• Plätti­s
    Äldre 20 Aug 13:01
    113371 visningar
    467 svar
    467
    113371

    Umeåbrud 2015

    Vi är också umebor som planerar bröllop till nästa år! Åtminstone försöker vi  

    Tanken är borgerlig vigsel, antingen i Rådhuset eller i Döbelns park, och sedan fest i lämplig lokal ett tag senare. Först hade vi tänkt gifta oss i sommar och hade bokat Druidgården, men de planerna lades på is och sedan höjde de hyran Obestämd Nu funderar vi på Sundlingska gården i Tavelsjö, men det känns som att det eventuellt är lite för långt utanför stan. 

    Jag är från Lycksele ursprungligen, min sambo från Röbäck. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 20 Aug 14:00
    #4
    Busmalin skrev 2014-08-20 13:40:21 följande:

    Plättis; vad var hyran på Druidgården förut? Jag tycker det verkar vara ett bra pris för det man får! 


    4 500 kostade den när vi bokade första gången! 6 000 är inte så farligt heller, men vi hittade en lokal som skulle kosta 1 000 för fredag-söndag. Minns inte vilken det var bara Obestämd

    Enda problemet är att de billigare lokalerna ligger utanför stan, och jag vet inte hur långt man kan kräva av gästerna att de ska åka när Umeå redan är långt bort för min släkt. Och om man ska ha middag med alkohol etc. är det långt att åka taxi i en halvtimme för att gästerna ska ta sig till stan igen. Hur tänker ni?
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 21 Aug 00:07
    #6

    Inne i stan är ju Druidgården nästan enda alternativet, särskilt om man vill ha egen mat och dryck.

    Vi har bestämt oss för att åka och titta på Sundlingska och Hössjölogen eftersom de verkar jättefina. Sedan får vi avgöra vad som känns viktigast. En av mina bästa vänner gifte sig och hade festen i Yttersjö på Göstas Loge. Det var inga problem att ta sig dit eller hem, de flesta hade ordnat någon som körde åt dem. Eller så var vissa nyktra och körde själva.

    Både jag och min sambo är hopplösa på att ta beslut. Hittills har det tagit oss drygt 1,5 år att komma så här långt


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 22 Aug 10:36
    #8

    Kul! Välkommen  

    Jag försökte ringa Sundlingska igår, men det var i stort sett omöjligt att åka och titta där. Uthyraren var inte ens i rätt del av landet, och vi hade nästan bestämt att vi skulle åka och titta i eftermiddag - då när jag får tag på honom säger han att det inte passar. Så vi får åka och titta i september någon gång Funderar på att bara stryka det från listan, men eftersom vi hade funderat på att ha Västerbottenstema skulle det vara perfekt. 

    Vet inte om jag ska vara arg på min sambo som jobbar jämt och gör att vi inte kan titta på normala tider, eller på uthyraren som är omöjlig. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 5 Sep 09:36
    #12

    Jag har faktiskt köpt en och hunnit ångra mig redan Tungan ute Provade en förra sommaren och blev helsåld, sedan tog den slut och finn INGENSTANS att få tag på, inte ens begagnad. Så jag köpte en jag trodde skulle fylla dess plats, men de är alldeles för olika. Jag vill ha spets, A-linje och romantik, det är så långt ifrån garderobsklänningen man kan komma


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 5 Sep 11:13
    #15

    Jag har fastnat för något liknande! Fast jag kan inte bestämma mig om jag vill ha axelbandslöst, eller om snörning är bättre än knappar. 


    Sambon gick med på att vi skulle åka till Stockholm en helg och ha minisemester, och om jag råkar gå på klänningsaffärer skulle det inte göra något Är bara rädd att jag ska snöa in på en alldeles för dyr klänning igen... 



    Det här är garderobsklänningen. Väldigt enkel, och alldeles för lite spets Tungan ute


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 6 Sep 17:40
    #20

    Vi kommer eventuellt be en av min sambos bästa vänner fota (han är fotograf), men vi har inte bestämt oss än.

    Fotografer i Umeå med omnejd:

    EdelPhoto

    Lave du

    Picture Lake Photography

    Malin Grönborg

    Det är dem jag haft kontakt med på något vis, antingen i jobbet eller lusläst deras portfolios


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 8 Sep 10:35
    #23

    Vi åkte och tittade på Sundlingska i helgen, och det var verkligen jättefint. Ganska litet, men fint. Det enda som håller mig tillbaka är att det känns som att det är så mycket annat som händer runtomkring. Bangolf, sommarcafé... och där mitt i ska vi ha bröllopsmiddag. Plus att det tar ett tag att köra.

    Har försökt be min sambo tänka till, komma med förslag och bestämma saker, men det är inte riktigt så han fungerar Tungan ute 

    Tårta har vi bestämt ska komma från Café Kakmonstret eftersom de är fantastiskt duktiga på allergifika. Vi har gluten- och laktosallergiker bland våra närmaste, och vi vill gärna att alla ska få äta samma sak. Särskilt eftersom jag är känslig mot gluten och vill äta samma som alla andra Så vi ska träffa dem nu under hösten och diskutera smaker. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 8 Sep 11:59
    #25

    Min också! "Bestäm du, det blir säkert bra" hörs mest hela tiden hemma hos oss, oavsett vad det gäller Tungan ute 

    Åh, det är ju världens bästa ställe! Det är ett familjekafé som haft öppet i ganska precis ett år, ligger på Skolgatan 48. Lagom avslappnat och så har de utställning av lokala fotografer/konstnärer på väggarna. Det brukar vara massor av barn där, och personalen är otroligt trevlig
    cafekakmonstret.se/ 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 8 Sep 14:27
    #27
    Busmalin skrev 2014-09-08 13:54:32 följande:
    Men de har väl inte sommarcafé och bangolf öppen när man hyr för bröllop? Den uppfattningen fick jag - men jag kan ha fel! Värt att dubbelkolla. Jag frågade och man fick iallafall hyra ett gäng klubbor och bollar så gästerna kan spela minigolf om andan faller på!

    Och ja, hur kan våra sambos inte tycka att all planering är så kul?! Det är ju himla tur att man har familj och kompisar som tycker det är lika roligt som en själv... Haha!
    Jodå, det är öppet från midsommar till augusti. Och vi har tänkt gifta oss i slutet av juli, eventuellt början av augusti. Så då har allt öppet under tiden. Visserligen stänger sommarcaféet kl 16, och man kanske inte kommer till festlokalen särskilt mycket tidigare än det, men jag blev lite anti ändå. 

    Det är otroligt! Fast hade min sambo varit lika engagerad som mig hade jag nog fått fnatt på honom och skrikit åt honom att hålla sig undan Jag har bröllop i huvudet hela tiden, på ett sätt eller annat. Men han hade gärna fått engagera sig lite mer än nu, eftersom jag inte bollar så mycket med vänner och familj. De har så mycket åsikter och ska bestämma hur jag ska göra att jag inte orkar involvera dem förrän det är för sent att göra ändringar Oskyldig
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Umeåbrud 2015