• Sally Bowles

    Viktnedgångspepp!

    Hej! Jag är ny här och vill gärna vara med i denna tråd. Gifter mig i augusti i år så jag har ca fem månader på mig att gå ned 10-12 kilo hade jag tänkt. Jag har sedan jag fick min minsta flicka ( maj i förra året ) tappat 9 kilon utöver de som jag gick upp under graviditeten. Då min lilla är nio månader så delammar jag fortfarande och törs därför inte gå så hårt ut. Jag är med i vv online sedan en månad tillbaka och jag tränar på Friskis o Svettis när jag har tid...och så springer jag efter min treåring också haha det ger en del motion :) Jag har iaf på sista tiden inte haft så bra motivation så jag hoppas på lite draghjälp härifrån. Jag väger 81 kilon.

  • Sally Bowles

    Åh så skoj med en vikt pepp tråd!!!! Jag måste gå ner väldigt mycket i vikt, har under en väldigt kort tid gått upp extremt mycket i vikt utan att ha förändrat min vardag. Jag tycker att det blev värre då jag satte in min hormonspiral? Någon med samma erfarenhet? Jag vet att spiralen i sig inte gör att man blir fet men hormonerna kan kanske spöka.. Hej! Har du kollat så du inte har för låg ämnesomsättning? Det har jag, och då kan man gå upp väldigt mycket i vikt på kort tid och så fryser man ofta och får torr hud och noll energi. Blodprov på vc. Bara en tanke... Jag äter levaxin.

  • Sally Bowles
    Trattkantarellen skrev 2014-03-04 20:39:33 följande:
    Hej och välkommen!
    Ingen fara, det är lite rörigt i början innan man får till det med citeringen

    Då ska vi gå ner ungefär lika mkt, och till ungefär samma vikt också, jag ligger på 80,5kg nu och har ca 68 som målvikt :) Spännande att få följas åt!
    Hej! Nu har jag laptopen istället för ipaden så nu går det finfint att citera :)
    Vad roligt att träffa nåfon härinne som har samma mål som mig. Egentligen skulle jag väl vilja väga ca 65 kilo men jag blir himla nöjd om jag går ned till ca 70 till bröllopet.
    Har du hållit på länge med din viktnedgång och vad tycker du är svårast och vad ger dig inspiration? 
  • Sally Bowles
    frkmaria skrev 2014-03-05 07:12:05 följande:
    Hej och välkommen! 

    Jag har också hypotyreos och går på levaxin så vet precis vad du menar! Mina värden spökar så jag är och tar blodprov var 3-6 månad för att hålla koll så de inte springer iväg.. Just pga hypotyreosen så kommer jag aldrig sätta in spiral..det kan påverka jättemycket så kolla dina värden nu efter du satt in den! Tillslut gick jag med på cerazette (minipiller tror jag det går under) som har lite av ett hormon och det påverkar liiiite men inte så mycket som annat kan göra (gick t.ex. på sertralin som tog ut levaxinet totalt!) så jag vet orsaken till min upp och nergång (om det var mig du ville citera) och det är därför jag nu har som mål att efter jag har gått ner i vikt hitta rätt kalorimängd jag kan äta utan att gå upp! :) Fick diagnosen för snart 3,5 år sedan (borde fått den när jag var 12 och helt plötsligt blev en köttbulle!) men värdena har inte direkt varit stabila.. Är ändå nere 17,5 kg nu än vad jag vägt som mest.. Första gången jag började på levaxin tappade jag 17 kg bara sådär utan ansträngning. Det var nästan läskigt vad lätt det gick och samtidigt vad ilsken man blev att det var ett fel som läkarna inte informerat mig om finns. Istället har man vid kontroller fått skämmas för man är överviktig och inte lyckas gå ner i vikt.. 

    Hursom.. Nu kan man inte göra något åt det, nya vanor och bättre koll så ska det nog gå! :)  
    Hej och tack!
    Ja det är då verkligen inte kul med sköldkörtelproblem, usch förstår hur du känner. Men shit vad duktig du är som kämpat / kämpar på! Mitt inlägg var egentligen till Helena1990 som skrev att hon hade gått upp i vikt snabbt, men det är alltid skönt att vädra detta ämne så det var bara trevligt att du svarade :)
    Jag har kopparspiral som tur är så jag behöver inte oroa mig för mina hormoner, men du skriver att du gick på sertralin och att det tog ut levaxinet, hur menar du då?
  • Sally Bowles
    frkmaria skrev 2014-03-05 19:28:37 följande:
    Haha, okej. Jag tänkte nämligen skriva om det först - men så blir det alltid så långt och invecklat och man verkade lite klagande... så jag lät bli men så tänkte jag att jag ändå kanske hade skrivit om det. Orkade inte titta. ;)

    Jaha, ja, då är det ju ingen hormonspiral.. den har jag dock hört ger värre mensvärk och jag har redan alldeles för mycket (dock inte nu när cerazette verkar.. supernöjd över att slippa den faktiskt!). 

    Alltså, när jag precis fick levaxinet låg TSH på 10 och ämnesomsättningen på 10,5. Sen gick det väldigt bra och TSH låg på 0,7 och äo på 17-20 nånstans. Sen kunde jag inte släppa mina deppiga tankar (man blir ju deppig av höga tsh-värden) så då fick jag sertralin för att komma ur min negativa tankespiral. Tyvärr åkte TSH upp till 7 och äo ner till 10 på bara några månader så vikten bara fläskade på igen. ;) Hehe. Så så fort jag kommit upp ur deppen så slutade jag med sertralin så att jag skulle kunna komma igen med levaxinet. Ibörjan klarade jag mig på 75 och nu är jag uppe på 150 så ja.. min kropp "justerar sig" rätt bra till levaxinet... är rädd att jag kommer sluta på sjuka siffror om det fortsätter öka i detta tempo!  
    Hahah jadu jag vet precis vad du menar om det där invecklade och klagandet. När jag gick på utredning gällande sköldkörteln så kände jag mig som en levande vodoodocka...fy bubblan vad många som skulle sticka mig hit och dit, och till råga på allt så är jag väldigt svårtstucken, mina ådror liksom glider iväg, så det blir alltid lite panik när jag kommer in och ska ta prover och efter många försök från diverse personer så brukar det ändå få bli en fjärilsnål i underarmen eller på ovansidan av handen ( brrrrrr ryser av äckel ), men iaf det jag skulle säga var att jag gnällde järnet om allt det där för min sambo och alla som ville och säkerligen inte ville höra på hahah!
    Jag äter även fluoxetin, så det var därför jag funderade, men jag har inte märkt av att levaxinet inte skulle verka på mig. Jag äter 75 mg om dagen.

    Åter till vikten; Jag är en sån person som är " allt eller inget " och har väldigt svårt för att äta lagom och sunt.
    Har jag bestämt mig för att gå ned i vikt så brukar jag vara superpepp de första två månaderna och sedan så dalar det. Jag är dessutom sådan som tänker att allt har gått åt helvete ifall jag äter fel en dag och då fortsätter jag oftast att äta fel för att jag misströstar och tänker att jag tar tag i det imorgon istället. Klassiskt.

    Har  provat alla möjliga dieter och träningsformer som;  Pulver, GI, LCHF, banandieter och rikshospitalets kur, viktväktarna några gånger och så gym, simning, spinning, yoga, karate, löpning, dans...ja du hör....
    Har som minst till mina 165 cm vägt 56 kilo och som mest ( i icke gravidtillstånd ) 91 kilo. Nu är jag som sagt var nere på 81 kilo och hoppas på att väga kring 70 till mitt bröllop.

    Hur brukar dina helger vara tycker du? och vad ger dig pepp? 
  • Sally Bowles

    Frkmaria; Ojoj sicken otur du haft med halsbölder och sköldkörteln och allt stickande...brrr, du måste vara evinnerligt trött på sjukvården? Jag tror nog att jag blir peppad av att komma i gamla tjusiga kläder som jag inte haft på år och sar, typ små cocktailklänningar och sånt. Jag måste minska typ 5-7 cm för att komma i min klänning till bröllopet och det motiverar mig! Just idag mår jag lite kass. Ont i hals huvud och är trött som en urmjölkad ko, och så själv med småknoddarna till nio ikväll. Gjorde smarrig köttfärssås och spagetti med rivna morötter till middag. Det var riktigt gött trots att jag inte tillsatte salt ( så minsta också kan äta ). Men nu sitter jag ändå här och är typ småsugen på nåt. Varför alltid på kvällen?

  • Sally Bowles

    Frkmaria; Wow!! Duktig du är. Och kul med nya kläder. Härligt! Heja heja i helgen. Du verkar tålmodig. Hade jag vart inne så mkt på sjukan så hade jag varit så less på alltihop hur bra jag än hade blivit bemött tror jag haha! Helg vankas och jag har bett sambon köpa massa frukt. Här ska inte snaskas chips och godis minsann. Treåringen kommer dock få en snaskpåse och det gäller för mig att lyckas säga nej när hon så gulligt kommer och bjuder ur den :)

Svar på tråden Viktnedgångspepp!