• frkmaria

    Viktnedgångspepp!

    Hej!

    Vill skaffa en aktiv tråd för pepp och stöttning för att gå ner i vikt!

    Gärna med olika utmaningar om folk är peppa på det! :)

    Måste få en liten morot att komma igång ordentligt då det går så jäkla sakta och vill iaf försöka 2-4kg/månad. :)

    Hoppa gärna på!  

  • Svar på tråden Viktnedgångspepp!
  • Pia88

    Bah. Är sugen på allt idag.. :(  Choklad, godis, kex.. T.o.m juice.. Hittills har jag klarat mig med att bara se på chokon och sen gå förbi.. Känns som det skulle kunna vara den dagen jag faller för frestelsen..  :s

    Sambon jobbar kväll denna vecka och jag är ledig idag.. En stor orsak till suget... :p nåh.. kanske det lättar småningom.. bäst o sätta sig vid tv:n o zappa lite...

  • 20110519

    Nu har jag tid och sitta och uppdatera här också. Sen förra måndagen då jag hade min stora mät och väg dag så visar vågen 100,3 kg. Minus 1 kg alltså. Extra glad är jag då jag i onsdags åkte till mina föräldrar och hälsade på. Stannade ändå till söndagen. Blev mycket god mat och en hel del bröllopsplanering. 

    Både jag och mamma stod som två frågetecken när jag berättade hur många cm jag har tappat. Men vi fick ändå inte igen brudklänningen. Det kändes inte så bra, men jag ska kämpa och försöka gå ner lite till även på cm så jag får igen klänningen utan att behöva sy om den så mycket. 

  • yennie

    Hej alla!

    Var ett tag sedan jag skrev, har inte tänkt så mycket på bröllopet det sista utan tänkt att det är ett halvår kvar. Min kollega frågade mig igår hur det kändes att det bara var 3 månader kvar, jag fick lite panik

    Vad gäller vikten då...jo sen juni förrå året är det ju 21 kilo helt på egen hand. Äta rätt och motionera. Vid 20 kilo bestämde jag mig för att sluta röka (5 veckor sedan), sen dess har jag gått ner 0,7 hg. Satte press på mig själv att om jag inte går ner till 88 till i lördags så skulle jag skriva in mig på VV. Vågen stod kvar på 89 i lördags så jag skrev in mig, började bokföra vad jag käkar och vips, i morse stod vågen på 88. 2 !!!! dagar av VV! Nu är ju den officiella vägdagen på lördagar så jag hoppas att jag lyckas hålla det.

    Min klänning går inte att knäppa helt, skall lämnas in för justeringar i slutet av maj så tills dess hoppas jag att jag klarar av att smalna av mer.

    Jag sätter mål för mig själv varje 5 kg som går (men nu när ajg gått ner så mycket så har jag även andra mål, 88 prova klänningen, 86 prova klänningen) 85 köpa skor till bröllopet.

    Jag återfinns även på den här bloggen mindremig.blogspot.com

    Är det någon annan som blggar om sin viktresa?

  • Sally Bowles

    Helhet här står det still och ena dagen upp några hekto och nästa dag ned igen, inte bokfört vad jag ätit på några dagar och då blir det såhär direkt. Skärpning från min sida

  • frkmaria

    Jag måste också skärpa mig! Det går inte så bra som i början. Sugigt väder och förkyld och mycket på jobbet = inga promenader. Suck vad jag känner mig dum. Denna gången hade jag ju verkligen bestämt mig.. Men ja. Jag har ju inte släppt det. Bara fuskat lite ibland.... och det får jag ju inte. Får absolut kämpa som tusan nu när vi inte ska äta bröd.. det blir nog ett uppsving! 

    Inga våfflor idag heller. :) (egentligen lite ledsen för det är så gott men bra för vågen! ;) )

    För övrigt (inget med vikten att göra) var vi och tittade på ny bostad igår. Men det suger så jäkla mycket att vi inte får något lån eftersom jag inte har fast (måste bli inlasad eftersom det är kommunalt och det blir jag i höst) och min sambo pluggar. Bu. Sen har vi inte kontantinsats längre. Bara att spara vidare (och vi kom in på diskussionen bostad vs. bröllop.. Jag tycker bröllop vid angivet datum, sambo tycker gärna vi kan skjuta på det om vi kan lyckas skaffa en bostad... svårt!).  


    1 augusti 2015
  • Puyo

    Ni får er nya bostad så småningom ska du se frkmaria! :) 

    Jag har fuskat lite idag, blev en påse godis (liten påse) och en energidryck.. fy mig ^^ men men!  

    Hoppas på att vara nere på 84.0 på måndag! :D 

  • Pia88

    Det gäller att verkligen bestämma sig..
    Har tidigare bestämmt mig många gånger.. Men inte fått varaktigt resultat..
    Nu börjar det vara den gången för mig.. Är otroligt stolt att jag hela tiden tappar lite vikt =) imorse stod vågen på -200g (69,5)  sen i söndags =)

    Ett avgörande för mig var att prova brudklänningen i februari som jag köpte i juli.. Kände hur den spände över magen och fick då igen en liten kick att köra igång.. Sen blev vändpunkten lite försenad.. Men sen jäklar vad det har gått bra sen. ;)

    Imorse träffade jag en gammal kollega (från en annan avd) i trapphuset.. Hon påstod att hon inte kände igen mig då jag magrat =) konstig sak att bli glad åt, men det blev jag =) det gav mig lite mera energi igen att motstå det goda på kaffebordet och för en stund sluta tycka synd om mig..

    Dubbel dos kolhydrater idag.. frukost+middag.. Men det tar igen sig en annan dag. Nu ut i solskenet =)

  • lommila86

    Nåja det tar sig... 74.1:) och nytt rekord:) -3.3 kg nu då på 1.5 månad
    men klädmässigt märker jag inget:/ har alltid stuprörsjeans och jag tycker dom borde bli lite lösare kring låren men nej:/ Nånstans borde ju kilona försvunnit

    Belöningsystem verkar yes. jag satsar på ett par svindyra skor vid 70 kg.
    Kanske nån trevlig klänning vig 65? Borde man kanske ha mindre delmål för ökad iver?

    Blev det beslut på bröd/mjölfri april nu? sticker ju på lördag på resa så jag hinenr inte följa med här,

    Vem är med i utmaningen? Borde vi ha ett straff system också? typ ½ timem gång per snedsteg?

  • lommila86

    På tal om annat;

    Vad gör ni med alla kläder som ni vuxit ur? Har ni dom som skåputfyllare i  väntan på bättre tider?
    Med vuxit ur menar jag att säkert e flesta oss vägt mindre för låt oss säga 4 år sedan? Eller är det bara jag som förfallit totalt sen jag slutade plugga och t.o.m har råd med mat?

Svar på tråden Viktnedgångspepp!