• Kotten

    Umeåbrud 2015

    Vi ska också gifta oss i Umeå (även om ingen av oss bor där för tillfället). Vi har planerat att gifta oss 1 augusti och har precis börjat planera. Jag har bokat kyrka men inte hittat någon bra festlokal än, den jag har funderat på får jag inte tag i =/.

  • Kotten
    Mirred skrev 2015-01-18 18:35:53 följande:
    Välkommen hit!
    Hur kommer det sig att ni gifter er här? Är ni från stan el?
    Vart ska ni vigas och vilken lokal är det ni vill ha?
    Ninjara skrev 2015-01-18 15:41:22 följande:

    Pioner är ju helt vansinnigt fina. Ville först ha en sommarbukett tills det gick upp för mig att nä maj i Umeå är inte per automatik sommar i Umeå. Inte sommar bland odlarna heller tydligen så varken pioner eller liljekonvaljer finns då. Eller ja de finns men kostar nåt djävulusiskt.


    Nä, de är ju inte direkt sommar här i Maj...dock var det det för typ 2år sen el nått sånt har jag för mig...

    Jag har bott många år i stan och jag har både familj och vänner kvar. Umeå stads kyrka är tanken, angående lokal så någon form av lokal (jag tänker typ hembygsgård/bygdegård) där det finns bord, stolar + porslin men vi kan fixa resten själv. 
  • Kotten

    Var i Umeå har ni beställt brudbuketter/blommor? Nöjda? Jag har inte kikat så mycket på vad jag vill ha men känns viktigt att beställa någonstans ifrån där en får bra hjälp. 

    Vi har för övrigt efter en del om och men bokat kyrka+festlokal + gjort klart inbjudningstext så nu skickas inbjudan ut den här veckan (så fort jag har orkat pyssla ihop dom). Mycket skönt att ha dom tre stora grejerna så här tidigt avklarade, vi ska besöka festlokalen nästa gång vi är i Umeå för att sen börja planera hur vi vill ha det där :)

  • Kotten
    Plättis skrev 2015-01-20 09:24:02 följande:
    Vilken lokal blev det?

    Jag har tänkt gå förbi på några olika ställen när jag har tid över och kolla blommor och priser. Vi har det lite lindrigare eftersom jag inte har några tärnor och vi förmodligen bara kommer ha corsage till sambon. Hans bestman är självutnämnd, och det är mest för att han ville ordna svensexan
    Bygårn i Kassjö, enkel och relativt billig lokal som ligger utanför stan och där det går att släppa massor av barn lösa (över hälten av våra gäster har barn så det ställer lite speciella krav på lokalerna) och vi kan fixa mycket själva. Vi ska dit och kika när vi åker norrut nästa gång. Det blir mycket att fixa själva men det känns helt okej :)
  • Kotten

    Vi postade våra inbjudningar i torsdags morse vilket enligt Posten betyder att folk ska ha dom idag men så verkar inte vara fallet hos dom flesta. Dumma Posten.

  • Kotten

    Jag gjorde själv, gröna A5 papper som jag sen klistrade själva inbjudningstexten som jag skrivit ut på tjockare vitt papper. Jag dekorerade med lite klistermärken. Enkelt och relativt billigt, material till 25-30 inbjudningar kostade 400:-.

  • Kotten

    Vi hör att delar av våra gäster fått våra inbjudningar men bara en person har hört sig och tyckt det är kul. Jag börjar noja över det här (fånigt så klart).

    Jag beställde idag lite på vinst och förlust en klänning jag eventuellt vill ha på vårt bröllop mest för att få testa modellen och känna av. Jag vill inte ha en klassisk bröllopsklänning. Så jag tänker jag ska testa lite varianter.

  • Kotten

    NU har våra inbjudningar börjat landa hos folk. Några av mina syskon har hört av sig med hurra-rop och min kära far hade inte riktigt ord att beskriva. Det blev en smärre chock men han var glad och rörd. 

  • Kotten

    Nej, vi har inte förlovat oss utan vi körde på att utan att berätta bjuda in per post till vårt bröllop. Det kändes mest spontant och som en rolig grej :)

  • Kotten

    Jo, det var svårt men också roligt eftersom vi inte gjorde det den "traditionella vägen". Vi ville också säkerställa att folk tar ledigt och verkligen kan vara med och i vissa fall behöver folk ta ledigt långt i förväg då det blir en bit att åka :).

    Nu ska vi bara ta tag i resten av planeringen! Vi ska kolla på lokalen i slutet av februari för att då planera dekorationer och börja handla det. Sen ska vi ta tag i den stora frågan som är mat och börja skriva på brevet med mer information som alla som tackar ja kommer att få :)

Svar på tråden Umeåbrud 2015