• Ninjara

    Umeåbrud 2015

    Här tänkte jag starta en allmän tråd för oss som gifter sig i eller omkring Umeå. Kanske hemmahörande i Umeå men gifter sig någon annan stans.

    Vårt bröllop blir i maj 2015 och redan nu är planeringen i full gång. Vad har ni för drömmar och tankar kring ert bröllop?

  • Svar på tråden Umeåbrud 2015
  • Hanna80


    Testar att lägga upp bild via mobilen. Funkar det inte får jag återkomma senare.

    Mina förlängda naglar! Ovant med långa men fint.
  • Plättis

    Grattis Hanna! :D

    Har du några tips till oss som det snart är dags för? Vad blev bäst och vad visade sig vara oviktigt till slut?


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Hanna80
    Plättis skrev 2015-07-05 10:59:53 följande:

    Grattis Hanna! :D

    Har du några tips till oss som det snart är dags för? Vad blev bäst och vad visade sig vara oviktigt till slut?


    Oj vilken svår fråga! :) Allt blev som vi tänkt oss. Festen blev precis så avslappnad och ledig som vi önskade. Alla blev mätta och belåtna. Vi fick fira med de som står oss närmast. Vet inte riktigt vad som var bäst med dagen. Gillade allt. ;)

    Det enda som var lite jobbigt var när vi kom till fotografen fanns ingen där. Ringde fotografens nummer som stod på en skylt utanför. Han svarade och jag förklarade bad det gällde. Det blev tyst i luren och sedan. "Jag har helt missat att jag ska fota er. Jag är där på en halvtimme." Efter en stund ringde han upp och och sa att han var på väg och hans kompensation blev att vi får hela fotograferingen helt gratis. Som tur var så hade vi planerat in gott om tid så det blev inte stressigt trots förseningen.

    I övrigt är det nog den bästa fotograf jag träffat på. Helt fantastisk på att få alla att slappna av och skratta. Vi fick se några bilder och de är jättefina.
  • Plättis

    Så härligt det låter! Skrattande 

    Tipset jag tar med mig är att dubbelkolla allt innan, för skulle vi komma någonstans och den vi har bokat inte är där kommer jag börja störtgråta. Det är min lösning på det mesta i och för sig, men inte så praktiskt när man blivit sminkad halva morgonen för att det ska hålla hela dagen, haha Cool 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Mirred

    Galet, snart bara 2,5v kvar!!! Tror att jag gjort klart alla servettringar nu i helgen!
    Min m2b hade sin svensexa i helgen, han var sjukt nöjd med den=) extra glad för att mina bröder dök upp på den +att en av dem åkt från lule för att vara med!
    Själv så hann jag och min tärna och hennes son göra cake popsen!

    var på vigsel i fredags, de hade en sjukt snygg bil, var lite fräck och frågade han om han var ledig när vi gifter oss, han skulle kolla upp detta!

    Hur går det för er andra?

  • Plättis

    Jag provade klänning hos Högtidskläder i fredags och var lite besviken över att de inte gjort alla ändringar vi kom överens om i april. Men de ville ändå ta betalt för lika många timmars arbete. Jag ska hämta den imorgon, så då får jag se vad de säger.

    I lördags hade jag min möhippa, och även om jag hade räknat ut att den borde vara då blev jag fullständigt överraskad. Både min karl och lillasyster som hälsade på stod i varsin provhytt på JC, och lillasyster bad mig hämta en annan storlek. Jag vände mig om och där stod alla tjejer och flinade som galningar. Men det blev en jättetrevlig och precis lagom dag, jag kom hem och svamlade en hel del så min käre älskling skickade iväg mig med orden "du är full, gå och ät något!"


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Kotten

    Nu är det snart dags! Helt crazy att tiden går så fort.

    Idag ringde jag och korrigerade det sista i vår matbeställning, vi fick vår sista gäst som tackade ja igår (trots sista dag att svara 1/7 så har vi fått jaga ordentligt, mycket tråkigt). Vi saknar fortfarande besked från en del om middagen kvällen innan som vi också bjudit in till med samma sista svar datum. Lite oklart vad vi gör med det här, om vi utgår från att folk inte dyker upp eller om vi ska utgå från att folk dyker upp och förväntar sig mat.

    Jag har också bokat ansiktsbehandling + färgning och fransar och bryn, krånglat flera turer med min hårklippning och färgning pga sommarstängt, ny frisör osv. Men nu ska allt vara bokat och klart.

    Kvinnan som ska ändra min klänning skulle ha hört av sig kring den 25 juni, idag påminde jag henne per telefon. Hon lät lite förvirrad och sa att hon hör av sig typ på torsdag. Jag måste ha klänningen för att köpa skor + BH och det börjar bli tight. Dessutom lämnar vi Stockholm under helgen för att hämta bil vi ska i och till Umeå i för att sedan åka till Umeå. Så ja, jag hoppas hon ringer så jag kan hämta klänningen på torsdag. 

    Vi har väldigt sent tillfrågat två personer om att vara brudtärnor, en har tackat ja och den andra har inte sagt något alls. I uppdraget ingår att vara behjälplig i kyrkan och läsa varsin bibeltext, vi har inga andra förväntningar eller uppdrag kvar. Min ena syster har fått i uppdrag att vara programansvarig och hålla i kvällen. Det blir nog bra.

    Min sambo hade sin svensexa för två veckor sedan (som hans syster och en av hans äldsta vänner styrde upp), mycket lyckat och han hade jätteroligt.
    Själv verkar jag inte få något, jag har förstått att mina systrar inte kunde enas om vad dom skulle göra. Vi fick en gemensam liten överraskningsmiddag med lite aktiviteter av mina två yngre systrar i freadgs (jag har fler äldre) och min pappa. Väldigt fint fixat av dom men känns lite tråkigt att inte få någonting bara för mig... 

    Men överlag är det så himla mycket kvar att göra, saker en inte tänkt på eller så. Jag har i all planering glömt att beställa min brudbukett men det verkar lösa sig.

Svar på tråden Umeåbrud 2015