• Pia88

    Viktnedgångspepp!

    Hänger gärna på.

    Är lite i samma situation som LillaCaroline. Har ca 5 kg som jag vill gå ner.. Bröllop i mitten på juli.
    Har dragit ner på socker och försöker minska kolhydrater. Motionerar genom intervallträning, joggar och går... Har gymkort och försöker komma iväg en gång/vecka.. Inte mycket men alltid nåt.. Skiftar inom vården och har därför oregelbundna tider.. Därför kan det bli svårt att få in nåt regelbundet.. Räknar inte heller kalorier eller väger maten för den delen..

    Är ganska dålig på att hålla mig till dieter och har därför inte "bestämt" en särskild diet.. Skippar istället bullen till eftermiddagspausen på jobbet och äter en frukt.. Sötsuget vinner lite för ofta men portionerna har minskat i storlek än om jag jämför med för nåt år tillbaka. Försöker oxå att inte äta så ofta och försöker njuta då jag väl unnar mig nåt (inte alltid så lätt). Lätt hänt att "robotarmen" kommer fram och jobbar i automat växel... Tungan ute

    Sambon/ min blivande är den som kan äta vad som hellst utan att öka ett gram.. Inte alltid så kul att se när han äter en kakbit..

    Utgångsvikt ca 72. Målvikt 64 men 68 till bröllopet.

  • Pia88
    frkmaria skrev 2014-03-02 17:53:06 följande:
    Hur har det gått för er?  
    Duktiga du Skrattande

    Var igår och kollade läget till vår tomt (bygget börjar i april) och gick sen runt lite för att se omgivningen.. Vi har köpt en del av en åker... På eftemiddagen blev det 6,3km skidor.. Inte mycket, om man jämför med dagens Vasalopp Tungan ute men allti nåt..

    Och den förbenade vågen står kvar på förra veckans resultat.. Sen kom bakslaget.. En kollega hade med sig sekuna rulltårtor till jobbet idag... Blev en skiva.. Men har sen gått mycket i jobbet ikväll.. Så det jämnar nog kanske ut sig..

    Skärpning i nästa vecka...
  • Pia88
    frkmaria skrev 2014-03-02 22:12:39 följande:
    Förlåt Pia88. Insåg nu att mitt inlägg kanske lät lite elakt när jag sa det om mat vs. motion, det var inte meningen! Klart att en rulltårt-bit går på kanske 80kcal. Tar man bara en bit är det ju ingen fara i sig, det är när man börjar äta mycket, det var så jag menade. Hade liksom teorin i huvudet men glömde skriva ner hälften eftersom jag skulle fatta mig kort! ^^40 mins promenad förbränner ju 200-300 kcal så det är ju verkligen ett bra spelrum där! ;) 
    Ingen orsak.. Tolkade det inte alls som något dåligt.. Känns bara som att eftersom det inte händer något med vikten så är ju något fel.. Kanske då det lilla extra fikat på jobbet..Obestämd Hemma äter jag ju nog oxå.. Men det är lättare hänt att jag i jobbet sträcker ut handen än att jag hemma gräver i skåpen... (vilket ibland händer)... Tungan ute
    14juni2014 skrev 2014-03-03 15:03:22 följande:
    Jag är väldigt hård och självkritisk och känner mig lite nere då jag själv inte ser så mycket resultat ännu..
    Och just nu går det VÄLDIGT långsamt att gå ner. Jag vet ju att man kommer ha såna veckor också men blir lätt besviken på mig själv och sätter högre krav. Kanske behöver sätta upp delmål och belöna mig själv när jag når dem för att orka kämpa på?
     Får inte glömma att påminna mig själv om att jag faktiskt gått ner 7,4 kg (på 1,5 månad) och mår mycket bättre, orkar mycket mer och är gladare..
    Förstår hur du känner. Har nu en period då det varken går upp eller ner.. Rynkar på näsan

    Delmål är ett bra sätt. Ge dig en belöning att se fram emot. unna dig en spa-behandling eller nåt liknande när du uppnått en viss vikt Glad de om nåt motiverar Glad förra året gav min blivande mig en fotvårds-behandling då jag uppnått 70kg Glad så jag har klarat av att gå ner tidigare.. Men sen kom semestern och jag slappnade av lite för mycket.. o sen dess har jag ingen fått kämpa..

    Nya tag nu bara Glad
  • Pia88

    Här är det motivationstopp på G. 
    25 minuters promenad i måndags, vilodag igår med en massa stasdsärenden.. Är stolt över mig själv då jag skippade chokladen som mellenmål och tog en banan i bilen istället.. Blir annars lätt att jag tar nått gott ur hyllan istället för en frukt.. En fastlagsbulle med bara sylt blev det igår (tycker inte om grädde).. O sen ett kvällsskift på de..
    Idag blir det samma 25 minuters promenad och ett kvällsskifte på det.
    Har inte bestämt ännu om jag imorgon på min lediga ska ta en längre promenad eller en tur till gymmet. Har några stadsärenden imorgon så då skulle jag vara nära gymmet....

    Smygvägde imorsse. Och lite minus börjar det bli Glad

  • Pia88
    fruLjunggren skrev 2014-03-05 07:56:26 följande:

    Åh, va glad jag är att jag hittade den här tråden.


    Men fy fasen va svårt det är att låta bli allt gott!


     


    Välkommen i gänget =)
    Visst är det svårt att hålla sig borta.. Vet precis. Inte blir det lättare att det på jobbet oftast finns nåt gott... en kämpa på =) det går =)
  • Pia88
    Carolinekahlstrom skrev 2014-03-06 15:36:19 följande:
    Jobbar 100% inom vården och har svårt att få till motion! Går mycket på jobbet visserligen, men det känns inte som att det räcker. Har tagit på mig en stegräknare på dagens jobbpass (13-21), får se var det hamnar!
    Jag jobbar oxå inom vården. Jobbar 78% (30h/vecka) på en bäddavdelning och 3 skifte.. Så jag vet att det kan vara svårt att få ihop motionen, fast man går och står mycket.. Har tänkt tanken att ha stegräknare.. Men har inte kommit mig för.. Hur många steg fick du ihop? =)

    Blev en vilodag för mig idag. Har jobbat 7 skiften på 9 dar. Fysiskt så trött så trött...Vikten var densamma som igår..

    Nu blir det en mini-weekend till Helsingfors på konsert med min syster i helgen, så då blir det lite sämre med mat och motion.. Klart, vi kommer ju gå i affärer.  ;)  för den som inte visste så finns jag i svenskfinland i höjd med Ume..
  • Pia88
    frkmaria skrev 2014-03-10 07:35:57 följande:
      Det är så segt när jag nådde 99.9 i förra veckan, ja var tom nere på 99.6, så hoppar vågen upp till 100.2 fastän jag var noga med att bara ta några grejer och ta små bitar.
    Lite samma sak med mig.. Hoppade på vågen innan min weekend til H:fors.. 71,5. När jag kom tillbaka 72,2. NEJ!! Det var smörgåsen, det var det lilla godiset jag unnade mig på resan... Imorsse visade vågen 71,3 =) man kan variera från dag till dag. Det har jag märkt innan oxå.

    Igår blev en vändpunkt. Disskuterade med sambon om mina viktproblem.. Min motivation och vad som kan ändras. Så idag börjar nya tag.

    Kommer inte räkna kalorier, inte skriva upp maten. Kommer följa med vikten och mina mått. Kommer röra på mig regelbundet. Kommer minska på socker och kolhydrater. Kommer öka på grönsakerna och proteinet. Försöker lämna bort bröd. Men kommer ändå unna mig något ibland. För det handlar om en livsstilsförändring. Inte en quick-fix.

    Idag visade vågen 71.3 kg. Nu är det neråt som gäller Glad
  • Pia88
    ViktoriaStefan skrev 2014-03-10 08:57:06 följande:
    Det är så skönt att kunna ventilera hemma för det är inte lätt att gå ner i vikt och ändra sin livsstil.
    Jag pratar ofta med min sambo och han är helt involverad i min viktresa.

    Följer du något speciellt program?
    Följer inga program. Försökte med Kiloklubi (finsk sida) men att ständigt logga in och fylla i all mat var inget för mig.. GI, LCHF.. vet att det funkar för vissa. Men jag har inte orken/motivation att läsa in mig på vad som är tillåtet och förbjudet.. Vet inte om Viktväktarna ens finns i finland, eller jo det finns de, men skulle heldre gå med i nåt sveknskt då och där kan det bli problem med medlemskap etc..

    För mig har det fungerat tidigare. Gick ner totalt 8 kg med att minska på kolhydrater tidigare. Så jag vet att det fungerar, men tålamodet... Det är där problemet sitter... Nu börjar det iaf med nya tag.
  • Pia88

    Har nu dag 3 utan choko. Åt en brödskiva med kräftröra i måndags, och så gott det var =)
    Idag visade vågen -400g. Iväg på morgonpromenad på den Skrattande

    Gjorde även ett bra val igår på jobbet. I kylskåpet fanns yogurt, smörgåsar och chokladpuddingar.. I skåpen vet jag att det finns skopror, kex och bular.. Jag svängde mig om och tog en mandarin Flört


    Sally Bowles skrev 2014-03-11 19:14:07 följande:
    Hur reagerar ni om det går för många timmar mellan måltiderna? Jag blir en surbulle.
    Har jag morgonskifte 7-15 så blir det frukost ca kl 6. Förmiddagskaffe (te) ca kl 9:30. Lunch ca kl 12. Eftermiddagste ca kl 14:30 och sen middag kring kl 17. Eventuellt nåt litet kl 21.
    Vid kvällsskifte/ledig dag blir det frukost när jag vaknar, allt mellan kl 8 och 10. Lunch sen 12 tiden. Är jag i jobb blir det eftermiddagste kl 14 och sen middag kl 17. Kvällskaffet kring18:45 och inget mer sen. Hemma brukar ja småäta under eftermiddagen och sen middag 16:30. Med nåt smått senare... Och det är småätandet jag vill komma ifårn. dag 3 och hittills har det gått bra Glad
    Jag blir lätt irriterad och knärrig om det går för länge mellan målen.. Och vrålhungrig..
  • Pia88

    frkmaria: Visst får man ibland äta något "förbjudet" bara det stannar på nån enstaka gång och man inte faller in i gamla mönster. Försöker oxå ha en väg-dag men det blir lätt just nu att det är alla dagar. Har ändå söndag som min väg- och mätdag.

    Nu e jag trött efter en jobbig kväll i jobbet. Har en studerande med mig som kräver handledning men oxå är till god hjälp =) och en vikarie som varit borta länge från avdelningen..
    Nattskifte imoron. Då blir det karelska piroger. Kolhydrater så det smäller, men det mår jag inte så illa av nattetid. Har lovat mig att nattskiften får jag fuska lite.

Svar på tråden Viktnedgångspepp!