• Pia88

    Viktnedgångspepp!

    Har oxå slappat till det rejält.. Blivit mera choklad än tidigare, fortfarande inget bröd =D men en bullaskiva och ett kex igår.. ikväll ska vi tinågra vänner på fika och dom skulle fixa det salt.. så garanterat nån paj eller nåt liknande..


    frkmaria skrev 2014-04-17 09:57:27 följande:

    Hoppar av själva brödutmaningen. Går inget bra för mig. Jag har fuskat för mycket! ;) Så känns bättre att erkänna det än att låtsas som det går bra när det inte gör det!


    Har övervägt det jag med.. svårt att hitta salta mellanmål när det inte går att äta bröd.. har ändå klarat mig (det var ju ändå jag som kom på det hela :p )
    Starkt av dig att godkänna och hoppa av.. Känns säkert bättre med rent samvete på den punkten =)
  • Pia88

    Blää.. + på vågen nu.. Inte mycket men... Får man skylla på påsken? För isåfall gör jag det.

    Det har blivit smörgåstårta, bröd, muffins, ostkaka, choklad och säkert en massa annat...

    Inte hjälper tänket "bara över helgen" nu heller.. Borde ta nya tag men då det lockar inte.. Imorgon nya tag.. Idag är det redan försent...

  • Pia88
    Trattkantarellen skrev 2014-04-22 21:31:44 följande:
    Själv har jag gått ner hela 2,2kg sedan imorse, men det beror tyvärr på att jag har fått magsjuka :p Har kräkts och haft diarée om vartannat hela dagen, vid kl 17 drack jag ett halvt glas vatten, kl 19 drack jag andra halvan. Vid kl 20 fick jag i mig lite kycklingbuljong som min snälla sambo fixade åt mig. Feber har jag haft till och från hela dagen, växlat från att ligga fullt påklädd under två täcken och frysa, till att ligga och svettas med kall handduk på pannan...
    Jag som skulle passa på att röra på mig nu när det är så himla fint väder etc... Ne, så blev det ju inte..
    Har värk på bägge sidor bak på ryggen, typ från njurarna, och ont i varenda muskel i kroppen... Att sitta här vid datorn och skriva lite är ganska plågsamt :p
    Ska gå och lägga mig nu och hoppas på en bttre dag imorgon...

    Usch, nej.. Inte magsjuka.. Tyvärr fins det nog inget annat än att vänta ut den.. :(  men om man ska försöka se det positiva.. Vikten rasar ;) Kanske inte det bästa sättet, men absolut effektivt..

    Krya på dig =)
  • Pia88

    Vikten stampar.. Vägdag i söndags.. Men om man ser bakåt till januari så har jag tappat 4 kg =)

    Choklad suget som stanat kvar efter påskk.. Bara orken nu kommer tillbaka och huvudet lättar efter gårdagens stegring så blir det igen mera promenader.. Har just nu blivit ganska lite av dom..

  • Pia88

    Och förkylningen som envist hänger kvar i form av stegring och värk i ryggen...
    Har inte tid.

    Imorgon kommer grävmaskinen tillbaka och börjar fylla i sand i grunden... Vill ju så klart vara med även om jag bara kan se på... men om huvudet är så tungt som det är så vet jag inte hur det ska gå =(
    blev visst lite allmänt gnäll nu...

  • Pia88

    Brödmånaden avslutad. Dagens vikt 68,6. Så ca 1,3kg på en månad. Vet att jag kunde ha gjort det bättre.. Men med min "paus" över påsk och gårdagens snubbel på mållinjen så får jag vara ganska nöjd =) de e ju inte + iaf ;)

    Nu iväg till bygget och äta laxcheescake (ur Hemmets journal), munkar och dricka mjöd. Grillat blir det oxå.. Men om vi får tro vår grävare så finns det nog jobb idag så det räcker =)

  • Pia88

    Nu blir det skärpning för min del... +0,7kg på några dagar... slappat till det rejält sen det blev till maj... Nå, måndag.. dagen då alla börjar banta ;) nya tag =)

    mockade sand i fredags så rygg och magmusklerna är sjuka än idag... täntke damma av gymkortet imorgon..

  • Pia88

    Tjolahopp =)

    Nyvaken efter nattskift.. nästna 8 timmar sömn, bara det vet ni ;)
    Fick igår pinnen ur och kom mig iväg till gymmet =) hur skönt som hellst när man väl kommer sig dit..  Kom hem och vräkte i mig en hamburgare och en struva som blivit av sen första maj:p.. inte lika bra.. sen lite choko på de...

    Nåja.. blev sen att bära 50 lecastenar vid bygget ca 10kg/st.. inte många meter men flera gånger istället... så ja tror det jämnar ut sig ;) 

    Har inte vågat stäla mig på vågen nu... men tippar att jag ligger krin 69.. skulle kännas så skönt att börja rasa igen.. men skulle då behöva sluta med choko och bröd igen.. det som är så gott =)  kanske ja borde prova lite sommarkläder.. för motivation alltså... eller så provar jag brudklänningen i helgen... kan funka det med ;)


    lommila86 skrev 2014-05-07 07:20:23 följande:

    Hej alla! Skojigt med nya typer här:) Vi gammla börjar lite tappa suget känns det som, så bra med ny input!


    Välkommen tillbaka.. Jo verkligen börjar "vi gamla" vara lite omotiverade... men vet inte heller var vi/jag ska hitta motivationen..

    2 månader kvar till bröllopet =)
  • Pia88
    Trattkantarellen skrev 2014-05-07 18:50:24 följande:

    Yey! Bra jobbat med gymmet. Sluta köp hem choklad då
    Ja, att prova sommarkläder och brudklänningen är nog bra motivation :)

    Jo.. Jag vet att det är "bara" att sluta köpa hem.. Och det har funkat jättebra länge.. Men... det kom ett bakslag..
    Nu kommer jag ha mindre hemma tid och lite mera jobb och byggtid.. så då borde det ju rimligtvis inte finnas lika mycket gott-tid :p morsdag på söndag.. får se hur det bli....
  • Pia88

    Ställde mig på vågen, sådär annars bara... -1,1kg sen i söndags :D :D :D
    det beror troligtvis på att jag sov så gott som hela gårdagen och därför inte åt så mycket... men iaf :D :D

    I samma veva provade jag några skjortor som ja haft hängandes i skåpet i flera år.. passformen har varierat under åren och nu senast har dom varit tajta... Båda H&M och i storlekarna 40 och 42.. Båda var för stora =) 

    Nu ska ni be till alla era gudar att jag inte faller i gamla fällan och börjar mat-belöna mig för att det går bra =)

  • Pia88
    Trattkantarellen skrev 2014-05-08 19:09:08 följande:
    Yey! Nu gäller det bara att fortsätta i samma anda! Belöna dig själv med ett par nya löpskor eller någonting liknande istället för mat
    kärleken skrev 2014-05-08 08:17:27 följande:

    Jag var hos skräddaren i tisdags och provade för att ändra lite. Det va motivation. Den passar men helst skulle jag vilja ha lite finare armar som inte fläker ut sig på den fina klänningen ;) Någon vet säkert vad jag menar,,,

    Igår va jag på gymet! Det kändes bra! Va riktigt skönt att ta i ordentligen igen! Jag har vart på gränsen till sjuk jättelänge. Och jag vet att det enda som gör att jag blir extra motståndskraftig mot sjukdomar är om jag tränar mycket. När jag gör det är jag aldrig sjuk nästan! Så det är bara att fortsätta.

    Vad äter ni till mellanmål om ni ska träna? Som igår tex, jag kommer hem från jobbet vid 18.00 och sambon är precis påväg till sin träning. Jag åt musli och fil med banan, tränar och sedan lagar vi mat vid 20.30-tiden när vi kommer hem. Hur gör ni med mat före eller efter när ni tränar?


    Då det skulle vara så "enkelt".. Närmsta butik är ca 15km bort... Har aldrig varit en som hoppar i bilen och åker..

    Men vi hittade klänning åt brudtärnan igår =) och sen delade vi en "turk"pizza... nåja.. radade styrox/frigolit sen på kvällen....
  • Pia88
    KimOchKjell skrev 2014-05-10 19:34:14 följande:
    Då är jag vädligt nyfiken på vad du menade med en "turk"pizza??
    Pizzeria ägd av invandrare.. Brukar här (finland) kallas för "turkpizza"... Jämfört med Koti pizza som är en finsk kedja....
  • Pia88
    Trattkantarellen skrev 2014-05-11 21:56:41 följande:

    Du menar att det FINNS pizzerior som inte ägs av invandrare? :p
    Då har vi nog bara turkpizzor här i Sverige...


    KimOchKjell skrev 2014-05-12 08:13:07 följande:
    Jag hör väldigt grova generaliseringar här, vilket med tanke på dagens läge inte känns okej. "turkpizza" gör mig riktigt förbannad faktiskt.

    Jag lämnar den här tråden nu, hoppas ni alla når era mål med vikten.

    Och att du/ni som använder "turk" som en generalisering på invandrare går och läser en bok om historia eller öppnar era ögon och ser att i ett land som sverige (gäller också finland som har en hög andel av främlingsfientliga organisationer) där rasismen har fått fotfäste i riksdagen finns det inte utrymme för sådana generaliseringar och antaganden.

    Tack för mig.
    Jag vet inte vad ni har för bakgrund, vem ni är vänner med eller hur er familj ser ut. Men för mig som bor på liten ort där begreppet "turkpizza" finns med i vardagen så är det inte rasistiskt.. Utan mera ett samlingsnamn för invandrarägda pizzerior och kebab ställen. ser att ni lämnat tråden.... ert val.

    Och nej. jag skriver inte utan att först ha tänkt efter. Det är ett ord som används här.

  • Pia88
    sandrahs skrev 2014-05-14 13:48:03 följande:

    Ååååh vad jag längtar tills jag kommer under 69 kg! Imorse stod vågen på 69,4 kg... Den där känslan när man slitit i 3 veckor och vågen ger en käftsmäll gör en faktiskt lite mer motiverad. Men det beror nog på att jag är fruktansvärt tjurig! ;)


    Kom igen nu alla, sista rycket!


    Iår fick jag inte riktit den känslan av att komma under 70.. Men att nå 68 =) sen att jag bara var tillfälligt nere ocn nu igen är på 69.. Det är en annan sak ;)

    Det som för mig nu kännst bäst var att prova mina sommar kläder och prova mina "skinny"shorts =) dom gick på mig, och dom gick att stänga =) utan att få magknip =) har inte gått på mig sen typ 2009....
    Trattkantarellen skrev 2014-05-14 17:40:28 följande:
    .
    Pia88 skrev 2014-05-14 07:39:17 följande:
    Jag vet inte vad ni har för bakgrund, vem ni är vänner med eller hur er familj ser ut. Men för mig som bor på liten ort där begreppet "turkpizza" finns med i vardagen så är det inte rasistiskt.. Utan mera ett samlingsnamn för invandrarägda pizzerior och kebab ställen. ser att ni lämnat tråden.... ert val.

    Och nej. jag skriver inte utan att först ha tänkt efter. Det är ett ord som används här.

    Vet inte om du menade att citera mig i inlägget, jag förstod att du inte menade något negativt med ditt inlägg, men såg att det antagligen kommar uppfattas mkt negativt, och försökte därför "lätt upp" stämningen lite.
    Folk är alltid så sjukt snabba på att hoppa till slutsatser.

    Jag hoppas att du inte tog det som ett påhopp på dig, för det menade jag inte. De som blev förolämpade verkar ju ha lämnat tråden nu, så jag hoppas vi kan gå vidare och fortsätta med den peppande och sköna stämningen som vi har här i tråden.

    Nja.. Inte av dig iaf.. har varit lite orolig för vad som ska sägas nu framöver.. Men, dom verkade ju lämna tråden.. Det var verkligen inte menat som nåt rasistiskt.. för här i nejden är det ett begrepp som används.. Och inget konstigt med det...

    Nåja.. Nu glömmer vi det...
  • Pia88

    Tja.

    Har visst blivit inaktiv med det mesta.. Men vikten håller (igen) på att rasa.. Men har nu suttit fast på 69 ett tag.. okej.. vägde in på 68,5 idag =) *tjohoo*

    Provade klänningen i söndags efter att ha grillat och ätit gott.. Och det gick fast och spände endast lite över magen =) så det borde snart vara kirrat =) sen dom sista "må bra" kilona.. ca 5kg kvar till dom...

    Bygget framskrider i racerfart.. knappt så man hinner med.. där blir det en del fika och enkel mat.. mycket soppor och grillat... men endå har jag lyckast gå ner nu =) som nån sa.. input och output ;)

    min motivation just nu har varit mina shorts som gick att stänga =) bikbok storlek xl som satt bra för 5 år sedan.. nu går dom igen att stänga =) sen är det alltid nån på jobbet som säger att jag magrar.. nu senast var det en läkare som varit på annat i några månader...

    Eftersom de flesta av oss har endel extra att bära på så e jag ganska säker på att det är fler som har samma "problem" som jag.. Låren skaver mot varandra.. Vad är då bättre.. Strumpbyxor eller stay-ups .. säg att det är 25grader varmt på bröllopsdagen.. det bäddar för skavsår... vad är då bättre?...

  • Pia88
    lommila86 skrev 2014-05-22 07:24:29 följande:
    Pia88: Måste du ha endera då om du giftr dig nu isommar? Jag skulle köra barbent så får man kicka av sig skorna hur man vill. Annars kanske stayups eller ännu hellre sånadär man har i strumpebandshållare, så de säkert hålls uppe.  Strumpbyxor går ju ganska högt upp i midjan och där sitter ju klänningen ganska tajt och om du dessutom ämnar ha nån maginhållare så blir det ju många lager
    Måste och måste.. Det är mera för att undvika svidande skavsår på innerlåren....Skulle det inte vara för varmt eller för tjockt material så skulle jag ha vanliga 3/4 leggings... Men dom kan bli lite varma under några lager tyll + klänning...
    Magen e nu inte problemet.. den trollar klänningen med då den e rynkad just där dom största handtagen finns :p men strumpbyxor skulle hjälpa med båda...

    köpte stay-ups på Lindex som jag tänkte prova med nu på min kusins examenskalas... får se sen vad som känns bättre...
  • Pia88

    Här stampar vi på stället... Men bygger istället desto mera.. Och då ska de fikas och ätas enkelt osv.. Sen är det 4 examenskalas i helgen så där blir det en del..... Men jag stampar iaf =)

    Motionen består av att plocka bräd och plankstumpar... gå i sand.. bära verktyg...

  • Pia88
    lommila86 skrev 2014-05-31 12:36:53 följande:
     Eller du får ha M2B att provsmaka först om de e goda, onödigt att haska kalorier på osmaklig tårta;)

    Kalasen gick väl sådär... Blev ätit allt för mycket som vanlit.. Och sämre med mat då istället.. Men vågen stampar iaf..

    Har nu igår och idag gjort en cyckel tur.. Igår blev det 11km och idag 14,5km.. Alltid nåt.. Sen skicka mitt blivande svärmor om jag vill komma till bygget.. Så där plockade vi bräd och plakstumpar och rev bort plasten ur huset.. Så nu kan golvet börja torka =) så fick egentligen 2 träningspass igår...
  • Pia88

    Det närmar sig bröllop för min del.. 1 månad kvar nu... Så nu är det slut klämmen som gäller.. Lämnade dock in klänningen till sömmerskan i måndags.. så så jätte mycket får jag inte gå ner.. utan mer hållas på samma ställe.. men det i sig är en utmaning...

    har nu gått in för att inte frossa.. för min del betyder det att inte äta både glass, choko och fika på samma dag.. utan försöka välja min godsak.. eller helt låta bli.. inte lätt då jag har en blivande som vill ha fika varje dag och har rasat i vikt nu under vår byggtid.. som för den delen bara är i början ännu.... :p

    det goda i kråksången är att jag nu inför och strax efter midsommar jobbar som en tok för att sen kunna ha lediga dagar före min egentliga semester.. så det borde inte finnas tid att sitta hemma och äta godsaker..

    träningen är den som blir lidande.. inte mycket jag kan göra just nu vid bygget.. utan mera se på och langa bräder.. men som sagt.. sitter inte hemma...

  • Pia88
    20110519 skrev 2014-06-22 18:06:16 följande:

    Nu är jag gift. 

    Har inte varit aktiv här senaste tiden. Sist jag skrev var nog när jag skulle testa klänningen i maj. Jag hade lyckats gå ner tillräckligt så att min klänning passade. 
    Behövde inte sy om den i ryggen så det var jag mycket glad över. 

    Har inte nått min målvikt ännu. Till augusti måste jag gå ner till 94 kg. 
    Nu står vågen på 98 kg, så det är en bit kvar. Så jag hänger kvar i tråden även om mitt bröllop redan har varit. 

    Lycka till ni andra som snart ska gifta er. 


    Grattis =) hoppas bröllopet gick bra =)

    nu är det "nya tag" som gäller då =)

    2½ vecka kvar för min del.. och vågen stampar.. bra så.. klänningen är inlämnad... men borde ändå ta mig i kragen och låtå chokon vara.. dålig självdisiplin :p
Svar på tråden Viktnedgångspepp!