Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    Förlovningsfest - typ, tema, meny?

    Om ni planerar att gifta er, vill gifta er, så är ni ju faktiskt redan förlovade ;)

    Förlovningsfester är inget stort i Sverige, nej. Jag vet inte av någon som haft fest för att fira det. Ett grattis av föräldrarna och bästa vännerna sådär - ja, men inte just något mer. Det betyder ju dock inte att man inte kan ha en förlovningsfest.

    Ni har ju dessutom flera saker att fira, så kör på, klumpa ihop det och ta chansen att fira och ha kul med era nära och kära! I inbjudan kan ni ju skriva just det, att mkt har händer under våren och att ni hoppas att dom vill komma och dela er glädje över det.

    Jag skulle dock rekommendera att om ni ska ha något, så ange en tid för när gästerna ska anlända, så att ni kan ordna det med maten osv. Eftersom ni eventuellt tänkt ha det. Även om det är en kall buffé, så vill man kanske inte att maten ska stå framme i timtals och jag skulle nog som gäst känna mig lite obekväm att anlända kanske kl.16 och vara bland dom första som äter, medan kanske inte så många andra är där, och samma sak att kanske dyka upp kring kl.19 för att se att dom flesta övriga gästerna redan ätit. Är det inte trevligare då att alla kommer samtidigt, ni ordnar med en ordentlig och genomtänkt bordsplacering och alla får en chans att äta tillsammans?

    Men en lättare kall buffé med tårta som efterrätt vid kl.18 och sedan varmkorv som vickning vid midnatt kanske? Nu vet jag inte hur många gäster ni tänkt er osv, men att laga en kall buffé själv är inte så hemskt och man kan komma undan väldigt billigt :) 

    Och gällande tema, så är det ju bara fantasin som sätter gränserna. Ni kan ha vintage och marint med färgerna marinblå, röd och gult. Vitt är ju mer som en bas. Hur avancerat ni väljer att göra det, beror ju på vad ni har för budget, hur mkt tid ni vill lägga ner på det hela osv. Vad ni har för förutsättningar helt enkelt.

    Men jag tycker definitivt att ni ska ställa till med kalas om ni vill det, för man kan aldrig fira saker för mkt eller ofta och det är ju jättebra att ta alla chanser man får att göra något kul för/med sina nära och kära :D Jag tycker att vi i Sverige överlag kan bli lite bättre på det ;)


Svar på tråden Förlovningsfest - typ, tema, meny?