• augusti

    Kina klänning eller original? Min värld vändes upp o ned.

    Åh vad jag är kluven. Men jag börjar med att be om ursäkt för ett långt inlägg.

    Jag har hela tiden tänkt såhär att jag köper en billig Kina klänning.
    Anledningar:
    - jag kommer bara använda den EN gång i mitt liv, så även om den inte är lika vacker som min drömklänning så spelar d ingen roll.
    - det innebär att jag får mer pengar över till annat såsom bröllopsresa tex.

    Nu var jag o provade klänningar igår och kom över Maggie Sotero. Jag skulle aldrig ha börjat prova. Jag är totalt frälst i hennes 2014 kollektion. När jag jämförde med Kina klänningarna så var det liksom ljusår emellan detaljerna på klänningar från Maggie och från Kina. Jag kan ju inbilla mig för jag är nykär men...
    Jag provade dessutom flera modeller som var mkt mkt snarlika, men vissa klänningar satt jätte illa och andra jätte bra, vilket gör mig nervös att beställa något spm jag inte vet bur det sitter på mig, även om modellen är likadan som den där Maggie klänningen jag vill ha.

    Då har jag räknat lite och kommit gram till att Kina klänning blir ca 4500kr, inkl tull moms osv.
    Maggie klänningen var 12900.
    Det är prisskillnad men;
    - jag vet precis vad jag köper och kommer vara nöjd
    - detaljerna (jag älskar detaljer) är jätte mkt finare och jag kommer känna mig som en prinsessa!

    Men ÄR DET VÄRT DET.??
    Vet inte ens om Kina kommer fatta vad jag e ute efter när jag skickar efter en beställning på att sy upp efter önskemål, och ordinarie sortimentet ser inte alls lika kul ut längre nu när jag hittar Maggies hemsida....
    Åååh vad skulle ni göra?
    Kan lägga tillsätt jag inte sitter inne påhugg mkt pengar som helst, så att ja jag kan köpa klänningen, men det kommer kännas av.

    www.maggiesottero.com/collection.aspx

  • Svar på tråden Kina klänning eller original? Min värld vändes upp o ned.
  • TheD

    Men jag blev besviken på "riktiga" klänningar efter att jag hade fått hem min från Kina ;) Så det är åt båda hållen. Sen tror jag att det finns fler Kinaklänningar i butiker som andra kallar billigare osv.

  • Himla

    Maggie Sotteros klänningar är fantastiska :) Vilken hade du tänkt dig?

  • JW2014
    TheD skrev 2014-04-06 18:50:02 följande:

    Men jag blev besviken på "riktiga" klänningar efter att jag hade fått hem min från Kina ;) Så det är åt båda hållen. Sen tror jag att det finns fler Kinaklänningar i butiker som andra kallar billigare osv.


    Men du tvekade ett tag då eller? Du provade inga i butik innan så då måste du varit ute och provat äkta brudklänningar efter att du fått din kinaklänning? Vad fick dig att vackla i ditt val?
  • JW2014
    TheD skrev 2014-04-06 18:50:02 följande:

    Sen tror jag att det finns fler Kinaklänningar i butiker som andra kallar billigare osv.


    Jo det finns nog mycket billiga brudbutiker som säljer kinaklänningarna. Jag besökte blue crown fashion och flera av deras klänningar var tydliga kopior... Några med dåliga sömmar och trådar som hängde :( Inget fel att sälja billiga klänningar men det är inte ok att försöka sälja dåliga varor till kunder.
  • augusti

    The d.

    Vad blev du besviken på då? Intressant att höra åt andra hållet också!

    Jag kollade iaf via Maggie sottero hemsidan att butiken jag tänkte handla i år äkta återförsäljare av märket.

  • TheD

    Tvekade? Nej, aldrig :) Provade ingen som jag skrev i tidigare inlägg. 

    När maken och marskalk provade frack så gick jag och kände på klänningarna och kände mig...letar efter ett ord. Inte smutsig men det..hm, men klänningarna kändes hemska :) Så jag blev då mer övertygad om att jag hade gjort rätt val och skulle gladeligen göra samma sak igen. Men jag vill ha kvar karln jag har :) 

    Sen tror jag också att upplevelsen av kläder man beställer kan vara olika beroende på från vilket ställe det är beställt, vilken ton man har haft mot företaget/säljaren osv. 

    Har beställt festklänning från Kina och om jag inte hittar min examensklänning i London så beställer jag från ett företag som, till min förvåning - NOT, syr kläder i Kina ;) Som alla andra produkter som finns i allas hem... 

  • augusti

    Himla

    Jag vill ha en adalee!

    Trodde den skulle vara för mkt men den var alldeles perfekt på mig! Passar mig som gillar när det är lite mer lagom men inte för mkt :)

    Tyckte Jessica var väldigt vacker också men liiite tråkig på mig.

  • meandmylove

    Har inte läst kommentarera men kan du inte leta efter en beg? Det finns ju en uppsjö på blocket. Testa sök om den finns isåfall kan man ju komma billigt undan och få en orginal!

  • daniiel

    Har du kikat på www.preownedweddingdresses.com

    När det gäller kinaklänningar så har jag själv beställt fyra stycken brudklänningar och två tärnklänningar. Jag är jättenöjd och skulle definitivt beställa fler om det behövdes. Många gånger sys klänningarna upp i samma "fabriker" av likadana tyger osv som dyra designerklänningar. Hur kan priset då vara så lågt? Ja, det är inte en mängd mellanhänder som ska ha sin del av kakan. Givetvis (och det är jag alltid noga med att påpeka) så är det en chansning, för det finns inga garantier, vilket också är en sak som påverkar priset. Man kan få hem en klänning som inte alls blev som man hade tänkt sig, men man kan också bli väldigt nöjd. Vissa är katastrofala, andra jättefina! Jag har sett många, många kinaklänningar, men också många originalklänningar i butiker och det kan skilja sig en hel del mellan klänningarna i kvalitet och utförande - men inte alls så att det alltid är sk. kinaklänningen som är den sämre, inte alls.

    Att beställa en klänning som man inte sett, inte prövat, det är inte för alla och jag tycker inte det ena alternativet är sämre än det andra. Man måste känna efter själv vad man vill, hur man vill göra, vad man vill spendera sina pengar på och hur mkt man kan spendera.

    Oavsett hur du väljer att göra, så hoppas jag att du tillslut lyckas hitta en klänning du känner vacker i och som du känner var väl värd pengarna - oavsett hur mkt du väljer att spendera och vart du köper din klänning ifrån. 


  • augusti

    Kloka ord Daniiel!

    Jag tror att det är väldigt viktigt för mig att klänningen blir perfekt. Jag får budgetera om lite istället.

    Jag tror absolut att det finns fantastiska klänningar från Kina. Det är bara att jag inte vill riskera något när det gäller bröllop.

Svar på tråden Kina klänning eller original? Min värld vändes upp o ned.