• daniiel

    Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Den gamla tråden: Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Den gamla tråden innehåller så många inlägg och sidor att den blivit lite svårläst och inaktuell, så det var dags att starta på ny kula och hoppas att nya "kinaklänningsbrudar" hittar hit. Precis som i den gamla tråden ska det främst vara en plats att diskutera allt som har med kinaklänningar att göra, men också en plats för prat däremellan om alla möjliga vardagliga ting och funderingar. En social tråd för brudar som funderar på, ska beställa eller har beställt en kinaklänning! :)

    Kinasidor som just nu är populära att beställa ifrån:
    www.landybridal.co
    www.dinobridals.com
    www.lightinthebox.com
    www.jjshouse.com
    www.jenjenhouse.com

    Samlingssidor med olika säljare:
    www.dhgate.com
    www.ebay.com
    www.aliexpress.com
    Bubblare:
    www.etsy.com

    Sidor som var populära för flera år sedan:
    www.coralsbridal.com
    www.milanoo.com
    www.dressilyme.com
    www.daphnebridals.com

    Tänk på att gärna lägga in bilder på, eller länka till, klänningen du beställer och sedan visa bilder på det färdiga resultatet. I den här tråden är det obligatoriskt med bilder ;) Alla är intresserade av att se ett slutresultat.

    Kom gärna ihåg också att om du citerar inlägg med bilder, så radera bilderna eller förminska dom innan du postar. Kan du inte göra det, så skriv användarens namn i början av inlägget och strunta i att citera. Det för att tråden ska bli lite mer överskådlig och att samma bilder inte behöver postas om och om igen.

    Men, det absolut viktigaste i den här tråden är att alla som skriver här ska känna sig välkomna och bli trevligt bemötta. Förhoppningsvis ska man vilja stanna kvar här och gaffla! :)
  • Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!
  • mtep
    midsommarbrud 2015 skrev 2015-03-24 07:02:04 följande:
    Jag har aldrig lyckats söka på "tracking no" från ebay Obestämd Leveranstiden brukar vara några dagar, men det kan variera från några dagar till en månad.. Det jag beställt från Hongkong/Kina brukar komma inom 2 veckor Glad
    Hoppas det inte tar en månad, då försgås jag av nervositet. Solig
  • Plättis

    Jag beställde min klänning från en säljare på Etsy, Rose Haute Couture. Han designar egna klänningar och jag blev alldeles förälskad när jag såg de klänningar han gjort. Det här är i alla fall den jag beställde, och jag fick klänningen i fredags. 

    Den såg EXAKT ut som bilden, men jag hade beställt snörning och fick med dragkedja. Dessutom var det svarta fläckar på livet och ryggen, så jag mejlade och frågade om ersättning och fick svaret att han syr och skickar en helt ny som är rätt. 

    För klänning och frakt betalade jag 2 600, och enligt Tullverket blir det ungefär 1 000 kr ytterligare med tull. Jag vet inte om jag måste betala tull på nästa klänning också, men det blir fortfarande mycket billigare än om jag skulle ha köpt de klänningar jag provat i butik som varit i samma klass. De har landat på omkring 10 000 kr, och det är liiiiiite mer än jag är beredd att betala för en klänning  



    Här är jag i klänningen då jag precis fått den och provade den ensam. Så den sitter lite högt upp och är lite stor i bysten. Med underkjol och snörning i ryggen kommer den bli exakt vad jag önskade mig av min brudklänning!

    Bandet i midjan fick jag också med, men jag hade för bråttom för att hinna ta på det Jag har inte bestämt om jag ska ha det eller om det blir finare utan. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Undrande skaning

    Tjusigt, Plättis! Skönt att höra att du är nöjd! Jag tror inte du ska behöva betala tull igen. Det räknas väl ut utifrån fakturan/följesedeln (värdet) och du betalar ju bara en gång. Tror inte säljaren kommer sätta något värde på den andra klänningen i handlingarna.

    Så kul att få se bilden av klänningarna med. Jag hoppas jag kommer vara lika nöjd när min klänning dimper ner

  • mycketsaft

    Fick min klänning från jenjen idag, bandet i nacken måste kortas av typ 5 cm, sen känns det som att urringningen går för långt ner, måste ha någon annan bh ändå men det känns nästan väl lågt.. Överlag är jag nöjd, den ska ju så klart strykas och snöras ihop snyggare då det är dags :)

    Originalet: http://www.jjshouse.com/Ball-Gown-Halter-Chapel-Train-Satin-Tulle-Wedding-Dress-With-Embroidered-Ruffle-Flower-S-002012183-g12183

    Min

  • midsommarbrud 2015

    mycket fina klänningar plättis och mycketsaft!!! Skrattande
    jag tycker absolut att du ska prova med bandet i midjan med plättis! :)

    Det här med tull, vad är det för regler på det? Är det en prisgräns eller får man betala tull för allt?
    Jag har tidigare beställt lite kläder och grejer från Ebay, och har aldrig betalat tull.. Är det skillnad på en brudklänning? Eller har det med saken att det inte är ett företag som skickar varan från Ebay, utan att den är märkt "gift"? Eller kommer jag få betala tull? Det är inte en kostnad jag räknat med då jag aldrig behövt betala det innan, behöver jag vara beredd på en tullkostnad tro?

  • Nightrod

    Med risk för att låta dryg (igen)

    Men har man typ gått ut grundskolan så borde man ju veta att det är tull och moms på sådant man beställer från utlandet(utanför EU) men att vuxna människor inte vet om det verkar ju helt sanslöst.


    Live free, ride free
  • midsommarbrud 2015

    ojoj här var vi trevliga..........
    NIghtrod, jag har gått ut grundskolan, jag har vidareutbildat mig på högre nivå, men alla kan inte hålla koll på allt. Det var en enkel fråga, tråkigt att den störde dig! Att inte alla vuxna människor vet vart gränsen går för tull & moms... oj, ja det ska ju läras ut i grundskolan! Eller?..... nä, bäst att inte fråga mer här verkar det som..

    Mina beställningar har aldrig haft ett värde över 300 kr, därför jag inte behövt betala varken tull eller moms..
    Tack för svaret Undande skaning! Nu blir jag lite mer påläst Glad

  • Nightrod
    midsommarbrud 2015 skrev 2015-03-25 09:18:54 följande:

    ojoj här var vi trevliga..........
    NIghtrod, jag har gått ut grundskolan, jag har vidareutbildat mig på högre nivå, men alla kan inte hålla koll på allt. Det var en enkel fråga, tråkigt att den störde dig! Att inte alla vuxna människor vet vart gränsen går för tull & moms... oj, ja det ska ju läras ut i grundskolan! Eller?..... nä, bäst att inte fråga mer här verkar det som..

    Mina beställningar har aldrig haft ett värde över 300 kr, därför jag inte behövt betala varken tull eller moms..
    Tack för svaret Undande skaning! Nu blir jag lite mer påläst Glad



    NU var det faktiskt inte till dig som jag menade,
    Har förekommit mycket klagmål i andra trådar somt denna den senaste tiden på att de företag som de köper klänningar på tar ut en dold avgift som de inte berättar om, som är just tull och moms och genom detta avråder de andra att beställa från dessa oseriösa tillverkare som tar ut dolda avgifter.

    Ditt inlägg hade jag faktiskt inte i tanken, ber om ursäkt till dig om det uppfattades så (förstår hur det kunde göra det, men var inte menat så.)
    Live free, ride free
  • crs

    Woho, min klänning kom idag! 
    Här finns JJs bild: www.jjshouse.com/Sheath-Column-Strapless-Knee-Length-Satin-Bridesmaid-Dress-007000871-g871

    Och min klänning:


    Jag vet inte varför första bilden envisas med att vara vriden, och jag orkar inte bråka med det så det får vara så.

    I det stora är jag nöjd! Den passar, måtten verkar stämma och den är fint sydd. Dock korvar den sig konstigt vid magen, antar att den inte riktigt passar där. Får lämna in den och fixa det hos sömmerska. Och så är kuporna lite konstiga, väldigt runda liksom. Och lite stora. Och kanterna på dem syns igenom tyget lite, vet inte riktigt vad jag ska göra åt det... Kanske bara är i vissa ljus, får undersöka det och se om det kan lösas på något sätt. Om den ändå ska lämnas in så funderar jag också på att ta in den lite över benen, och sätta en slits bak istället. 

Svar på tråden Nya tråden - Kinaklänningar och gaffel däremellan!