• Äldre 18 Feb 14:56
    18993 visningar
    55 svar
    55
    18993

    Lågbudget (4000kr) räcker gott och väl?

    Vi gifter oss i april i Rådhuset med de närmaste inbjudna. Totalt blir vi 20 personer.
    Vi ska ha festen hemma hos oss, där det bjuds på smörgåstårta som min mormor gör och det beställs en tårta som min mamma bjuder på. Festen kommer att avslutas kl.19.00 då vår 1.åriga dotter måste sova. 

    Bröllopsnatt på hotell vet jag knappt om det är lönt att ha. Vi kommer ju bara att vara där från kl.19.00 på kvällen. Dessutom så vaknar dottern allt från 05.00-07.00, så det blir inte direkt någon sovmorgon för oss.

    Egentligen hade vi velat bjuda fler? .T.ex min faster och farbror vars bröllop jag/vi har varit på. Men då måste vi ju även bjuda resten så att säga på både min och m2b's sida. Eller?I Rådhuset får man ha max 20 gäster, så där går det också bort...Är det dålig stil att inte bjuda? Vi träffar dem typ endast en gång om året...

    På ett sätt så känns det skittråkigt med ett lågbudgetbröllop, men på ett sätt så räcker det gott och väl. Detsamma gäller att inte kunna ha en bröllopsnatt själv och äta frukost i lugn och ro morgonen efter.

    Hur resonerar ni i liknande situation? Hur kan man göra det bästa av det hela?

    Här är vår budget:

    Klänning: 200kr (beställd från Kina, hoppas att den passar)
    Tiara: 200kr
    Smink: 0kr (min syster sminkar mig)
    Hår: 400kr (får väl unna mig en klippning hos frisören)
    Kläder till honom: 0kr (tar något från garderoben)
    Ringar: 500kr (titan, beställt från England...hoppas att de passar)
    Blombukett: 500kr
    Mat och tårta: 0kr
    Dricka: 500kr
    Vigsel: 500kr
    Inbjudningskort, tackkort, bordsplacering: 700kr
    Dukar: 20kr (från second hand)
    Fotograf: 0kr (min mamma är duktig på det)
    Bordsdekoration:500 kr (blommor, ballonger)

    TOTALT: 4000kr

     

  • Svar på tråden Lågbudget (4000kr) räcker gott och väl?
  • Äldre 22 Feb 08:30
    #31

    Det där med pris på bukett är jättesvårt, beror ju så mycket på butik och vart i landet du befinner dig... I Malmö där jag bor har vi en "enklare" blombutik i ett köpcenter som inte säljer snittblommor, men som säljer massa andra växter och de klassiska rosbuntarna a 49kr och där kan man be dem göra en bukett av bunten och tex lägga in brudslöja som bara kostar någon tia har jag för mig. Lycka till!

  • Äldre 22 Feb 13:45
    #32

    Buketter är svåra som Camben skriver. Plus att det tillkommer arbetskostnad.

  • Äldre 22 Feb 13:46
    #33

    Det är väl bara att gå till en bomsterbutik och fråga. Jag tog min bild och gick till olika ställen och frågade efter pris.

  • Äldre 22 Feb 19:26
    #34

    Jag gifte mig i november förra året. Vi ville hålla kostnaderna så låga det bara gick. I dagsläget vet jag inte hur mycket vi faktiskt la på kalaset. Men tror vi la ner kanske 13.000 kr allt som allt.
    Och då fick vi festen med tårta, dricka och tilltugg i present.
    Dock valde vi att ta in på hotell vilket kostade 2.000 kr och ringar för 2.000. Hår och smink fick jag gratis.
    Jag tyckte personligen utgifterna flög iväg (men då kunde inte jag riktigt bestämma mig och köpte nytt)


    Sen kanske du behöver skor? Strumpbyxor, underkläder? Kanske väska? (väska kan jag tycka i efterhand kändes onödigt) En corsage till mannen?

  • Äldre 23 Feb 09:05
    #35

    Jag gjorde min bukett själv

    60 rosor i rött o vitt beställde jag som buntar i vardera färg hos blomsterhandeln.  sen fixade jag bukett själv eftersom jag bara skulle ha rosor.  Satte i ett långt pärlband som fick ringla sig över rosorna,, och det hade jag själv i min ägo sedan tidigare. 

    Det gick på 350 kr.

     

  • Äldre 23 Feb 11:14
    #36

    "Barnproblemet" har vi oxå. Hoppas på att någon kan ta dem på kvällen iaf så får vi bita ihop dagen efter och ta dem. Vi kör ixå lågbudget men blir ca 60gäster, råvaror som kött får vi och mkt dekoration blir köpt på ebay samt att vi gör mkt själv. Jag har fått sålla kraftigt i gästlistan från min sida, då släkten är enormt stor. Jag har helt enkelt få tänka att de som står närmast blir bjuden. Vissa vänner som jag velat bjuda har jag fått stryka oxå. Någonstans måste man ju dra gränsen. Först ville jag ha kuvertpris för att kunna bjuda alla men varken fästmannen eller våra familjer är bekväm med den tanken. Därför blir det så här.

  • Salt
    Äldre 23 Feb 12:05
    #37
    CoG skrev 2014-02-19 12:47:07 följande:
    Min bukett plus corsage kostade 890 kr
    Det är stora vita rosor brudslöja


    Jag fullkomligt älskar din bukett! Helt underbar. Sparar bilden
  • CoG
    Äldre 23 Feb 21:33
    #38
    Salt skrev 2014-02-23 12:05:53 följande:
    Jag fullkomligt älskar din bukett! Helt underbar. Sparar bilden
    :)
  • Äldre 27 Feb 14:09
    #39

    Lite OT: Några i vår utökade släkt har fått reda på att vi ska gifta oss och vi har fått lite pikar om att vi borde bjuda dem (har varit på deras bröllop). Vad gör man? Vi vill ju bjuda dem, men det finns inte plats i Rådhuset och att endast bjuda dem efteråt blir kanske konstigt? Bara lite mer än en månad kvar dessutom till bröllopet.

    Usch, känns så krångligt att jag nästan ångrar att vi bjöd någon överhuvudtaget  

  • Alylly­ra
    Äldre 27 Feb 15:41
    #40
    RosaBlomma skrev 2014-02-27 14:09:45 följande:
    Lite OT: Några i vår utökade släkt har fått reda på att vi ska gifta oss och vi har fått lite pikar om att vi borde bjuda dem (har varit på deras bröllop). Vad gör man? Vi vill ju bjuda dem, men det finns inte plats i Rådhuset och att endast bjuda dem efteråt blir kanske konstigt? Bara lite mer än en månad kvar dessutom till bröllopet.

    Usch, känns så krångligt att jag nästan ångrar att vi bjöd någon överhuvudtaget  
    Förklara som det är bara, att ni har valt att gifta er i Rådhuset och det är begränsat antal personer. Om ni vill bjuda dem efteråt så säg att de är hjärtligt välkomna att fira mer er efter vigseln. Sen får de själva avgöra om de tycker att det är "konstigt" eller inte. Jag skulle inte tycka det.
Svar på tråden Lågbudget (4000kr) räcker gott och väl?