Inlägg från: Nyfiken gul , nu fru |Visa alla inlägg
  • Nyfiken gul , nu fru

    Lågbudget (4000kr) räcker gott och väl?

    En fråga - varför har ni inte barnvakt när ni faktiskt ska gifta er? 

    Är det ingen som kan ställa upp en natt så ni alla fall får sova er första natt som nygifta tillsammans utan en massa stök o bök med ett litet barn?   Ni måste inte bo på hotell men att sova hemma o få äta frukost i lugn o ro är guld värt för ett par föräldrar.

    Det är bra att ni vill dela bröllopet med ert barn men i er sits hade jag verklgien satsat på barnvakt. Kan ingen ta barnet med sig hem över natten så kanske en farmor/mormor eller annan närstående kan sova kvar hemma hos er och se till att ni får sova ut.  Tro mig ni kommer verkligen att behöva sova en natt efter den anspänning som ett bröllop ändå är.

     Lite Ot men en spontan reflektion  

  • Nyfiken gul , nu fru

    för övrigt hade vi kyrkbröllop , 35 gäster, 2-rätters middag på resturang  med underhållning till det, kaffe, bröllopstårta och paketöppning hemma i vårt hus. Bröllopsnatt i svit på hotell med god frukost.  
    Kostade oss 8500 kr

    så jo det går utmärkt att få budgetbröllop att bli  fina !  

  • Nyfiken gul , nu fru
    RosaBlomma skrev 2014-02-18 19:49:22 följande:
    Vi skulle gärna vilja ha barnvakt, men ingen har träffat henne tillräckligt ofta för att det skulle fungera att natta henne (vi har bara haft barnvakt en gång och då skrek hon nästan konstant i en timme). Dessutom är hon inne i en väldigt mammig och pappig period efter en misslyckad inskolning. Envis rackare, vår dotter!!

    Det hade ju varit toppen om något hade kunnat offra sig genom att gå upp tidigt på morgonen och underhålla henne. Vågar/Måste man fråga om det? Flört Iofs så kan vi glömma "bröllopsnatten" om någon skulle sova här. Å andra sidan kanske bröllopsnatten inte blir så jäkla romantisk ändå pga utmattning...haha!

    Riktigt bra gjort att bjuda så många och hålla så låg budget! Skrattande Vilken typ av restaurang/mat var det?
    jag tycker absolut ni kan fråga om någon kan sova hemma med er och kanske ni också kan flirta in er då och få frukosten fixad.  Det är ert bröllop, självklart kommer det finnas folk som vill ställa upp! 

    Nja nån bröllopsnatt ordagrant blir det inte, ni kommer vara så trötta att det inte är någon ide med någon romantik. Det kommer bli mycket att smälta under dagen och ni kommer helt enkelt somna på fläcken .  

    Ni kan ju önska en barnvakt o fixad frukost som bröllopspresent. 
  • Nyfiken gul , nu fru
    RosaBlomma skrev 2014-02-18 19:49:22 följande:
    Riktigt bra gjort att bjuda så många och hålla så låg budget! Skrattande Vilken typ av restaurang/mat var det?
    vi beställde mat på den lokala kvarterskrogen. 

    Som förrätt fick vi grekisk sallad och färskt bröd o smör, som varmrätt fick vi marinerad fläskfile med hassebackspotatis, sparris och svampstuvning. Barnen som var med fick pasta o köttfärssås.
    1 glas vin/öl ingick också.  
  • Nyfiken gul , nu fru

    Jag gjorde min bukett själv

    60 rosor i rött o vitt beställde jag som buntar i vardera färg hos blomsterhandeln.  sen fixade jag bukett själv eftersom jag bara skulle ha rosor.  Satte i ett långt pärlband som fick ringla sig över rosorna,, och det hade jag själv i min ägo sedan tidigare. 

    Det gick på 350 kr.

     

  • Nyfiken gul , nu fru
    RosaBlomma skrev 2014-03-06 16:07:46 följande:
    Vi har hyrt en ärligt talat tråkig festlokal i vårt bostadsområde, men det var ju så svårt att få tag på en billigare lokal eller något ställe där man kunde vara under 24 personer.

    Hur dekorerar man fint? Gör det något om stolarna är sådär konferenstråkiga? Kan man dekorera bordet så att ingen tänker på stolarna liksom?

    Klänningen passade iaf (om än lite tight) och tullens avgifter blev en femhundring extra, men det viktigaste var klänningen såklart Skrattande 

    Har fått reda på bukettpriset: 350kr. Helt okej Glad 
    Använd tygdukar, köp billiga underlakan på tex IKEA och duka med.  Lägg vackra löpare på bordet i en avvikande färg.  Ställ stora kandelabrar på borden, ett par större blomsterarrangemang.   Köp buketter på Ica och fixa egna arrangemang .  Googla bilder på olika dukningar så får du säkert tips o inspiration.  

    Stolarna gör inget om dom är trista bara resten är fint och snyggt . 

    Tyg går att dölja mycket med. ska ni ha bord för servering av mat så klä in dom i dukar som går ner till golvet för att dölja fula ben och märken i golvet. 

    Vill ni som brudpar sitta på finare stolar kan ni ju antingen klä in era stolar i lite roliga påhitt eller helt enkelt ta dit två finare stolar och byta ut där ni ska sitta. 
  • Nyfiken gul , nu fru

    Jag vet inte om du ser det så väl , men här har dom satt enkla tygstycken (typ kökshanddukar/löpare? ) kring stolarna och bundit om med med sidenband, kring fula vanliga stolar på en bygdegård. (bild från google)  
    Ett alternativ om ni har tid o möjlighet.

  • Nyfiken gul , nu fru
    Chicita skrev 2014-03-08 10:33:45 följande:
    Vill du dölja stolarna lite så är det ett jättebra tips ovan att bara hänga något över stolsryggen.
    Vi knöt inte ens fast våra tygstycken. (dom var bara där för att vi ville få lite mer färg, så det var blandade färger liksom)  Jag köpte 5-metersklipp på Jotex i ett sidenliknande material (visuellt liknande, det känns mer som tunnt fodertyg). 5 meter = 99:-  om dom inte har ändrat priset.
    Ni kan använda samma tyg som dukar om ni vill Glad 
    Vi klippte remsor tvärs över tyget och sicksackade kanterna. Men jag skulle inte lagt så mycket tid på bara 3 timmars festlighet.
    IKEA har ju sina KNOPPA-lakan som jag tror kostar 19:- styck. Dom går ju faktiskt att använda som lakan efteråt också, så det är ju något man kan ha nytta av även efter dom gjort sin plikt som bordsdukar Flört

    Skulle det kunna gå att ta med någon madrass eller resesäng eller liknande till lokalen så att ni kan lägga dottern där och fortsätta sitta och prata och umgås med gästerna?
    Tänker mest så att det inte blir "nu är klockan XX så nu får ni gå *spark i rumpan* " liksom... Inte att ni ska festa hela natten, utan just att det går att lägga ner henne en stund om hon är trött, ifall att ni inte riktigt känner er "färdigpratade"...
    Eller är det någon som ni litar på och som dottern känner som kan tänka sig att ta med henne hem till er och lägga henne så att ni kan stanna en stund.
    3 timmar går så väldigt fort när man har roligt Obestämd 
    ATT det gör ja!  

    40 min vigsel i kyrkan - blink - slut!   Hann inte uppfatta dom vackra psalmerna eller ta in högtidligheten alls, bong-bong så ljöd kyrkklockorna och allt var slut.. vadå liksom...   

    2 timmar middag på resturang, bara för 35 gäster att komma in o sätta sig tog en halvtimma inkluderat toalettbesök.... sen återstod 1½ timma för mat, underhållning o prat.... yeah liksom....

    hann inte prata med dom jag ville prata med alls och dom som bara besökte vigseln hann jag inte ens vinka till....  

     
Svar på tråden Lågbudget (4000kr) räcker gott och väl?