• Ni med barn

  Lör 24 maj 2014 00:28 Läst 1796 gånger Totalt 5 svar
  Anonym (Slite­n morsa)
  Visa endast
  Lör 24 maj 2014 00:28

  Jag får mig snart ett NERVSAMMANBROTT! Min sambo och jag har vart tillsammans i snart 6 år, har 2 små barn som Tar precis all vår tid. Den ena är 2.5 och den andra är 1. Så ni Förstår kanske min frustration. Båda våra söner tycker inte om Att sova! Sedan födseln! Det är slit och krig varje kväll vilket resulterar med att man som Förälder är utmattad kl.23 när bägge ungarna ÄNTLIGEN somnat att man inte orkar ha tid för sig själv eller sin kille. Jag dör på insidan! Jag älskar mina barn men de lyder aldrig, vill aldrig äta, kastar saker i golvet, gör gärna sönder saker, skriker efter glass, sover middag kl.16 för de är övertrötta vilket betalar sig på kvällen sen när VI vill umgås, men då e barnen vakna för de sov middag sent. Vi vet att de inte borde få sova sent men När de somnar i bilen så är det omöjligt att inte låta de somna. Vissa dagar är bara otur med tider men oavsett. Helt fel forum kanske men någon måste känna igen sig? När ska man hinna planera bröllop, gifta sig. Njuta av varandra och livet när barnen tar varenda minut av dig och all energi. Vi pratar om 2 barn som gärna vaknar på nätterna också. Lite nattskräck, mardrömmar osv. Vi jobbar heltid bägge två nu sedan en kort tid tillbaka. Vi gör allt för våra barn, men ibland vill vuxna bara få vara vuxna... Med varandra. Så man kan få glömma alla bristningar, hängtuttar, framfall och inkontinens man åker på genom att föda! Vara den man va innan, bara en kvart eller så!!! Hur orkar ni andra? Vad gör ni för att inte glida isär??? Jag var bara tvungen att få skiva av mig lite....

 • Lör 24 maj 2014 05:43 #1

  Ni behöver ändra era rutiner. Och ja barn är fantastiska men att ha två så små barn tar och kräver all er tid. Bättre att de sover middag på dagis och INTE somnar kl 16. När det är kväll är det kväll. Ni bestämmer när de ska sova och gör rutinerna till lugna och trygga sådana. Jag förstår dig, har sex numer vuxna barn varav två med 14 månader emellan så jag vet hur jobbigt det kan vara. Styrkekramar.

 • Anonym (Rutin­er)
  Visa endast
  Lör 24 maj 2014 06:09 #2

  Hur ser rutinerna ut på dagis? Där brukar de sova lunch i vanliga fall kring 11:30.


  Vi har två barn (2 och 4år), har aldrig hjälp med barnvakt. Vi har fått in rutinerna riktigt bra, nästan så bra att folk gnäller över att de har skalmansklockor. 


  De vaknar runt 6-7 på morgonen, den ena sover lunch (äldre har slutat sova på dagen) runt 11-11:30 till kl13-13:30. Sedan ska de ligga i sina sängar för natten senast 19:30. 


  Klart att ibland blir det mardrömmar, kissanödig osv på nätterna. Oftast sover de hela natten och är de rädda får de komma till oss. 


  Vi har valt att ha morgonpigga barn, för att kunna ha kvällarna för oss själva.


  Visst känns det trist att aldrig kunna gå på bio tillsammans, gå på en romantiskmiddag osv men vi försöker hitta våra guldkorn hemma. Tappa upp ett bad tillsammans, äta middagen efter barnen somnat, se en film eller bara ta en kväll där vi sitter och pratar med varandra. 


  Bakslag kommer, då det är upp och ner med allt. Har dina barn alltid varit så oregelbundna?

 • Lör 24 maj 2014 07:21 #3

  Instämmer med ovan.

  Lillan, knappt två är vaken ca 06.30-12.00 sover till 13.30, sen är det läggdags 19.30.

  Det är ju omöjligt för ett barn att sova så sent och sen somna tidigt på kvällen? Det är nog bara att bestämma sig för att ändra rutinerna bara. Då kanske de kan sova ostört på natten dessutom!

 • Lör 24 maj 2014 08:04 #4

  Usch vad jobbigt ni har det förstår att du är helt slut! Kan erkänna att emellanåt så är jag också totalt slut och vill bara låsa in mig på sovrummet och gråta en skvätt för det är tufft att va föräldrar men det är också jätte viktigt att aldrig ge upp, för det blir bättre :) Jag ger samma råd som dom andra här och det är rutiner. Det kommer bli riktigt tufft dom första dagarna när ni ska få in dom nya rutinerna men sen blir det bättre.

  Vi hade en tuff period här hemma med en uppstudsig 7åring som vägrade lyssna, då tog vi till belöningschema. Vi gjorde en tavla där vi valde ut ett 3 saker som vi tyckte va viktiga, där kan du välja tex sitta still och äta , ligga still i din säng när man lagt sig mm. Om hon klarade detta så fick hon massa beröm plus att hon fick tex välja en extra godis på lördagen, leka med en kompis, läsa bok när hon la sig. Enkla saker som ändå blev jätte stora för henne.

  Sen nätterna, jag har en kompis och hennes dotter hade nattskräck och det är verkligen fruktansvärt jobbigt. Jag har för mig att dom fick som råd att först se om det fanns ett mönster i när hon vaknade och för henne så va det så, nästan samma tid varje natt. Då skulle dom väcka henne varje natt en stund innan det vanligtvis började. För dom funkade detta. Men googla det för då kan du få mer info för jag är inte exakt säker på hur dom gick tillväga.

  Tänker på er!

 • Lör 24 maj 2014 09:42 #5

  Rutiner rutiner rutiner -   ni MÅSTE ha rutiner - varje dag - hela året om. Finns inga genvägar.  Man får inte fuska för då blir man slutkörd och hela dagen vänds uppochner vilket ni har förstått vid det här laget. 

  Ni som föräldrar måste ha struktur på vardagen likväl som på helgen och det är ni som sätter gränserna.  Det är inte okej för barnen att skrika, springa runt och bete sig illa bara för att dom är slutkörda och det är inte okej för er som föräldrar att låta dom bete sig så för att NI är slutkörda. 

  Ni måste sätta er ner med papper o penna och se över era rutiner och regler. Kanske ni också behöver rent handgripligen hemmavid organisera om så vardagen flyter på bättre. Kanske ni måste möblera om tex så barnen kan somna bättre, tryggare och snabbare vid nattning?  Ni som föräldrar kanske behöver hitta varandra bättre i kommunikation och rutiner er emellan. Ni kanske måste dela ansvaret för barn och hem på ett bättre sätt ? 

  Ni måste helt enkelt fundera vad ni kan förändra och förbättra och vad som verkligen MÅSTE ändras för att familjen AB ska kunna fungera. 

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll