fick nu inbjudan där endast jag och min mans namn stod på inbjudan, tänkte dock inte på det utan tig för givet att vår 7 månaders (brorssonen) också var bjuden. Sedan gick jag in på bröllopsnatten de hänvisade till, och där står: Bröllopfesten är barnfri med undantag för ammande barn.

    De vet att vår som inte ammas längre och därmed räknas han ju inte som ett ammande barn. Jag vet att de kommer bjuda kompisar som är i barnafödande ålder som säkert har egna småbarn. Men det är ju en skillnad på att bjuda sitt brorsbarn och alla kompisars barn!

    Inga andra av brudparets syskon har barn. Vår son (som är lika gammal som deras yngste son) är det enda barnet i släkten, och han bjuda inte! Jag tycker att brorsbarn är så pass nära att han självklart ska bjudas med. Jag menar han kostar inget tex kuvert eller liknande, och skulle han börja skrika i kyrkan så skulle ju jag gå ut med honom. Bröllopsfesten ska hållas på deras föräldrars lantställe ute i skogen flera mil bort, och vi skulle alla få sova över där. Då är det självklart att vår son också skulle få vara med när hela familjen kommer vara där; föräldrar och syskon med respektive. Alla förutom vår son, som på köpet är lika gammal dom deras son!

    Jag menar så helt barnfritt är det ju inte ändå. Det som sårar är att det är min mans bror. Hade det varit min mans kompis som endast hade bjudit honom med respektive, så hade jag inte reagerat. Men det är hans bror som inte bjudet sitt endaste brorsbarn! Andra brodern med flickvän är bjudna, men inte hana brors son. De tänker förmodligen att de enda barnen som får komma är deras egna. Men jag tycker att ens Brorsson som kommer vara exakt 1 år, självklart tillhör nära familj. Det är inte så att det är 10 ungar i 3-4 års åldern som sprida ger runt, utan EN 12 månaders. Att man i te bjuder kompisars barn är inget konstigt för man måste ju dra gränsen någonstans. Som vän går man vara glad att bli bjuden då viss bara har nära familj! Så deras vänner kan jag inte tänka mig skulle ta illa upp on hans brors lille son är bjuden, men inte deras barn. Nu är ju deras ammande barn välkomna. Lite konstigt för vissa ammar ju upp till 1 år, medan vissa slutar vid 4 mån som jag själv.

    När föräldrar, syskon med flickvän är bjudna, då borde brorssonen också få komma. Bröllopsfesten är på landet och man skulle vara sommarform, inte ens kavaj, och deras egna barn är med. Ja då kan det ju inte vara värsta stela supereleganta vuxenfesten där bara vuxna sitter och smuttar på sitt vinglas, för deras barn är ju där sant deeas kompisars ammande barn! Men enda brorsbarnet är inte välkommet. Funderar på att tacka nej. Hade de tyckt att det varit viktigt att fira med oss så hade de ju bjudit vår lille son med. Han är ju med oss och så liten fortfarande. Dessutom är bröllopet längre bort då man måste sova över där, och festen är på mina svärföräldrars lantställe. Kul att hela familjen (inklusive deras två barn) skulle vara där ute på landet bland gröngrös, kossor och loge mitt på sommaren, utan vår son. Ja deras vänner är där med med ammande barn.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2015-01-28 15:09
    Ursäkta stavfelen, skrev snabbt på mobilen. Hoppas ni förstår ad jag egentligen menar.

  • Svar på tråden Vår son ej bjuden av sambos bror
  • PiaB igen

    Jag säger som Magenta, kan inte din man gå själv? Så skulle nog vi löst det om det var omöjligt att lämna bort barnet. Nu verkar ni ju ha bestämt er för att tacka nej, men ändå.

    Det är skillnad på ens egna barn och andras. Ens egna barn ingår ju i familjen som gifter sig, det betyder inte att det är självklart att andra barn ska få komma.

    Och försök att inte tolka in så mycket. Har de sagt att ert barn är jobbigt, eller är det din tolkning? Försök att bara höra vad som sägs, inte vad du tror sägs

  • Aniara4

    Det är inte ett dugg konstigt att brudparets egna barn är med på ett i övrigt barnfritt bröllop. I regel är alla som står dem nära med på bröllopet vilket gör det svårt att hitta barnvakt. För alla övriga gäster är det oftast en som i första hand är släkt/vän med paret, och den andra förälderns släkt är inte där.

    Vi hade barnfritt bröllop och nej, vi gjorde inget undantag för mitt enda syskonbarn utan hen fick en rolig kväll hos sin kusin istället vilket passade alla mycket bättre. Väldigt många av våra gäster hade barn och vi hörde inte ett enda gnäll om att de inte var bjudna, alla tyckte det var fullständigt rätt och rimligt.

    Det här är alltså ett vanligt sätt att bjuda och inte ett dugg konstigt, ni har INTE blivit illa behandlade, så om du kan försöka tagga ner lite känslomässigt kanske det blir lättare att lösa de praktiska frågorna.

    När du har tänkt efter och lugnat dig lite (det går oftast bättre att prata om saker när man inte är jätteupprörd) kan ni kontakta brudparet och förklara ert dilemma. Att ni kan tänka er att ha barnvakt en dag/kväll men inte i flera dagar, och det är svårt för er att ta er från festen på kvällen. De kan då, om de är någorlunda empatiska och tillmötesgående (och inte förstörda av bröllopsstress) kanske hjälpa er att hitta en lösning, antingen att de går med på att er son får följa med, eller att de sätter er i kontakt med någon annan gäst som också åker hem på kvällen.

    Går det inte att lösa får din man åka ensam (eftersom han är den som är släkt) och du stannar hemma och har det mysigt med sonen. Det är också en väldigt rimlig lösning.

  • Allis

    Nämen kära någon, RING dem och fråga om istället för att tolka in femtioåtta grejer att bli upprörd över.....

  • Aniara4

    Hur har det gått, har ni pratat med brudparet?

    (Det försvann en massa relevanta trådar under ett berg av olika reklamspammare häromdan så...)

  • Anonym (Vi också)

    Har bara läst TS men vi kommer göra likadant som din sambos bror. Av våra syskon är det endast min sambos bror som har barn och de enda barnen som är välkomna är våra egna och ammande barn. Jag tycker inte att barn och alkohol hör ihop sen känner jag att jag gärna vill umgås med alla vuxna just denna dag. Allas barn ser vi ofta ändå. Anledningen till att våra barn är med är också för att alla våra barnvakter också är med. De kommer dock lämna tidigt med mormor.

  • Gerdsmygen

    Jag hade inte heller lämnat bort min ettåring flera dagar för ett bröllop, inte ens en natt faktist. Detta tar man ju normalt sett tar hänsyn till om man gifter sig och gästerna inte kan ta sig hem/tvingas övernatta?
    Hade det varit någon av mina bröder eller min sambos syskon så hade jag blivit fly förbannad. Nu skulle ju ingen av dem förvisso komma på tanken att utesluta närmaste familjen från sina bröllop.

  • Pess

    Jag kan förstå trådstartaren, det handlar om ett barn, som är väldigt nära släkt, och som dessutom är jämnårig med deras egna, flera ammande barn i ungefär samma ålder kommer finnas på plats, och det är svårt att ta sig därifrån... Jag är dåligt insatt i hur länge barn generellt ammar men ett år är väl väldigt normalt? Handlar fortfarande om en liten liten plutt, varför göra så stor skillnad på de ammande och EN liten som slutat? 

    Jag tycker du ska fråga brorsan istället för att fråga på BT :) De är säkert inte oresonliga! Tvärvägrar dom så kan ni ju åka hem tidigit med något annat sällskap som också ska hem till sina små! :) Är det så dom vill ha det så får man ju respektera det, men finns möjligheten till tidig hemfärd med annat sällskap så tycker jag att det låter som en rimlig lösning! :)

  • Pess

    Du blåser bara upp det väldigt mycket innan du ens hört dig för, TS :) Situationen går med all säkerhet att lösa på ett eller annat sätt! :)

  • Nightrod

    Det är så kul att läsa om självupptagna människor som tror att de är viktigare än brudparet på deras bröllop.

    Ni måste verkligen hata vårat upplägg. Alla som vi bjuder som har barn, kommer va tvungna att lova att de kommer resa sig och gå ut ur kyrkan om de börjar glappa. Dessutom är vi båda överens om att vi kommer avbryta vigseln, vända oss om och bara vänta tills de gått ut om inte detta efterföljs, eller slängs ut om jag känner hennes sida släkten rätt.

    för det är vår dag, den enda dagen i livet som handlar enbart om oss. Jag skiter väl i om någon blir sur för att de inte får ta med sina barn, deras problem inte mitt, oartigt som fan att inte lyssna till brudparets önskemål på deras dag. Att det ens finns människor som tror att bröllopet handlar om annat än de som gifter sig borde skämmas


    Live free, ride free
  • Pess

    Att man tar ut ett gråtande barn ur kyrkan är väl självklart? Är det ens något som måste tas upp som en önskan/ett krav? 

    Jag tycker bara det blir fånigt att utesluta ett ensamt litet barn då det kommer vara flera i samma ålder där :) Eftersom det ändå inte är 100% barnfritt har jag svårt att tro att någon skulle se det som ett problem om det kom en liten bebis till, vars föräldrar inte kommer kunna ta sig hem till sin lilla innan natten. Hennes sambos/mans bror kommer väl rimligtvis önska att få ha sin bror, med sällskap, där, under de dagar de planerat att fira. Även som brudpar kan man ju inte bara styra och ställa om i allas vardag om man önskar ha sina närmaste på plats. Sen är det ju klart att han kan be brorsan flyga och fara om han inte anpassar sig, men det känns mer troligt att han resonerar som så att då kan brorsonen komma med och hänga med de andra kidsen tillsammans med eventuell barnvakt under kvällen och dagarna efter bröllopet  :)

Svar på tråden Vår son ej bjuden av sambos bror