• Äldre 20 Aug 13:40
    113406 visningar
    467 svar
    467
    113406

    Umeåbrud 2015

    Jag och min fästman gifter oss också i Umeå i juni nästa år. Vi bor i Stockholm men jag kommer ifrån Umeå från början. Vi gifter oss i Holmsunds kyrka och har festen på Druidgården. 

    Vi hade en tanke att kanske gifta oss i Stockholm men jämfört med vad det kostar hemma-vid så var det inte så svårt att bestämma sig. Glad Vi får inresande från lite överallt, både Stockholm och ännu mer norröver men också en hel del gäster från England. 

    Plättis; vad var hyran på Druidgården förut? Jag tycker det verkar vara ett bra pris för det man får! 

  • Äldre 20 Aug 19:24
    #5

    Ja, så tänkte vi med.

    Har kollat på Sundlinska och den är verkligen super den lokalen med. Min mamma har dessutom mycket kontakter i den delen av bygden så det hade passat oss bra med. Men vi valde bort det av just den anledningen att fler kommer ditresta än som är från trakten och att ordna med transport (buss eller nån som kör skytteltrafik) på kvällen blev lite meckigt. Jag gillar inte att man måste tvinga folk att börja åka hem (eller kanske stanna för den delen) när det är så långt från stan. Då blev det bättre med lokal inne i stan där de flesta bor på hotell ändå.

  • Äldre 5 Sep 09:30
    #11

    Hur går det med klänningarna brudar? Jag har ju förstås turen att bo i Stockholm och här finns förstås ett större utbud 'n hemma i stan kanske? Men jag tänkter förstås inte lägga >20 000 på en klänning man bara ska ha en dag (och har en tight budget som det är med detta bröllop).

    Jag har dock helt snöat in mig på Pronovias kollektion - vilket direkt gör det lite svårare att hitta en klänning som är billigare. :-/ Men det är ju så fiiiint med spets och siden!

    Hur har ni tänkt? Är det nån av er som köpt en redan?

  • Äldre 5 Sep 10:37
    #13

    Jag är lite lur på denna:



    Den är ju så fin! Och har både spets och siden!

  • Äldre 5 Sep 10:40
    #14

    Jag är lite lur på denna:



    Den är ju så fin! Och har både spets och siden!

  • Äldre 5 Sep 18:47
    #17

    Fina! Plättis; ganska olika klänningar! Men man ska gå på känsla. Och ännu har du ju tid att hitta en ny med spets!

    Mirred; kul med officersmässen! Hade jag ingen aning om! Så fint det ser ut. Härliga gamla lokaler.

  • Äldre 6 Sep 17:28
    #19

    Jättesvårt! Är det nån som vet nån bra fotograf i stan med omnejd? Jag har noll koll!

    Vi kommer nog ha fotograf endast för porträtt efter vigseln då många gäster har bra kameror som kan fota före/efter och på festen. Man spar ju en del pengar på det med. Och vi ska försöka hålla oss under 50 000:- totalt. ???? Ni?

  • Äldre 8 Sep 13:54
    #26
    Plättis skrev 2014-09-08 10:35:35 följande:

    Vi åkte och tittade på Sundlingska i helgen, och det var verkligen jättefint. Ganska litet, men fint. Det enda som håller mig tillbaka är att det känns som att det är så mycket annat som händer runtomkring. Bangolf, sommarcafé... och där mitt i ska vi ha bröllopsmiddag. Plus att det tar ett tag att köra.


    Men de har väl inte sommarcafé och bangolf öppen när man hyr för bröllop? Den uppfattningen fick jag - men jag kan ha fel! Värt att dubbelkolla. Jag frågade och man fick iallafall hyra ett gäng klubbor och bollar så gästerna kan spela minigolf om andan faller på!

    Vad kul Ninjara att vi båda ska vara på Druidgården. Jag nojjar mest över hur man ska hinna få i ordning lokalen på dagen när man själv inte har så mycket tid till övers. Man kommer ju få delegera ut det - men vill ju inte att för många gäster ska vara inblandade så det inte blir en överraskning! Och disken! Hur ska ni göra med saker som ska diskas under kvällen? Vi ska nog försöka leja bort städ på morgonen så man slipper det. Inte speciellt sugna på städ dagen efter. 

    Och ja, hur kan våra sambos inte tycka att all planering är så kul?! Det är ju himla tur att man har familj och kompisar som tycker det är lika roligt som en själv... Haha!
  • Äldre 10 Sep 16:07
    #31

    Vad kul! 

    Min fästman (som är engelsman) märker jag eftersom har vissa preferenser som han tar för givet - utan att jag ens behöver ta upp dem. In- och utgångsmusik i kyrkan var ett sånt exempel. Och där han faktiskt har en åsikt väger den in ganska tungt. Så jag är med på det. Sen låtar som ska sjungas däremellan är en annan femma!
    Dessutom det faktum att vi faktiskt gifter oss i kyrka och inte borgerligt kom från honom. Det var lixom självklart även fast vi egentligen inte är särskilt troende. Men det känns rätt. Jag är dessutom både döpt och konfirmerad i Holmsunds kyrka - så det känns fint att gifta sig där med. 

    För övrigt så har jag lagt över ansvaret för vigselprogram och festprogram och allt annat layout-jox och printa det inför dagen (inte inbjudningskort som beställs från Vista-print och bordsplaceringslappar som jag köper från Amazon UK) på honom, då jag är sämst på sånt och har noll tålamod när det gäller att "klippa och klistra" i word - vilket är det enda program jag kan. Det verkar han vara OK med eftersom han jobbar med liknande saker förutsatt att jag ger honom text att sätta in.

    Men oftast låter det mest "Whatever is fine baby" "Whatever you think is best" blablabla här hemma. Han rullar med ögonen och tycker jag tjatar om bröllop mest jämt. hihi.

    Snart kanske urvalet minskar för lediga lokaler/kyrka Plättis så ni den vägen får lättare att bestämma er! ;)

  • Äldre 26 Sep 15:55
    #40
    Mirred skrev 2014-09-26 08:23:38 följande:

    Vi kommer skriva namnet på den/de vi bjuder på kuvertet. Blir mer jobb om man ska skriva deras namn på själva inbjudningskortet


    Ja. Så tänkte vi med! Och så har det varit på de bröllop jag/vi blivit bjudna till med. Jag ska beställa mina via VistaPrint - och då blir det ju rätt meckigt att göra varje kort unikt för varje inbjudetn person/par. Så på kuvertet räcker ju alla gånger tycker jag. Det är ju underförstått att inbjudan då gäller för de som står på kuvertet. 

    När det gäller Druidgården håller jag fortfarande på att klura på logistiken men helt klart måste man ju leja bort dekoreringen av den. Tydligen kan man få komma in i den redan kl 9.00 om ingen bokat den kvällen innan lät det som. Så kanske kan man vara med nån timma och komma dit med allt som ska dit. Kommer att bli ett rejält körschema för logistiken etc. den dagen. Men kul!!

    Jag funderar på att köpa nåt vitt (tunt) tyg att hänga på de stora gardinerna i lokalen så det blir lite ljusare - på tal om bröllopsbåge etc. Vi skulle ju ev. kunna dela på det Ninjara om det är något som vi båda vill ha.
Svar på tråden Umeåbrud 2015