• Plättis

    Umeåbrud 2015

    Jag tolkar det som festhäften  

    Vi har inte bestämt om vi ska ha det än, men i såna fall kommer vi skriva ut dem hemma. Annars kan jag rekommendera GelatoCloud, men då är det en fördel om man kan designa själv. Det är galet billigt att trycka via dem, vi beställde inbjudningarna därifrån. Men jag höll på att bli tokig när vi skulle skicka in filerna på tryck eftersom jag fick göra om dem flera gånger för att passa.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Hörni brudar, den där bordsdekorationen/girlanden jag började med för två veckor sedan och trodde jag skulle bli galen på. Jag har klippt snart trehundra små papperslöv nu, och sambon hjälpte mig att börja göra hål i dem häromdagen. Så medan han jobbar ikväll har jag gjort girland av dem. Hittills fyra meter lång och kanske det finaste jag sett. Nu saknas bara 16 meter till, men det kommer gå som en dans :D


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Mirred skrev 2015-06-15 15:49:19 följande:

    Äntligen är bordsplaceringen klar, vi blev 61st allt som allt...har dock alltid haft för mig att vi skulle vara 62st...nästan allt är skrivet om gästerna också!

    Satt i helgen och klippte ut 61st cirklar av tylltyg som ska va till riset...jag vill helst slippa allt vad klippa i tylltyg heter nu... ;)

    Endast 20 servettringar kvar att fixa!

    1/7 blir det att gå till högtidskläder för att korta upp min klänning lite grann =) 47dagar kvar!!!!


    Jag väntar också på att få komma till Högtidskläder och göra sista provningen av klänningen innan bröllopet. Känner mig lite stressad eftersom vi har 40 dagar kvar idag och jag har haft klänningen hos dem sedan slutet av april :/
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Min klänning borde vara färdig nu, så jag väntar på att Högtidskläder ska ringa och säga att jag får hämta den Skrattande Ringarna har jag lämnat in på putsning och rhodinering (förlovningsringen blir putsad i alla fall), så de får jag tillbaka om två veckor. Det kändes mycket naket utan ring på fingret, så jag har en pytteliten silverring som substitut nu Tungan ute 

    Vi har varit på provsmakning på 5 knop förra veckan, och det är det bästa jag varit med om i hela mitt liv. Allt var så obarmhärtigt gott, så vi rullade ut när vi skulle hem efteråt. Och oavsett vad som händer under resten av bröllopsdagen kommer ingen minnas något annat än att maten var fantastisk! Solig


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Grattis Hanna! :D

    Har du några tips till oss som det snart är dags för? Vad blev bäst och vad visade sig vara oviktigt till slut?


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Så härligt det låter! Skrattande 

    Tipset jag tar med mig är att dubbelkolla allt innan, för skulle vi komma någonstans och den vi har bokat inte är där kommer jag börja störtgråta. Det är min lösning på det mesta i och för sig, men inte så praktiskt när man blivit sminkad halva morgonen för att det ska hålla hela dagen, haha Cool 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag provade klänning hos Högtidskläder i fredags och var lite besviken över att de inte gjort alla ändringar vi kom överens om i april. Men de ville ändå ta betalt för lika många timmars arbete. Jag ska hämta den imorgon, så då får jag se vad de säger.

    I lördags hade jag min möhippa, och även om jag hade räknat ut att den borde vara då blev jag fullständigt överraskad. Både min karl och lillasyster som hälsade på stod i varsin provhytt på JC, och lillasyster bad mig hämta en annan storlek. Jag vände mig om och där stod alla tjejer och flinade som galningar. Men det blev en jättetrevlig och precis lagom dag, jag kom hem och svamlade en hel del så min käre älskling skickade iväg mig med orden "du är full, gå och ät något!"


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Om tio minuter är det bröllopsvecka för mig och min karl! :D Allt borde vara färdigt, vi ska träffa vigselförrättaren imorgon och bestämma upplägget på vigseln. Tisdag titta till lokalen, torsdag får vi nyckel och personalen som ska jobba under kvällen får träffa kocken och lära sig var allt finns. Då börjar vi duka och dekorera, fredag sista fixet och på lördag smäller det! <3

    Håret kommer min lillasyster göra. En enkel frisyr med lockar och kanske en fläta på sidan och en lösare uppsättning i nacken. Sminket gör jag på Body Shop, och det känns jättebra. Tjejen som sminkar mig är superduktig.

    Det börjar nästan bli lite nervöst, men det känns sååå bra att äntligen få bli fru till mannen jag älskat i snart sju år :)


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Mirred skrev 2015-07-20 08:03:49 följande:

    Åååå va roligt =) jag har ju fortfarande en vecka till som inte är bröllopsvecka.

    Vem på body shop ska sminka dig? Det är ju några där som är riktigt duktiga, har blivit sminkad där ett antal ggr inför olika tema-fester=)

    Jag och bonusdottern satt och gjorde rispåsar igår som gästerna ska få när de kommer till kyrkan för att sedan ha att kasta på oss =) dem är hjärtformade, räckte bara till hälften av påsarna så de blev att beställa mer så att vi kan göra klart dem!


    Linnéa heter hon. Blond, söt och ung tjej. Jobbar bara vissa dagar. Det här blir hennes första brudmakeup, men jag vill se naturlig ut och ha de färger jag trivs i, så det blir inte så avancerat :)

    Det enda som ska fixas i veckan är favours till gästerna, och jag har fixat cellofanpåsar och paketsnöre för att knyta ihop dem. Men jag vet inte vad vi ska ha i! Det vore trevligt med någon form av choklad, men min karl tror att de kommer smälta. Vi funderade på popcornkärnor och en lapp med "tack för att du poppade förbi" men det känns som att vi kommer få ta hem alla de påsarna efteråt. Och då känns det bara poänglöst.
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Tråkigt, Kotten. Kan ni höra av er till dem och fråga om det stämmer? Eller be släktingarna som sagt det till er att framföra att de måste höra av sig själva och tala om det?

    Man tycker ju att det borde höra till allmänt vett att bara tacka ja om man kommer, och i de fall där man får förhinder meddelar det snarast.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Om ni är på Gammlia imorgon och ser någon vandra runt i en vit spetsklänning med en skäggig man i släptåg är det vi som tar bröllopsfotona :D


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag är lyckligast i hela världen idag! (Förutom att jag vaknade efter 2,5 timmars sömn och mådde som en kratta.) Vädret var perfekt, min man klippte sig hos Wixners på morgonen och var så snygg att det inte är klokt. Fotografen skickade några bilder redan igår, och om resten är i samma klass så har jag absolut inget att anmärka på.

    Vi hade ett bröllopsbingo i festhäftet som gjorde att alla gäster slappnade av och pratade med varandra, tävlade mellan borden och hade jättetrevligt. En av rutorna var att bruden skulle fälla en tår för att de skulle få kryssa, så när jag höll tal till min man och började störtgråta så fort jag ställde mig upp kunde jag skämta bort det med "nu fick ni en tår, jag bjuder på den!"

    Allt var perfekt, våra vänner och släktingar stormtrivdes ihop och vi dansade första dansen på bryggan i solnedgången. Så gulligt att man smäller av :D


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Mirred skrev 2015-07-26 09:59:39 följande:

    Härligt Plättis! Åkte förbi 5 knop igår, men de va nog innan ni va där...


    Kul! Vi åkte dit strax innan 16, så det beror på när du var där Hela dagen blev perfekt, jag är fortfarande alldeles lyrisk. 

    Om ni är nyfikna så skrev jag ett inlägg nu idag och la upp lite bilder. 

    www.brollopstorget.se/wordpress/adinfinitum/
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag har inte hört att man måste ha tillstånd för det, men det kanske beror på hur många och var man är.

    Min hals bråkade innan bröllopet också, men jag tror att det var mest stress. Ett hett tips är att göra te av ingefära, honung och citron. Jag brukar hacka ingefäran och låta den dra i hett vatten, klämma ner lite citronjuice och röra i lite honung. Det lugnar halsen på nolltid


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Det ska tydligen gå kolla på ratsit.se, där står det Skatteverket registrerat båda som gifta också. Jag har fortfarande inte blivit registrerad som gift eller bytt efternamn än.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Jag ringde Skatteverket för att kolla hur det går med namnbytet eftersom de tidigare sagt att det kunde ta två veckor. Och nu har de tydligen så mycket att göra att man kan få vänta i åtta veckor på att det ska registreras. 

    Det går ju inte göra så mycket åt, men jag är lite besviken på att det tar så mycket längre än de sagt från början. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis
    Mirred skrev 2015-08-13 17:00:46 följande:

    Var precis inne på Skatteverkets hemsida...har mitt nya efternamn nu! Tog inte ens 2v :)


    Va?! För mig händer det ingenting alls, jag heter fortfarande samma som innan :/
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plättis

    Äntligen har mitt efternamnsbyte gått igenom! Jag har kollat Skatteverket typ två gånger om dagen, och nu i eftermiddag stod det helt plötsligt ett annat namn än tidigare Tungan ute


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Umeåbrud 2015