• Sezzie

    Förnedringshippa?!

    Hej!


    Nu har mina vänner börjat planera min möhippa i en hemlig FB grupp. Det är bara det att jag mest mår dåligt över tanken på möhippan då det pratas om förnedringsgrejer tydligen.


    Jag har sagt till mina 2 tärnor jag inte vill att det ska bli något förnedrande utan att jag vill ha en trevlig stund tillsammans med vännerna. Ena tärnan har pratat om att sälja pussar på stan- vilket jag vägrar!


    Andra tärnan har sagt att hon själv inte alls vill att det ska vara något förnedrande eftersom hon inte gillar tanken själv & heller då inte vill vara med på detta. Nu har det kommit fram ännu mera förnedringsförslag som att sälja kondomer exempelvis- utklädd såklart. & att jag ska sjunga karaoke. Jag uppskattar inte alls sånt över huvud taget. Tärnan sa då att jag inte ville ha förnedring på min hippa, men vännen som startat gruppen svarar att "ja fast det hör ju till!"


    Vad ska jag göra? Hur har ni gjort? Ni som blivit utsatta för förnedringshippa hur kände ni er?


     

  • Svar på tråden Förnedringshippa?!
  • filibustern

    jag hade stenvägrat. dom får väl planera en hippa om dom vill, men då får dom hitta en annan brud att hippa.. hatar sånt där! läste en tråd här för längesen om en som fick utstå allt h-vete på sin hippa. och när hon sa ifrån, ja då var hon tråkig. -.- ne det hör fasen inte till att känna sig förnedrad och ledsen på sin hippa!

  • Sezzie

    Nej jag känner verkligen så- jag VILL INTE då hoppar jag hellre hela hippan. Jag är inte sån person som tycker att sånt där är kul alls. Jag vill bara ha trevligt :/

  • Sezzie

    Samtidigt vill jag ju inte avslöja att jag VET en del av förnedringsgrejerna de pratat om för då lär det väl bli surt...antar jag...

  • CJ5

    Går det inte att prata med dom andra? på något vis. typ när ni ses bara slänga ur dig ytp. "Jag läste om en tjej som blev förnedrad på sin hippa, hon blev så ledsen så hon förbjöd hela hippgänget att komma på bröllopet till slut."  Förnedring hör inte till festligheter tycker jag, nollningar är inte ens kul på gymnasiet liksom, och passar sig inte bland vuxna människor som vet bättre! Men vi har alla olika gränser. Att sälja en puss eller två på stan skulle jag faktiskt inte tycka var förnedrande, inte heller kareoke. Men som sagt vi är alla olika.

  • filibustern

    jag skulle då ha velat veta om någon ens funderade på något förnedrande. faktiskt. sen om dom blir sur, ja men synd för dom då - dom kunde ha gett f*n i att ens gå i dom banorna från första början. 
    ne jag håller med dig, det ska vara trevligt på en hippa. en middag kanske, vinprovning, chokladprovning, hemmaspa, anlita någon som kommer hem till en och fixar naglar/smink eller visar/säljer något rolig. fara och bada, fotosession, what ever! 

  • niriel

    Men prata med dem! Skit i om det blir surt till att börja med, säg att det snarast är för allas bästa! Försök att lägga fram det som att ingen, aboslut ingen, kommer att ha speciellt kul om det innebär att den blivande bruden är sur, ledsen och/eller besviken under hela möhippan? De som ordnar den måste väl inse vinsten i att alla som är med under dagen har roligt? Försök att förklara hur du känner och att du är orolig både för din och för andras skull, så får vi hoppas att de är tillräckligt bra vänner för att förstå dina känslor!

  • Sezzie

    Till henne som planerar möhippa förnedringar nu har jag redan sagt till senast i lördags att jag inte gör liknande som att sälja pussar eller annat. Men det verkar inte tas hänsyn till tyvärr...


    Vet inte riktigt alla som är med i hemliga gruppen men jag kanske kan skicka till dem jag vet är med? Kommer väl bli surt att jag vet men i alla fall...

  • FrökenW

    Men denna fixering vid att man ska pussa folk till höger och vänster? Jag pussar bara min pojkvän på munnen, samt eventuella framtida barn. Basta. Skulle någon försöka sig på något annat får de en smäll, det handlar i min mening om en rejäl kränkning. Att andra brudar tycker det är helt okej är en annan sak, det har jag naturligtvis inga problem med, men det måste väl ändå vara deras val och inte deras väninnors?

    Jag kommer också vägra alla typer av förnedring på min eventuella hippa, en tiara och slöja går väl för sig det får räcka. Annars är jag heller utan. Försök prata med tärnorna igen, sätt er ner i lugn och ro och tala om exakt hur obehaglig du tycker tanken på sådana här saker är. Att människor är annorlunda och att detta faktiskt skulle förstöra hela dagen och en del av bröllopsplaneringen för dig. Anklaga inte men var tydlig, det kan ju vara så att de tagit dina protester som 'sådant man ska göra'. Förklara att ditt liv inte är en film och din möhippa ett firande av er vänskap, inte ett en chans att skämma ut dig för deras eget höga nöjes skull. 
     
    Lyssnar inte den ena, prata med den andra, och om ingen av dem lyssnar så försök med någon annan kompis som kanske har förmåga att säga ifrån. Respekterar de dessutom inte dina önskningar och farhågor när du lägger fram dem så hade jag nog funderat på om de är lämpliga tärnor.  

    Har du kanske något arbete eller några uppdrag som kan rädda dig i värsta fall? Eller din blivande make? Pojkvännens bror hade några kompisar som var sugna på sådant men han är lärare och förklarade att det inte var lämpligt att bli full och klä ut sig på stan där hans elever kunde se honom. Det förståd och accepterade även de lite långsammare i sällskapet, så han fick som han ville med bastu, lazerdome och pubrunda. 

  • sandrahs

    Va? Nu börjar jag bli nervös för min egen möhippa!


     


    Ursäkta kanske lite knapplån, men vad "brukar" tärnor hitta på för att förnedra blivande bruden? Jag vill absolut inte förnedras på min möhippa, då skippar jag den hellre än att behöva må dåligt.

Svar på tråden Förnedringshippa?!