• Jobbig väntan..

  Lör 5 apr 2014 18:37 Läst 3561 gånger Totalt 20 svar
  Anonym (bebis­tankar­)
  Visa endast
  Lör 5 apr 2014 18:37

  Jag & m2b gifter oss 29:e juli i år. Vi har gått i bebistankar & diskuterat att börja efter bröllopsresan i september. Men nu tycker vi båda att ddet känns otroligt jobbigt att behöva vänta! Vi båda vill liksom börja nu...

  Samtidigt vill jag vara mitt vackraste på bröllopet & är orolig över att klänningen inte skulle passa om man blir gravid...(det är dock snörning i ryggen)

  Hur skulle ni resonera? Det känns bara som man går & väntar på allt...riktigt trist... :/ 

 • Anonym (Vänta­r)
  Visa endast
  Lör 5 apr 2014 19:09 #1

  Vi är i samma sits. Vi väljer att vänta till åtminstone efter bröllopet, vet inte om vi väntar ända till efter bröllopsresan dock... Jag har flera kompisar som mått riktigt dåligt under sina graviditeter och det känns som att det vore så himla trist att må illa eller ha svår foglossning på bröllopsdagen. Har man tur mår man ju jättebra och är vackrare n någonsin men jag vågar inte chansa.

 • Anonym (bebis­tankar­) Trådstartaren
  Visa endast
  Lör 5 apr 2014 19:21 #2

  Det är ju så himla jobbigt när det blir så att man bara väntar på allt... :( När gifter ni er?

 • Anonym (Vänta­r)
  Visa endast
  Lör 5 apr 2014 20:08 #3

  I början på juli. Visst är det jobbigt, men jag försöker se det som att jag ser fram emot bröllopet istället för väntar. Samma sak med bebisverkstaden, ser fram emot och längtar dit istället för att vänta :)

 • Anonym (bebis­tankar­) Trådstartaren
  Visa endast
  Lör 5 apr 2014 20:41 #4

  Jo det är ju sant. Jag önskar jag hade en del bröllopsplanering kvar så jag kunde fokusera mer på det. Men allt är klart som för tillfället ska fixas så det känns som en evighet till bröllopet...

 • Lör 5 apr 2014 21:56 #5

  Vill ni inte vänta, så vänta inte.

  Jag kan lova dig att du inte kommer bry dig om varken klänningen eller något annat när ni väl har erat lilla pyre sedan. Då kommer det kännas som att det var värt att kanske behöva byta ut klänningen ;) Men, det är redan april och bara tre-fyra månader kvar till ert bröllop, så chansen att du hinner bli gravid så pass snabbt att du kanske har en liten bula är inte överhängande. Jag skulle nog oroa mig mer över illamående och trötthet, men det är ju verkligen inte alla som har det eller har så pass mkt att det upplevs jobbigt. 

  Men som sagt, vill ni börja försöka redan nu, så gör det :) 


 • Anonym (Samma här!)
  Visa endast
  Lör 5 apr 2014 21:57 #6

  Vi vill också ha bebis och vi gifter oss i slutet av augusti! Vi får se hur vi gör, jag har sagt att det blir tidigast i maj i alla fall, då kommer jag ju i alla fall i klänningen (om jag inte sväller upp REJÄLT, den är nämligen ganska stor).

  Jag tror vi inte kommer kunna vänta till efter bröllopet, så jag får bara hoppas att jag inte mår jättedåligt. Med min tur kommer jag väl göra det, men då får vi ta dagen som den kommer. Jag tänker som så att jag har väntat så länge på detta barn och om jag mår piss på bröllopsdagen så får det vara värt det ändå. Vi är SÅ redo.

  Jag har en bekant som har mått riktigt uselt fram till vecka 14, men sen ganska okej... blir jag gravid i maj så blir ju bröllopdagen omkring vecka 14, vilket ju inte betyder något men man borde klara sig från det värsta illamåendet men inte ha nått foglossningsproblemen.

  Viken matematik... ;)

 • Anonym (Den tråkig­a)
  Visa endast
  Sön 6 apr 2014 02:45 #7

  Känner ni för börja så tycker jag att ni ska köra ,jag vill inte va elak men självklart finns det dom som blir gravida på första försöket men ville bara säga att det tog 8 månader för mig att bli gravid och dom flesta jag känner har det tagit ca 6-12 månader att bli gravid. Om ni skulle ha turen att det tar sig på första försöket och du är gravid på erat bröllop så kommer du va så lycklig så du bryr dig inte om något annat.

  Lycka till!

 • Anonym (Samma här!)
  Visa endast
  Sön 6 apr 2014 07:54 #8

  Ja, precis, vi hoppas så kart att det år snabbt för oss men man inser ju att det kan ta lång tid också.

  Jag tror vi kommer starta i maj eller juni, men vi får väl se.
  Ni gifter er ju en månad före mig så ni kan bara sätta igång nu hehe =)

 • Anonym (ingen­ting!)
  Visa endast
  Sön 6 apr 2014 08:51 #9

  Men hallå, det är ju inte lång väntan alls! Ni har en fin vår och sommar att se fram emot, semester och bröllop, så snart är ni ju där! Tycker verkligen inte att det är något att klaga över. Och som andra har sagt, är den korta väntan verkligen olidlig, så kan ni faktiskt sätta igång nu. Risken att du hinner bli gravid innan bröllopet och mår illa på er stora dag, den finns ju där, men samtidigt är nog lyckan större än illamåendet så att säga. Dock kanske inte så kul om du är nygravid och inte vill berätta för någon på bröllopet om det, utan får smyga med att du mår skitdåligt. Själv mådde jag konstant illa vecka 7-13. Alltså enklast att vänta ;) Snart är ni där ändå!

 • Anonym (bebis­tankar­) Trådstartaren
  Visa endast
  Sön 6 apr 2014 15:54 #10

  Tack snälla allihopa! Vet varken ut eller in- men även om vi vill börja innan bröllopet att försöka så behöver man ju inte börja på en gång heller...får väl se hur det blir helt enkelt...

  Tänkte att ja men om vi väntar med att försöka till strax innan...eller strax efter... men svårt är det när m2b verkar vilja att vi börjar nu på en gång... (vilket jag ju med vill egentligen...)

   

 • Tis 22 apr 2014 17:03 #11

  När jag gifta mig var jag gravid i tredje månaden. Så det tar lite tid innan det syns ;) OM man nu inte äter mängder!


  Jag kunde dock inte äta så mycket pga mådde pyton av lukten och smaken av lök. Klarade alltså knappt någon sorts mat :p


  MEN nu med andra barnet hade jag inte kunnat få på mig en klänning, magen syntes nästan direkt! Och jag mådde skitilla och hade ont genom nästan hela graviditeten.


  Så även om första barnet är lättast skulle jag nog säga att det är bättre att vänta, risken finns att du inte mår så bra på bröllopet och det vore ju skittrist!


  Många mår bra, och förutom löken mådde jag prima under hela första graviditeten. Men det är så olika från graviditet till graviditet och kvinna och kvinna.


  Den enda som kan fatta beslutet är du.


  Och oavsett om graviditeten är jobbig eller ej så är ju barn något av det absolut bästa som finns, så jag menar inte att avskräcka dig från att skaffa barn nu, haha.


  Men jag rekommenderar att vänta iaf, till strax efter, för säkerhets skull... som sagt mådde jag ju illa och hade ont bara någon vecka efter att jag blivit gravid, förstod inte att det var därför förrän efter ett neg gravtest och sedan två pos.


  Lycka till!

 • Ons 23 apr 2014 15:42 #12

  Vi har också pratat en hel del om barn. Jag vill ha barn för typ ett år sedan, medans min sambo inte har känt sig redo. Nu gifter vi oss i maj nästa år, och då kommer vi också börja försöka skaffa barn, efter bröllopet alltså. Bröllopsresa kommer vi boka efter bröllopet (vi kommer önska oss bidrag i bröllopspresent), så då kan man ju anpassa lite OM vi lyckas bli gravida med en gång... Mina föräldrar försökte i 3 år innan de blev gravida med mig, sen är deet 6 år mellan mig och första brorsan, och ytterligare 4 år mellan honom och sista brorsan, och det var absolut inte tänkt att vara så länge emellan. Risken finns ju att jag har ärvt lite av dessa svårigheter, men vi får se.

  Det löser sig säkert till det bästa i slutändan!

 • Ons 23 apr 2014 16:06 #13

  Det är snart den 29 juli, jag skulle vänta! Om jag ser till mig själv så vill jag göra allt för att må så bra som möjligt på bröllopsdagen, och inte hålla igen utan festa, dansa och dricka champagne natten lång. Och låta dagen bara handla om min blivande man och mig, för jag tänker att när man är gravid är det liksom viktigare än allt annat, eller om man försöker bli gravid men inte lyckas så blir det kanske ett orosmoment på bröllopsdagen... Men så har jag ingen barnlängtan heller, om man verkligen längtar är det väl bara att sätta igång :)

 • Ons 23 apr 2014 16:15 #14

  Ännu en med en längtan!


  Fästmannen starta bebisverkstan efter bröllopet. (Vi gifter oss den 14 juni i år.) Men jag vill vänta tills efter sommaren, eftersom att vi flyttar precis innan bröllopet och åker sen på smekmånad till Miami i 15 dagar. Med andra ord är det så mycket just nu, samtidigt längtar jag nästan ihjäl mig.. Vill så gärna skaffa barn och har längtat ett bra tag nu men tiden går fort och innan vi vet ordet av så är sommaren förbi. Vi får avvakta lite och se

 • Alylly­ra
  Visa endast
  Tor 24 apr 2014 16:32 #15

  Vi (well, jag) ville gärna ha barn, men bestämde oss för att vänta till efter bröllopsresan, vilken var 3 månader efter bröllopet. Jag höll på att längta ihjäl mig (och gör fortfarande - vi har inte lyckats riktigt än, men jobbar på det ;).

  Men tiden gick fort, och jag hade inte velat ha alla tankar som jag har nu att koncentrera mig på när vi planerade. Räkna dagar, inte riktigt veta när mensen kommer, fundera på vad man får äta och inte äta, försöka vänja sig vid tanken, allt sånt hade varit jobbigt om vi samtidigt hade försökt planera bröllopet. Nu är det istället lite kul :)

  Det finns inget rätt eller fel, men jag är glad att vi väntade. Jag kunde på så sätt njuta mycket mer av både bröllopet och smekmånaden.

 • Sön 27 apr 2014 23:42 #16

  Med så kort tid kvar hade jag absolut väntat... jag blev gravid typ på en gång, mådde jätteilla i fyra månader, hade typ alla krämpor man kunde ha under hela graviditeten och hade INTE njutit av ett bröllop under rådande omständigheter... Illamående, foglossning (=sjukt ont i ryggen för min del), restless legs (kom iofs senare), nästäppa, en helt sjuuuuk trötthet i typ 8-12 veckan (sov flera timmar på dagen, var tvungen att vila halvvägs upp för trappen etc)... you name it...

  Jag är en 36/38 i vanliga fall, men fick mage snabbt trots första barnet och hade nog inte kunnat ha en klänning som passade mig i vanliga fall (åtminstone inte om den inte vore högt skuren under bysten).

  Det är såklart olika för alla, men om jag hade gift mig på det sätt jag vill gifta mig så hade jag inte haft en kväll så som jag skulle vilja ha det, trots att det ju blir tidigt i graviditeten om det skulle ta sig snabbt.

  Dessutom vet jag inte om jag hade orkat ta den diskussionen med en ev möhippa innan (det är ju risk att det, om man får en hippa, isf blir så tidigt att man inte vill berätta). Eller på bröllopet för all del, men då är det ju lättare att dölja det när man kan planera själv.

  Du får känna efter vad som känns viktigast. Kanske har du inga direkta förväntningar på bröllopet, utan det får bli lite som det blir. Det kanske inte är så stort heller? Det är ju så olika vad man har för tankar och känslor kring det hela. Man kan ju inte veta hur den egna graviditeten blir, en del seglar ju igenom den utan minsta krämpa medan andra (som två jag känner) blir inlagda med dropp pga att de kräktes så mkt i början :S

 • Mån 28 apr 2014 12:15 #17

  Jag var så sjuuukt trött första 12 veckorna och mådde illa om jag åt i vanlig takt. Jag blev illamående av alla maträtter jag tidigare älskat så jag hade väntat om det rör sig om så lite tid. Men det beror ju också på hur mycket ni mentalt satsat på bröllopet och hur viktigt det är att du kommer må toppen och kunna dansa hela kvällen. Jag slapp dock humörsvängningarna som är väldigt vanligt men extra känslig och närmare till tårarna hade man ju :). Att få barn är det bästa som hänt mig men jag är glad att vi hann ha vårt drömbröllop innan.. Ett minne som är extra viktigt för oss nu när allt kretsar kring lillan.

 • Anonym (bebis­tankar­) Trådstartaren
  Visa endast
  Mån 12 maj 2014 11:51 #18

  Hej alla & tack för era svar!
  Förlåt att jag ännu inte svarat, vart frånvarande ett tag.
  Jag & min fästman har bestämt oss att vi kommer påbörja vårat bebisprojekt nu i maj. Vi känner att vi inte vill vänta mer. Bröllopet är ganska litet & kommer inte pågå hela natten. Det kommer endast vara vigsel & fotografering som avslutas med middag på en restaurang & tårta. Ingen alkohol har vart bestämt redan från början. Klänningen går att reglera i ryggen så den blir större. Förhoppningsvis mår jag inte dåligt på min dag. Som tidigast kommer jag vara i vecka 9 om det skulle ta sig på första försöket.

  Det känns som allt kommer gå bra, hela livet börjar falla på plats nu :)

 • Mån 12 maj 2014 12:57 #19

  Vi är i samma sits! Vi gifter oss i slutet av augusti och har bestämt oss för att INTE vänta. bbörjar försöka NU ;) visst... man kan må skitdåligt. Illamående, foglossning etc. men man kan också få flunsan tex utan att vara gravid och ändå må dåligt på bröllopet.  

  Vi har även smekmånad bokad i november... blir jag gravid och inte kan åka så får det bli så. Då får vi boka om den till ett senare tillfälle :)

 • Anonym (bebis­tankar­) Trådstartaren
  Visa endast
  Mån 12 maj 2014 18:33 #20
  Tossen skrev 2014-05-12 12:57:40 följande:

  Vi är i samma sits! Vi gifter oss i slutet av augusti och har bestämt oss för att INTE vänta. bbörjar försöka NU ;) visst... man kan må skitdåligt. Illamående, foglossning etc. men man kan också få flunsan tex utan att vara gravid och ändå må dåligt på bröllopet.  

  Vi har även smekmånad bokad i november... blir jag gravid och inte kan åka så får det bli så. Då får vi boka om den till ett senare tillfälle :)


  Åh men vad härligt med någon mer som tänker som vi! Hoppas på det bästa för er! Vår resa är bokad i Augusti- hoppas kunna åka då :) Nu när du säger det är det ju sant att man ändå kan vara sjuk så här kör vi på! :)
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll