Inlägg från: Anonym (nyfiken) |Visa alla inlägg
  • Anonym (nyfiken)

    Hur mycket sparar ni?

    Hur mycket sparar ni var varje månad till bröllopet?

    Vad kommer slutsumman bli? Hur resonerade ni kring summan och är ni överens om vad saker får kosta? 
    Sparar ni ihop hela summan eller köper ni saker lite då och då?

    Jag är jättenyfiken, för alla människor tänker så olika!
    Det finns inga rätt och fel här, så hacka inte på varandra tack. 
    -Eftersom pengar är en känslig fråga så finns det möjlighet att svara anonymt.
  • Svar på tråden Hur mycket sparar ni?
  • Anonym (nyfiken)

    Va duktiga ni är som lyckas spara så mycket! Vi sparar "bara" 2000:- i månaden.

  • Anonym (nyfiken)

    Exakt! Man sparar det man kan, och alla efter egen förmåga!

    Vi började precis spara, och jag ska försöka få kontroll över min ekonomi så jag kan spara mer. Är sämst på att hålla i pengar. Jättedumt och slarvigt, så nu ska det bli ändring! Och nu har man ju ett tydligt mål.
    Kul att läsa om hur ni andra gör

  • Anonym (nyfiken)
    Anonym (Glad Pingla) skrev 2014-02-23 21:03:03 följande:
    Vad alla är duktiga på att spara! Glad
    Vi har inte alls sparat ihop till en budget innan, vi satte ett datum och har sedan räknat ut på ett ungefär vad vi ska lägga pengar på månad för månad fram till bröllopet.
    Nu är det en månad och 2 veckor kvar tills vigseln och vi ligger bra i fas med utgifter och inköp, men det är nog tack vare en _väldigt_ noggrann och detaljerad planering från början. Solig
    Ja det gäller att inte vara så impulsiv och bränna pengarna som mig haha.
    Ni gör alltså tvärt emot oss! Grattis till giftemålet! Hjärta
    Jag är vanligtvis ganska snurrig så det är sååå skönt och nyttigt för mig att vara ute i god tid. Nu vet jag ungefär vad som är viktigt för mig och inte. Planeringen är a och o. Jag änvänder mig mest av budget verktyget här, hur gjorde ni?
  • Anonym (nyfiken)
    Sezzie skrev 2014-02-23 17:55:14 följande:

    Vi sparar ungefär mellan 4000-7000kr/ mån beroende på hur det ser ut. Den totala slutsumman för ALLT (inkl min förlovningsring, vigselringar & resa) är ca 45 000kr.


    Vi har handlat lite när vi hittat något pö om pö. Med resan får vi se hur det blir beoende på skatteåterbäring som oavkortat kommer gå till bröllopet.


     


    Bra jobbat! Har gått igenom ekonomin och börjat spara 4000:- sammanlagt nu. Det reder sig!
    Tänker också att det är bra att inhandla saker allt eftersom, plus att det är så galet roligt!
  • Anonym (nyfiken)
    Anonym (snålbruden) skrev 2014-03-01 17:57:19 följande:
    Vi satte en budget på max 35.000:- inför vårt bröllop, och började spara. Vi sparade så mycket vi kunde, lite i taget. Men så fick min blivandes syster höra om vilket "snålbröllop" vi planerade (hennes ord alltså!) och pratade med hans föräldrar, som genast lade sig i. Ett bröllop ska, i deras ögon, kosta minst 150 000:-, helst mer, för att det verligen ska duga. Så de tog helt över allt, min blivande svägerska och svärmor körde över mig totalt när vi skulle planera...

    Jag tappade helt lusten inför alltihop och bad min sambo prata med sin mor och syster om att det var VÅRT bröllop och inte deras, men han tyckte det bara var bra att få allt betalt. Så vi hade vårt svindyra, vackra men inte ett dugg roliga bröllop i julas... Min man lät sina föräldrar betala min ring till och med. Fick en stor vacker ring, men hade t'nkt mig en mycket mindre, en som JAG valt och inte någon annan!

    Vet inte riktigt vad jag ville med mitt inlägg, jag tycker det är så roligt att ni planerar och sparar själva för att få ett bröllop som NI vill ha, och att andra inte lägger sig i och ska "hjälpa till"...

    Tack för mig.
    Åh... får lust att bara krama dig. Skrikandes Fy va elakt och oförskämt att köra över folk så. Hoppas att dom menade väl och att ni har en bättre relation nu efteråt. Och att du lär dig säga ifrån. Hjärta
Svar på tråden Hur mycket sparar ni?