• vi vill ha ett billigt bröllop...

  Tis 21 jan 2014 18:54 Läst 3868 gånger Totalt 6 svar
  blivan­defru
  Visa endast
  Tis 21 jan 2014 18:54

  Hej!


  Vi ska gifta oss i början på Augusti och tänkte be om lite tips på hur vi får till ett så billigt bröllop som möjligt, men som ändå är fint.


  Vi ska gifta oss i trädgården hemma, min sambo har en kostym och jag har hittat en klänning för ca 2000:- Jag antar att de man får försöka dra in på mest ekonomiskt är maten, vi kommer att hai ca 65 gäster, och har tänkt ha en kall buffe, nu undrar jag vad ni har för erfarenheter utav detta? Vart handlar vi billigast? Hur mycket borde vi sätta som mat budget om vi ser till mat dryck och kaffe? (Vi ska inte ha alkohol och har en vän som ska göra tårta) Ska man ha något annat tilltugg? Ge mig alla tips ni har!


  Jag har också förstått att de är ganska vanligt att man ber om ekonomiskt bidrag till bröllopsresan istället för presenter, kan man be om ekonomiskt bidrag till själva bröllopet istället för bröllopspresenter? Det ända vi egentligen vill är att ha ett fint bröllop. JAg hittade en dikt, vad tycker ni om den?


   


  För att inte få dubbletter
  av dukar, vaser och assietter,
  ber vi er strunta i paketen
  och istället ge oss möjligheten
  att ställa till med bröllop och fest,
  det är vad vi önskar oss mest
  Ett ekonomiskt bidrag vi därför önskar oss,
  beloppets storlek är dock valfritt förstås


  Jag är tacksam för alla svar!

 • Tis 21 jan 2014 19:42 #1

  Dikten var jättebra!

  Mitt tips angående att få billigast möjliga mat är att göra så mycket som möjligt själva och ta hjälp av föräldrar, syskon och närmaste vännerna. Om ni inte orkar eller hinner göra maten själva så kan ni beställa allt eller delar av maten via catering. Ta in offerter från flera olika, ICA Maxi och Kvantum vet jag har god buffémat till bra priser.

  Lycka till!

 • Rockab­illy
  Visa endast
  Tor 30 jan 2014 10:00 #2

  En hel del buffémat går ju också att frysa, kötträtter och pajer brukar gå bra att frysa, så då kan man laga den maten ett tag i förväg och bara ta fram och tina upp till bröllopsmiddagen. 

 • Lör 8 feb 2014 20:31 #3

  Vi kommer troligtvis att beställa vår buffé på ica kvantum.. Då får vi en grillbuffe med potatissallad och baguett för 159kr/person.

 • Lör 8 feb 2014 20:35 #4

  Sen köper vi alkoholen i Tyskland.. Till vårt dessertbord blir det bröllopstårta, hembakta bullar och kakor... Sen snaks till kvällen även de inhandlat i Tyskland.. Ev bjuder vi på hemma gjorda snittar till brudskålen...

 • Lör 8 feb 2014 21:10 #5

  Klart att man kan önska sig ett ekonomiskt bidrag till festen lika väl som till bröllopsresan. Den där dikten var väl ett utmärkt sätt att uttrycka det på. Ska i på någon bröllopsresa? Om det känns bättre så kan ni ju skriva att ni önskar bidrag till den isf, vilka pengar som går vart kommer ju gästerna omöjligt att veta, och de bryr de sig förmodligen inte om heller. (Jag menar att om ni använder pengarna ni får som gåvor för att täcka upp kostnaderna för bröllopet och sedan åker på smekmånad ett år senare på egna besparingar gör ju ingen skillnad)

  Kall buffe är ganska tacksamt att fixa till många och behöver inte vara alltför dyrt, tror att ni utan problem kan fixa det för under hudralappen per person. Ett sätt att få det att se lyxigt ut är att dekorera faten, oavsett vad det är på dem :P Rökt kalkon eller skinka ser kanske inte så rolig ut när man får den i paketet, men rullar man ihop dem och lägger upp på ett fat dekorerat med physalis och några färgglada grönsaker så ser det inte så dumt ut. Färska örter är också bra på att liva upp på faten, men de brukar ju kosta nån tjuga per kruka, om ni nu har trädgård så kan ni ju alltid odla själva för en bråkdel av kostnaden. Samma gäller sallad och sådant, en kruka sallad kostar väl ungefär lika mycket som en påse frön som genererar 20ggr så mycket...

  Potatissallad är billigt och mättande i en kall buffe. De "icke-krämiga" man gör själv ser förmodligen lyxigare ut än en köpt, men dekorerar man den köpta kan den också se fin ut (typ men röd paprika, persilja, ringlad olivolja och svartpeppar).

  Jag brukar köpa spillbitar av grillad rostbiff på ica maxi för ca 60kr/kg och ha i kalla matlådor. Enda skillnaden mellan den och den betydligt dyrare färdigskivade är att den kommer i tjockare bitar, alltså de sista stumparna som inte gått att skiva i fabrikernas skärmaskiner. Har ni, eller kan låna, en skärmaskin så går det säkert att skiva den tunt också, fast bitarna blir mycket mindre än de man är van vid, men det smakar ju lika bra för det!

  Ta hjälp av familj och nära vänner om ni har möjlighet, om ni ska ha kall buffe mitt i sommaren så behöver ni nog lite extra kylskåpsplats om inte annat!

 • Lör 8 feb 2014 22:24 #6

  vis av erfarenhet från två egna bröllop så spara INTE pengar på maten!

  Maten är den post som ÄR dyrast. Men för att inte snåla på kvaliten och ändå bjuda på god mat kan ni göra mycket av buffematen själva.

  Är det nån ni känner som är egen företagare? Kan det finnas möjlighet att åka o handla på tex Martin Olsson eller liknande partihandel så har ni massor insparat den vägen.

  Kom ihåg att buffen ska räcka till 65 personer  - det måste inte vara 65 olika maträtter däremot.  

  Tänk smart också -  allt i köttväg och övriga tillbehör kan ligga på sidanom och gör istället kanske tre-fyra rejäla kantiner med sallad/pastasallad och sen får man plocka på resten själv.   

  baka eget bröd och frys in och bara ta fram o värm en stund före ni ska äta.  Frallor går lätt att göra och går att göra i stora satser.   Smör och ost räcker utmärkt till det eftersom ni har buffe. 

   

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll