Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    Hur mycket tårta beställde ni?

    En person, som är konditor (har bageri och café), sa att hon aldrig någonsin varit med om att det blivit för lite tårta på ett bröllop och att hon alltid rekommenderar att man beställer färre bitar än vad det är personer på bröllopet. Dels för att man ofta äter en hel del annat, dels för att inte alla kommer vilja ha/tycka om tårtan och dels för att bröllopstårtor generellt sett har mer fyllning osv än en "vanlig" tårta. Alltså är större så att säga.

    Vi beställde en tårta för 50 personer och vi hade 60 gäster. Hela bottenvåningen blev över. Då åt vissa flera bitar och några ingen bit alls.

    Men det beror ju också lite på vilken typ av tårta man vill ha osv. Vill man inte behöva vara osäker, så kan man ju beställa exakt rätt antal bitar och skära upp tårtan åt gästerna, så att alla får en bit var - varken mer eller mindre. Tex man rullar in hela tårtan, brudparet skär varsin bit, sedan rullas tårtan ut och skärs upp på fat. Alternativt att man har någon som står och skär upp tårtbitar till gästerna, så man inte riskerar att några tar väldigt stora bitar så det blir för lite.


Svar på tråden Hur mycket tårta beställde ni?