• Maj12
    Äldre 24 May 08:04
    2467 visningar
    5 svar
    5
    2467

    Ni med barn

    Usch vad jobbigt ni har det förstår att du är helt slut! Kan erkänna att emellanåt så är jag också totalt slut och vill bara låsa in mig på sovrummet och gråta en skvätt för det är tufft att va föräldrar men det är också jätte viktigt att aldrig ge upp, för det blir bättre :) Jag ger samma råd som dom andra här och det är rutiner. Det kommer bli riktigt tufft dom första dagarna när ni ska få in dom nya rutinerna men sen blir det bättre.

    Vi hade en tuff period här hemma med en uppstudsig 7åring som vägrade lyssna, då tog vi till belöningschema. Vi gjorde en tavla där vi valde ut ett 3 saker som vi tyckte va viktiga, där kan du välja tex sitta still och äta , ligga still i din säng när man lagt sig mm. Om hon klarade detta så fick hon massa beröm plus att hon fick tex välja en extra godis på lördagen, leka med en kompis, läsa bok när hon la sig. Enkla saker som ändå blev jätte stora för henne.

    Sen nätterna, jag har en kompis och hennes dotter hade nattskräck och det är verkligen fruktansvärt jobbigt. Jag har för mig att dom fick som råd att först se om det fanns ett mönster i när hon vaknade och för henne så va det så, nästan samma tid varje natt. Då skulle dom väcka henne varje natt en stund innan det vanligtvis började. För dom funkade detta. Men googla det för då kan du få mer info för jag är inte exakt säker på hur dom gick tillväga.

    Tänker på er!

Svar på tråden Ni med barn