Inlägg från: Blivande frugann |Visa alla inlägg
  • Blivande frugann

    Skövde/Skaraborgsbrudar

    Tillys skrev 2014-02-10 17:35:38 följande:
    Här är ytterligare en Skaraborgsbrud! Ännu är inget datum satt, men lite planer finns. Funderar på Varnhems klosterkyrka, men har ännu inte bestämt oss angående festlokal då vi inte vet riktigt hur vi vill ha det. Restaurang, catering eller laga maten själv, det är frågan!
    Välkommen! 
    Hur långt har ni kommit i planerna? Skall ni gifta er i år?
    Varnhems klosterkyrka är ju jättevacker! Är du från Varnhem? Ska ni gifta er under sommaren? Vet att de har restriktioner under sommarmånaderna för vigsel m.m.
  • Blivande frugann
    Annisen skrev 2014-02-11 13:35:57 följande:
    Haha, precis, Hjällö slott, var lite snabb på tangenterna såg jag och skrev bara vart det låg.Cool Har du varit där någon gång? Vi ska titta första gången april/maj :) 

    Precis man hyr lokalerna och fixar själv, tror de kan hjälpa till och fixa om man vill men vi ska göra det mesta själva (tror det blir mest ekonomiskt). Vi hyr hela slottet inkl. 20 bäddar fre till sön :)
    Låter ju härligt! Att ha alla på samma plats som bröllopet, så skulle jag också velat ha det.
    Fast jag är inte slottstypen. Logar är min grej! hahaha Låter som en bonatös från slätta, .....fast det är jag inte. Vet inte vad det är med logar, högt i tak, rätt enkelt, lite som gamla dansbanor på somrarna. Nu blir det nog loge och så har gästerna möjlighet att campa i husvagn/husbil intill. 
  • Blivande frugann
    Annisen skrev 2014-02-11 14:13:07 följande:
    Haha, nä förstår din grej med logarFlört Var vår ursprungliga plan men nu "sprang vi på slottet" och gillade helhetskonceptet eftersom vi också planerar på distans är det skönt att kunna va där från fredag och fixa, vi gillade på bilderna att det är lite gamla slitna golv, trappor och dörrar å så.. Det här var vår inspiration från början barnwedding.blogg.se/ men nu kommer vi nog lyfta in natur, pastell, spets (/tårtpapper) på slottet helt enkelt.. 
    Matsalen ser ut så här, tror ni det blir tokigt?
    Förstår dig! Det är väldigt praktiskt att ha allt på ett ställe och ett vackert ställe är det! 
    Er inspiration ser ut att passa jättebra in på den miljön, tycker jag. 
  • Blivande frugann
    Ahnna78 skrev 2014-02-18 23:20:05 följande:
    Hej! Går med här! Jag friade på Alla hjärtans dag och nu håller vi på och bestämmer datum till nästa år. Ag Jag är redan igång med planeringen och sambon bara suckar.
    Jättegrattis och välkommen i gänget!  
  • Blivande frugann

    Nu har jag precis beställt min klänning! Jösses så spännande. Har velat fram och tillbaka om jag skulle väga beställa från ett kinaföretag, men nu har jag gjort det och håller tummarna för att den blir så bra som jag hoppas. Hittade annars en klänning på Kristinaboden i Skövde och hon som har butiken var verkligen jättegullig och snäll, så jag har nästan dåligt samvete för att jag inte handlade där. Men det är mycket möjligt, till och med troligt att min blivande man (älskar att skriva det) går dit och hur sina kläder. 

    Hur går det får er? Har ni hittat klänningen med stort K?
    Vågar ni visa och kanske tala om var ni hittade den? 
    Vad skall mannen ha på sig? 

  • Blivande frugann
    Ahnna78 skrev 2014-02-19 21:50:56 följande:
    Tack så mycket! Har gett honom några datum att välja mellan. Självföredrar jag 30 maj el 15 augusti men han kommer nog att välja ett juli datum. Men så länge det blir bestämt så spelar det inte mig så stor roll. Efter det kan vi gå vidare och välja kyrka och festlokal. Ser fram emot att få börja planera.
    Åh 15 aug 2015 är ju lite roligt, bara för siffrornas skull. Det funderade vi på, men bestämde oss för att vi vill inte vänta så länge. Vi har väntat tillräckligt! haha
  • Blivande frugann
    SarahGustav skrev 2014-02-19 18:06:11 följande:
    Men gud vad spännande :D Du måste visa bilder när den kommit! Eller vill du visa nu hur den ser ut kanske? :D
    Tycker inte du ska ha dåligt samvete för att du inte köpte den på kristinaboden, man måste ju tänka på ekonomin också!
    Jag har redan köpt min klänning, Jag köpte den faktiskt i köp och sälj delen här på bröllopstorget, så jag fick hem den i december. Den kan inte bli mer perfekt och sitter som gjutet och billig va den också! :)
    Min blivande kommer nog ha kostym med antingen en mörkare röd eller en ljusrosa slips, och även samma för vår bestman :)
    Vad ska din blivande ha på sej?
    Tack det var snällt!
    Åh vill du visa klänningen? Roligt att göra fynd! 
    Känns så spännande nu! Har beställt och betalt klänningen och en slöja, men det ska väl gå bra. Jag är ju inte först om att beställa från Landy och jag har hört många nöjda kunder. 

    Min blivande vill ha frockcoat, den längre kavajen med väst och kravatt. Han jobbar ofta i kavaj, så han vill ha något som känns mer uppklätt än vanligt. Kikade på Kristinaboden här om dagen. 
  • Blivande frugann

    Nu har vi fått in menyförslag och priser från de cateringföretag vi skickat frågan till, så ikväll eller morgon blir det till att titta igenom och fundera.
    Är det någon mer som valt catering? Från vilket företag? 

  • Blivande frugann
    SarahGustav skrev 2014-02-21 15:05:52 följande:
    Om du vill kan jag skicka ett pm så du får se bilder på den som jag fick av hon jag köpte klänningen av :) ?
    Vill inte visa den öppet ifall någon jag känner råkar fy syn på den ;)
    Det kommer säkert bli jättebra! :D Vet du när klänningen kommer?

    Har han kavaj till vardags förstår jag att man vill ha något annat lite mer speciellt på sin bröllopsdag! :D

    Såg att ni fått menyförslag och priser från cateringföretag nu!
    Hur verkar det med priser och sånt per kuvert? :)
    Ja, va roligt. Gör gärna det!
    Min klänning skall komma i början av april. Känns spännande och lite nervöst. Men samtidigt är det liksom utanför min kontroll nu. Sen är jag beredd på att behöva göra små justeringar, sy in o.s.v.

    Ja, det är lite varierande. Förrätt ligger kring 100 kr, plus minus 15 kr. Varmrätt kring 200 kr och dessert.... ja där har vi inte bestämt oss om vi skall ha någon eller ha tårtan som dessert.
    Hur gör ni? Har ni andra tårta separat eller som dessert?  

    Har precis försökt boka min frisör, men hon vet inte om hon kan den helgen. Hjälp, har ni tips på frisör och make up i Skövde eller som åker ut?

    Bröllopsnatten, hade jag också koll på ett bra ställe och rum. Men då finns inte det rummet kvar. Så har ni några bra tips på mysigt ställe för bröllopsnatten? Ja, det blir ju inte många timmar (för vi har tänkt festa långt in på natten med gästerna) men vi vill ändå inte vakna upp hemma. Troligt att vi lånar ut huset till gäster. 
     
Svar på tråden Skövde/Skaraborgsbrudar