Inlägg från: Blivande frugann |Visa alla inlägg
  • Blivande frugann

    Skövde/Skaraborgsbrudar


    Då har vi äntligen bestämt och bokat lokal. Det blir Logården i Odensåker. Där finns en loge, längst upp till vänster i bild, som jag föll pladask för. Sen är inte priset att förakta, mycket prisvärt.

    Nu skall vi bara komma fram till en cateringfirma, en frisör, en make up-artist, någonstans att spendera bröllopsnatten, hitta kläder till gubben och barnen... och då har jag inte börjat göra inbjudningskorten.
    Känns som vi är helt i ofas. hehehe
  • Blivande frugann
    MissTC skrev 2014-02-24 21:05:19 följande:
    Ja, de blir väldigt dyrt.. Insåg att med stolsöverdrag och porslin så kanske vi landar på 10.000-11.000 och det är väldigt mycket för något som inte känns helt hundra. Hade det varit min drömlokal så hade ju inte priset spelat någon roll, men nu funderar jag på att kika efter annat =/

    Någon som vet någon trevlig byggdegård?
    Här hittar du alla bygdegårdar i Skaraborg. www.bygdegardarna.se/hitta-bygdegard/
    Där står även hur stor den är, porslin o.s.v. Väldigt bra om man letar bygdegård. Kan tyvärr inte Kinnekulles bygdegårdar särskilt bra. 
  • Blivande frugann
    SarahGustav skrev 2014-02-24 19:58:11 följande:
    Haha nu sa jag nog för mycket, antingen fattar jag inte hur man gör eller så går det inte skicka bilder i privata medelanden?! hahaha!
    Ja men det verkar ju som helt okej priser!
    Vi kommer ha 3 rätters plus tårta, däremot kommer vi utesluta nattamaten. Så har vi tänkt i nuläget iaf!
    Däremot vet jag inte vad vi ska ha för tårta eller meny i huvudtaget än, men de ger sej nog.

    Men har du kollat på salong vision där jag ska va? dom är toppen där :) Lite märkligt verkar det ändå att din frisör inte vet om hon är ledig helgen du ska gifta dig eller inte?
    Vår bröllopsnatt kommer vi tillbringa även där på karstorp för dom har en mysig bröllopssvit där :) men annars vet jag faktiskt inte... 
    Det lutar mot att vi hoppar över efterrätten och ersätter den med tårta. Nattamaten har vi kvar. Det finns en mysig platsbyggd plats med grill utanför under tak, så den känns som en naturlig samligsplats framåt kvällen när man börjar bli lite hungrig. Men det sätter vi nog någon av våra gäster på att ha ansvaret för att ta fram och basa över. Men sen grillar man nog sin egen korv eller hamburgare. Vi gillar att umgås kring mat.

    Nej, frisören jobbar vanligtvis inte lördagar och det är ju semestertider så jag förstår. Vision har jag också fått tips om från fler. Vi skall väl inte ha samma dag du och jag bara för då är de säkert kört också. Haha!  
  • Blivande frugann
    SarahGustav skrev 2014-02-25 14:01:49 följande:
    Men de låter ju hur mysigt som helst! De tror jag kommer bli jättebra :)

    jaha vilken otur för dej, är ju tråkigt när det är nån man brukar gå till också, då känner man ju varandra lite :)
    Vi gifter oss 2 augusti så är det inte det datumet så är det fritt fram för dej ;D haha!
    Nej då är det inte du, men någon annan brud är det. Haha... 
    Fick jättebra förslag av min vanliga frisör, jättesnällt. Dessutom från någon som känner mig och vet vem som är bra på uppsättningar och smink. 
  • Blivande frugann
    Ccc87 skrev 2014-02-26 07:05:48 följande:
    Vad skönt att ngn mer ska fixa hår/ make på Vision! Har också bokat in mig där! Vilket paket tog du Sarahgustav?
    Haha! Då är det du som var inbokad den 5 juli. Men vi skulle inte krocka i tid i alla fall, vi har vigsel senare. Vision kändes jättebra när jag var där och pratade med dem.
    Fast de tips jag fick av min frisör gav resultat, bokade in en tjej igår. Skönt att ha det klart!
    Nu är det cateringen som kvar som en stor nöt. Har fått pris från 2 av tre. Väger fördelar och nackdelar mot varandra....
  • Blivande frugann
    Ccc87 skrev 2014-02-26 21:24:17 följande:
    Jajamen det är jag! Vi måste ska vara där på morgonen när de öppnar:) måste vara klara för fotografering runt 11 tiden! Vilken tid är din vigsel?
    Vi har på eftermiddagen kl 16.00, som det ser ut. Som sagt tjejen jag pratade med var jättegullig, men jag kör på tipset från min frisör. Hon känner mig och skulle aldrig tipsat om någon som inte är bra på uppsättningar och make up. Litar på henne!

    Nu har vi bokat kläder till mannen. Tog en långlunch och möttes på Kristinaboden, första han provade passade perfekt! Bara andra skor, lackskor är nog inte hans grej. Så stilig han blev! Ja han är ju stilig innan men de där kläderna gjorde det inte sämre.
    Imorgon ska vi tillbaka och titta på kläder till sonen. Vill ju vara likadan som pappa! Sötisen.

    Om ni inte bokat fotograf har jag några tips;
    tuana.se/
    anhede.se/tag/skovde/page/3
    juliasfotografier.se/
  • Blivande frugann
    Ccc87 skrev 2014-03-05 18:56:16 följande:
    Ligger Krisitinaboden i Skövde? Vi ska upp till Skövde nästa helg och provsmaka tårta och bestämma meny. Tänkte vi kunde svänga förbi där. Jag är klar men den blivande mannen har sitt kvar. Vad kostar det att hyra/köpa på ett ung?
    Ja den ligger inne i centrum, inte långt från kyrkan. Sen finns även St Remi i i Hentorp, på väg mot Skultorp.
    Menar du till dig själv eller barn? Blir osäker på om Kristinaboden har uthyrning av brudklänning, men festklänningar, till man och barn vet jag att hon har. Då borde hon kanske även ha till bruden. 
    St Remi har några klänningar för uthyrning, de jag provade tog hon ca 4000-4500 kr för. Då syr hon in/ut den efter dig och tvättar den efteråt. Men jag tyckte att det var lite mycket samtidigt som det inte var några klänningar för mig. Då kan jag köpa en som jag vill ha och sälja den sedan och troligen betala mindre totalt. 
  • Blivande frugann
    Ccc87 skrev 2014-03-06 19:58:17 följande:
    Okej då ska jag dit och kika. Klänningen är redan fixat så är mannens kläder vi ska fixa. Vet du priserna för killarnas kläder för uthyrning/köp på ett ungefär? Tänkte jämföra lite med de butiker vi har här hemma:)
    Vi ska hyra till min man hos henne. Tror att vi betalar 1800,- för frackcoatpaket med byxa, skjorta, väst, kravatt och frackcoat. Går även att hyra lackskor för ca 200 kr. Man betalar en bokningsavgift på 500 kr och resten när man hämtar kläderna, några dagar innan bröllopet.
  • Blivande frugann

    Jag letar också efter en fin bil, gärna veteranbil som transport mellan kyrkan och festlokalen. Någon som har tips?
    (Har hittat en som kostar ca 900,-/tim och har nästan en timme bara till oss och en timme till hem sen, som vi måste betala för. Blir för mycket pengar känner vi.)

  • Blivande frugann
    Ccc87 skrev 2014-03-07 18:35:19 följande:
    Sitter och funderar lite påbröllopstårta. Vilkern typ av tårta ska ni ha?
    Vi är inne på att inte ha någon dessert och ta cupcakes till dessert och bröllopstårta. Lite av ekonomiska skäl och för att vi inte är tårtmänniskor. Sen tror vi att det blir enklare att göra några specialare när det är cupcakes och inte en hel tårta för laktos m.m.  
    Verkar inte vara så att priset mellan tårta och cupcakes skiljer sig så värst mycket.

    Vad tror ni? Hur gör ni med tårta? Vart beställer ni?
Svar på tråden Skövde/Skaraborgsbrudar