Inlägg från: Blivande frugann |Visa alla inlägg
  • Blivande frugann

    Skövde/Skaraborgsbrudar

    sanjagalic skrev 2014-03-14 12:59:12 följande:
    Ja, det va väldigt romantiskt när han fria, en egen historia i sig :)


    Vi ska gifta oss i s:t helena kyrkan mitt i stan och ha vår bröllopsfest på billingehus uppe på berget.

    Vi har nog kommit ganska långt tror jag. Kläder, dekoration, tårta, frisör och makeup-artist är klart. Vi har även spikat meny, bil och dj + fotograf. Så alla stora grejer är helt klart.  
    Vi letar alternativ transport. Har hittat en bra i Kvänum, men lite långt att köra till/från oss och den tiden får ju vi betala för. Får jag fråga vad ni hittat?

    Dekorationer! Här är jag helt vilse. Mycket dekorationer är fina - men inte vi. Har ni bilder på vad ni skall ha? Jag vill ha grafiska inslag gillar svart, vitt och äpplegrönt och ev inslag av koppar. (Alltså färgen koppar.) 
  • Blivande frugann
    Ccc87 skrev 2014-03-17 19:06:30 följande:

    En sak som dök upp igår. Vilka regler gäller vid byte av efternamn? Tänker på bröllopsresan och pass och biljetter. Vi har tänkt åka några dagar efter brölloppet.


    Där behöver ni tänka till! Samma namn som står i passet måste finnas på biljetterna. Kompisarna som åkte ett par dagar efter bröllopet bad prästen att vänta lite med att skicka in papprena så att de hann åka på resan först, då de hade sina gamla namn i pass och på biljetterna.
  • Blivande frugann
    Finally2014 skrev 2014-03-17 19:11:39 följande:

    Hej på er!

    Kastar mig in i tråden lite, Vi ska gifta oss den 16e Augusti.

    Vi bor utanför Falköping men kommer gifta oss i Eriksbergs kyrka (Herrljunga kommun) och ha festen utanför falköping. Blir en liten bit att åka men kyrkan är den jag och våra barn har döpts i och han är från grannsocknen. Sen blir festen där i Luttra då det är nära till stan för de som ska ha taxi hem ;).

    Var och storplanerade mat och alkohol då det är en vän som fixar maten. Blivande mannens uppgift är dock tysklands resan, vilket han med glädje gör. :)

    Hur har ni gjort med alkohol? Bjuder ni eller får dom betala självkostnadspris? Vi är lite i valet och kvalet...


    Välkommen!
    Vi kommer också ha en bit mellan kyrka och festen, och inte nära stan men det finns möjlighet att ställa upp husvagn/husbilar intill festlokalen eller så får man ta taxi hem.

    Ja, min blivande ser också fram emot Tysklandsresan! Jag funderar på om vi kommer att ha massa över, fast det kanske inte är något problem. Annars får man ju lämna tillbaka oöppnade flaskor på systembolaget..... Mmm, lite att räkna och fundera på.
    Vi kommer att bjuda på välkomstdrinken, dryck till maten och ev första drinken i baren men sen blir det självkostnadspris. 
  • Blivande frugann

    Är det fler än jag som har svårt att hänga med i vem som ska gifta sig när o.s.v? 
    Ska jag lägga till namnet i trådstarten?
    Ska vi skriva vårt datum och ev plats i sidfoten? 


    5 juli Skövde
  • Blivande frugann
    sanjagalic skrev 2014-03-18 12:07:40 följande:
    Precis! Men man behöver ju inte byta efteranmn innan bröllopet, man kan ju vänta tills man kommit hem från bröllopsresan. Det ska vi göra iaf :)
    Då är det ju inte problem med det. 
    5 juli Skövde
  • Blivande frugann
    sanjagalic skrev 2014-03-04 12:51:24 följande:
    Vi ska också ha honom, han är såååå bäst!!!
    Ah! Jag var hos Tuana idag och kom ihåg att det var någon mer som skulle ha honom. Men det var ju du! Var det nationaldagen?
    5 juli Skövde
  • Blivande frugann
    Finally2014 skrev 2014-03-19 07:57:09 följande:

    ja, Vi är också rädda att få över men tänkte att det kanske inte är så svårsålt?
    Fick däremot en hands up från en vän som sa att folk kommer uppfatta oss som snåla om vi tar 10 kr per öl när vi köpt den för  ca 3. Men jag förklarade att bilresan och båten kostar med och stå och fippla med typ 8 kr och växel tyckte jag bara kändes dumt. Tyckte också att 5 kr var för lite. 5 kr kan man ju lika gärna bjuda på det. Kändes mer kanske som att det var hon som var lite snål. Jag menar dricker man 7 öl/drinkar/glas vin så handlar det om 70 kr vilket jag tycker är helt överkomligt..... Jag har ju varit på bröllop där jag vet dom köpt det i Tyskland, ändå tagit 10 kr och jag har aldrig ens reflekterat över att det är snålt även om det bara är 33 cl. vad tycker ni?
    Oj, skulle 10 kr vara dyrt?! Nä, så vill jag göra om jag och blivade kommer överens.  
    Vi har den diskussionen jag och min blivande man. Jag tycker att vi kan ta 10 kr och han är nog lite mer inne på att bjuda. 
  • Blivande frugann
    Finally2014 skrev 2014-03-26 19:10:27 följande:
    Ja, hon varnade för det då det är import från tyskland men jag känner som sagt att det är nog hon som är lite snål själv. Hade jag kommit på ett bröllop och dom hade bjudit på allt utom alkoholen på kvällen så hade jag inte sagt att dom hade varit snåla. Tanken hade inte ens slagit mig. :)
    Nä, inte jag heller. Vi kommer troligen skriva i inbjudan att bjuder på drycken till maten, festen fortsätter med självkostnadsbar. Om det är en 10 kr och ölen kostar 6 i inköp så tror inte jag det spelar någon roll. Det jämnar nog ut sig i slutändan. Vår tanke är att öl, cider och vin ska kosta 10 kr. Kanke även drinkar, de få vi ska ha. Alkoholfritt blir gratis.

    Hur tänker ni andra kring alkohol och bjuda?  
  • Blivande frugann
    teresiani skrev 2014-04-02 23:07:37 följande:
    Klart du får vara, ingen fara :) Vi har sparat in på väldigt många punkter  (typ lokalen som ju är jättebillig samt att vi har eget kött till middagen mm) så vi tyckte det kändes OK att lägga mer på ångtåget för att få det hela lite mer "personligt". Det priset vi har fått för ca 70 pers (tror det är 2 vagnar) är 10 000 kr, då ska jag också försöka förhandla ner det lite, får se hur det går :) Då har vi tåget i 5 timmar så vi kommer även ta bröllopsfoton vid tåget och eventuellt även stanna på vägen och kanske ta brudskålen "ute i naturen" om det finns något lämpligt och fint stopp på vägen.
    Låter väldigt mysigt och personligt med att åka ångtåget. Mysigt. Då blir liksom transporten en del i hela upplevelsen.
    5 juli Varnhem
Svar på tråden Skövde/Skaraborgsbrudar