• Plättis

    Umeåbrud 2015

    Mirred: Socialize på Vasagatan Vi velar fortfarande fram och tillbaka om allt, det kan lika gärna bli så att vi gifter oss någon gång i vinter och har festen nästa sommar. Jag är så lättstressad just nu att min sambo återigen gett mig order att inte tänka på bröllopet, och det går jättebra som ni märker Oskyldig 

    När jag påpekade att det inte är så länge till maj blev min sambo alldeles knäpptyst, och jag vet att när han är tyst så tänker han Tungan ute Om några dagar får jag nog veta vad han funderat på, och vips är vi på banan med planeringen igen! 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Vi har varit på fest där för några år sedan när en kompis till min sambo fyllde år. Dessutom dök de upp som förslag när jag googlade festlokaler  

    Jo, jag är väldigt försiktig. Min käre sambo håller ett öga på mig och säger till när det blir för mycket. Det har varit hysteriskt på jobbet ett tag, men nu har det äntligen lugnat ner sig. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Ja, precis Eftersom vi funderar på att ha tema Umeå/Västerbotten (hemma, kort och gott) så blir lokalproducerad mat kronan på verket. Och om det inte blir på Socialize har pappa lovat att odla potatis och så köper vi älg av någon släkting som jagar.

    Vi började med att bestämma hur, och kom fram till att vi ville ha liten vigsel med de närmaste. Resten har vi försökt komma överens om allt eftersom. Som jag skrivit tidigare är vi helt värdelösa på att ta beslut, så vi skjuter upp det så långt som möjligt


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag måste också komma igång med träning, inte så mycket för att tappa vikt/centimeter, utan för att kroppen ska hålla. I samarbete med sjukgymnast har jag börjat träna för att slippa operera min axel som jag gjorde illa när jag föll i en trappa förra vintern. (Jag tog emot mig med armbågen och axeln hoppade ur led. Sjukt onödigt, men bättre än att landa på huvudet.) 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Haha, det tog evigheter för oss att bestämma datum också Man kan förbereda en del utan att ha ett datum, men det underlättar helt klart. Jag gjorde en lista med förslag till min sambo och därifrån bestämde vi. Datum är viktigare för mig än sambon, han villebara att det skulle vara på sommaren.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Imorgon ska vi äntligen på Socialize och titta! Det var meningen att vi skulle dit förra veckan, men då låg vi utslagna i förkylning och feber båda två. 

    Vi har varit överens om gästlistan från början, egentligen. Jag ville ha ett litet bröllop, sambon ville ha stor fest. Så vi kompromissar (fast båda är jättenöjda) med att ha närmaste på vigseln och middag, sedan får alla komma på festen efteråt. Eventuellt äter vi tårta med alla, vi får se om det går lösa. 

    Det här med Save the date tycker jag är en jättebra idé, men vi kommer inte kunna spika något förrän i december/januari då jag vet om jag får förlängning på mitt jobb. Och då blir det för sent att skicka ut något sådant. 

    Starkt jobbat, Ninjara! Skrattande


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Nu har vi bokat Socialize till bröllopsmiddagen och på så vis även spikat datum! (Förutsatt att jag får förlängt på jobbet så vi har råd att gifta oss, men det är ett senare bekymmer.) 

    30 maj blir det i alla fall  

    Nästa steg är att boka vigselförrättare och bestämma om vi ska vigas i Döbelns park som var min önskan från början, eller om vi ska vigas i rådhuset och vara säkra på att vi är torra om fötterna hela dagen. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Välkommen, Hanna80  

    Ja, jag funderade på att ringa chefen och säga att jag måste få förlängt för att kunna finansiera mitt bröllop, men jag vet inte vad reaktionen blir på det Tungan ute Dessutom är det inte hennes beslut, utan det handlar om budgeten för nästa år som kommer ännu högre ifrån. Hon jobbar för att ha mig kvar i alla fall, och det är en liten tröst.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag och min sambo hade budgetmöte för bröllopet ikväll, och vi är överens om hur mycket vi vill lägga och kommer inte ha några problem att få ihop det. Däremot kröp det fram att sambon inte är helt nöjd med lokalen och tyckte vi skulle leta vidare. Jag var supernöjd över att vi hittat en som kändes bra, så han får ringa runt och boka in tider då vi ska titta på fler ställen.

    Eftersom jag höll på att stressa mig rakt in i väggen under sommaren och början av hösten orkar jag inte leta lokal längre. Jag tycker det är hur svårt som helst att hitta något i en vettig prisklass inom rimligt avstånd från centrum. Socialize var en fullträff för mig, förutom att vi fick banta gästlistan till middagen.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Ninjara, det vore absolut smidigast att ha allt på ett ställe som tar hand om allt åt oss. Vi har en plan B som sambon lovat att mejla, han var där med jobbet i somras och föreslog det faktiskt som lokal för bröllopsfest då. 

    Mirred, jag har läst samma sak, och hört massor av blandade betyg på dem. Så jag vågar inte riktigt lita på att de ordnar allt. Obestämd

    Busmalin, ååååh, det låter ju som något direkt ur en mardröm! Först allt gruvande innan man bestämmer sig, och sedan försvinner den... 

    Amazon låter däremot som en bra idé, och fickpluntor också. Jag kommer inte ha några tärnor, och jag vet inte om sambon kommer ha några marskalkar. Däremot har vi några som är extra viktiga, och det vore kul om de kunde få något som tack för att de ställer upp. 

    Min lillasyster har lovat att fixa mitt hår, och eftersom jag inte vill göra för mycket på bröllopsdagen utan fortfarande känna mig som mig själv (tror jag kommer göra sminket själv också) känns det jättebra. Så vi ska öva hela vintern och sedan vill jag gärna ge henne något som tack. Hon fyller 17 snart, så det blir ingen fickplunta i alla fall  


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Umeåbrud 2015