• Busmalin

    Umeåbrud 2015

    Mirred skrev 2014-09-29 09:19:25 följande:

    Välkommen TinaH!

    Vi satt och funderade på en sak igår, när sjutton ska man skicka ut inbjudningskorten? Hur tänker ni? El kommer ni skicka nå "save the date"


    Vi har meddelat familjen och en hel del kompisar redan vilket datum som gäller. Vi har ju familj och vänner som reser in i från England så de måste ju boka längre i förväg för att få bra priser på flygbiljetterna. Alla i vårt "entourage" är ju förstås medvetna om datum med - jag har tre brudtärnor och min fästman en best man och två marskalkar eftersom de är inblandade och bokar in det. Vore ju sjukt snopet om någon av dem blev dubbelbokade. ;)

    Folk är ju så sjukt nyfikna så de frågar ju såklart om det är bokat och när och så - och om de får fråga och får svar - och då blir det ju automatiskt ett "save-the-date" om det är personer man ändå tänkt bjuda. Sen skickar vi väl ut  de fina inbjudningarna några månader innan - men som sagt - de flesta vet redan ändå
    :-P
  • Busmalin

    Fint hår Ninjara! - Och bra serie! Jag har inte långt håt nog. Och vill hellre ha frisyr än utsläppt då jag har hopplöst rakt hår. Det skulle inte hålla en hel dag. 

    Jag har funderat lite i dessa banor

    Klassiskt. Som så mycket annat verkar bli när det gäller mig och bröllopsplaner. Glad

  • Busmalin

    Vi funderade ut datum först och kom fram till att slutet på Juni är bra då det förhoppningsvis har börjat bli varmt och man fortfarande har ljusa nätter. En bra kombo för alla som reser upp för bröllopet som inte varit med om de ljusa sommarnätterna som man själv är van.

    Så snart vi hade ett datum kollade vi på kyrkor och lokaler och bokade så snart vi hade hittat det vi gillade.

  • Busmalin

    Här rullar det på. Vi börjar komma något sånär överens om gästlistan. Den är den största pucken tycker jag. Såååå svårt att inte kunna bjuda alla alla alla. Och min karl vill  inte ha lika många gäster som jag...

    Är i Umeå i veckan och körde förbi Druidgården tidigare på väg genom stan. Iiihhh!! Vad kul det kommer att bli!

  • Busmalin

    Vad kul att läsa att det rullar på för er!

    Jag har suttit på Amazon och lagt massa dekorationer i inkorgen. En stor fördel med att ha en fästman med familjen i England då man kan handla asbilliga dekorationer och betala i pund! Skickar in beställningen lagom till att han åker och hälsar på över jul så han kan ta med tillbaka. Ett tips även till er då amazon kan kicka en del till Sverige.

    Har också kollat på fickpluntor på Etsy som man kan få ingraverade. De tänkte vi göra i två olika färger och ge till vårt entourage . Kommer bli super. Tror verkligen mina brudar skulle gilla att få en (rosa!) fickplunta som minne. ????

    När det gäller klänning är jag tillbaka på ruta ett då klänningen jag skulle köpt (skidades från Norge) har försvnnit i posten på vägen (its a long story). Så sjukt otur och jag blir less bara jag tänker på det. Vad är oddsen lixom?!! Morr!

  • Busmalin

    Ja nu börjar det vara en hel del som kommer på plats. Vi har bestämt utseende på våra inbjudningskort och ska beställa de engelska (måste ju skicka ut på två språk) i dagarna så vi kan se hur senare ut. Vi bestämde oss för Vistaprlnt och ett kort med en sida (istället för vikt) samt att vi skickar med ett separat papper med mer praktisk info. ????

    Jag hade alla tre av mina brudtärnor på plats i samma stad i helgen då vi passade på att gå och prova klänning så alla fick vaa med. Och som om det vore ödet så hittade jag MIN klänning! Dyr som stryk men med halva priset så blev det överkomligt. Dock så blev den så mycket finare (det gjorde hela klänningen) med en spetsbolero som i sin tur kostar 5000:- bara den!! Gaah! Det var bara att lägga fram sitt mastercard och köra. ???? Så mitt tips är att även testa med bolero om man är lagd åt spets-hållet. Ska försöka lägga upp en bild från Pinterest i samma stil när jag inte skriver från mobilen!

    Men sjukt pepp blir man när man har klänningen fixad!! ??

  • Busmalin

    Vad kul, Mirred!

    Jag hämtade upp min klänning idag!! Den ser i stort sett ut som denna men med 3/4-ärm. Det är liknande spets - men den skimrar inte utan är "matt spets''. 

    Jag är så himla nöjd!! :)

  • Busmalin

    Jag köpte den på Stockholm brud och fest. Det är en La Sposa, och även den beryktade boleron är en La Sposa. Jag som egentligen tänkt köpa en klänning på blocket. Men det gick ju som det gick och när jag sen provade denna så var det kört! :)

  • Busmalin

    Vad skönt Hanna80! Alltid kul när man checkar av saker på listan. :)

    Vi har kvar att boka fotograf. Fortfarande inte bestämt oss för vad vi vill ha ut av fotografen. Bara porträtt? Ute eller inne? Även med i kyrkan? Jag känner att vi vill ha foto med alla gäster med- ett gruppfoto och då blir det väl i samband med vigseln... Vi har ju heller inte tänkt att vi ska se varandra före vigseln (the english way) så vi måste ju fota oss efter vigseln. Vilket då även ger oss funderingen på vad gästerna ska få göra medan vi gör det i någon timma eller två (??). Typ dricka bubbel och mingla i festlokalen... Gissar jag. Men det kanske blir tradigt för dem att vänta. 

    Det är ju sjukt svårt att bestämma!! Hur har ni tänkt?? 

Svar på tråden Umeåbrud 2015